Pajdeg
För er som blev sugna på mina chili- och majspajer så lämnar jag också receptet på själva pajdegen.
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör
1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk
1 äggula
Blanda ihop mjöl,smör coh salt till en grynig massa. Gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och äggula. Arbeta snabbt ihop till en degklump.
Rulla ut degen och dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i dubbla stora muffinsformar och nagga dem sen i botten med en gaffel. Har du en muffinsform i plåt räcker det med enkla pappersformar.
Sen är det bara att fördela fyllningen i formen. Beate som inte gillar majs kan givetvis utesluta den i fyllningen och/eller ta något annat i stället, typ inlagd paprika eller nåt.
Strö sen 1 1/2 dl riven ost över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter.
MrsBettan
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör
1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk
1 äggula
Blanda ihop mjöl,smör coh salt till en grynig massa. Gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och äggula. Arbeta snabbt ihop till en degklump.
Rulla ut degen och dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i dubbla stora muffinsformar och nagga dem sen i botten med en gaffel. Har du en muffinsform i plåt räcker det med enkla pappersformar.
Sen är det bara att fördela fyllningen i formen. Beate som inte gillar majs kan givetvis utesluta den i fyllningen och/eller ta något annat i stället, typ inlagd paprika eller nåt.
Strö sen 1 1/2 dl riven ost över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter.
MrsBettan
Kommentarer
Trackback