Skitfiske

Så åkte då hr P iväg i morse på "skitfiske". Man måste nämligen säga så annars så blir det ingen fisk. Så hela denna expedition på fyra man som åkte iväg har kallats expedition skitfiske. En liten resa till Sennja i nordnorge vilket tar ett dygn att köra upp med bil till. Eftersom de är 4 st i bilen, med en båt på släp, turas de om att köra, och kör utan övernattning direkt dit upp. Stannar bara för att käka. Fick samtal från hr P ikväll (helt otroligt att han ringde från mobilen) vid 8-tiden och då var de nästan i Luleå och hade en bra bit kvar. Skitväder med mycket regn hade de haft så de kunde inte köra så fort som de önskade. Det är bara bra att de tar det lugnt och kommer fram tycker jag.

10 dagar ska han vara borta, så nu har jag semester hemma. Kan göra precis vad jag vill (nästan). Det som jag måste fixa är vår nya gräsmatta som anlades innan han stack iväg. Blir det varmt så måste jag vattna och kan inte sticka hemifrån om jag vill. Men vad sjutton, jag kan ju åka iväg när han kommit hem, ingen fara, jag njuter nu i alla fall.

Idag har jag ju inte behövt att vattna precis. Tack du där uppe.

Så här såg bl.a. en stor hälleflundra ut som han fick förra gången de var i Norge. 135 kg vägde den.Kramis MrsBettan

Förkläde

Hej på er. Nu är jag här igen. Igår sydde jag faktiskt ett förkläde till hr P. Tyckte att också han behövde ett. Det är sant. Men det berodde på att jag inte hittade någon affär som sålde plastförkläden. Till barn finns det ju, men min man är ju klart fullvuxen. Han behövde ha ett förkläde till fiskrensningen (om det nu blir någon fisk förstås). Så jag åkte iväg och handlade en bit vaxduk som jag klippte till och kantade med bomullsband.

Koll så fin han blev.Kramis MrsBettan

Länge sen sist

Ja vad har hänt här hemma då undrar ni säkert eftersom jag inte skrivit. Så här har det varit :

Vi ska anlägga en ny gräsmatta nu när alla växterna är på plats. Men, hur mycket rötter som helst fanns det som fastnade dessutom i jordfräsen som hyrdes.
Kolla berget av rötter, det är andra skottkärran.
 
Sen kördes jordfräsen, i med gödslad torv, sen kördes jordfräsen igen, sen på med gräsmattejord. Kratta, jämna till m.m. på med gräsfrö.
      
Sen har hr P varit iväg idag och inhandlat lite fiskedrag eftersom han åker till Nordnorge på torsdag.
Kolla leksakerna
    

Jag hoppas ni förstår hur jäkla stora de är, måste ta med mej måttbandet och mäta. Är strax tillbaka igen.
Från huvud till rumpa är de 25 cm. Inte dåligt va. Vilka torskar de ska få på dessa jiggar. Åh, vad jag älskar färsk torsk. Dessutom tar de bara hem torskryggen. Nu får jag hålla tummarna att det blir lite fisk också. Förra gången de fiskade i Nordnorge fick hr P en stor hälleflundra på 135 kg.

Nu är det sovdags för mej i alla fall. Kramis MrsBettan

RSS 2.0