Halvslapp dag

blev det idag. Inte helt fel. Åkte iväg på fm och handlade en bit lax till Nettan eftersom färsk lax på ICA denna vecka säljs för 69:90, det är ju otroligt billigt. Nettan gillar inte att filéa fisk, och jag har ju dessutom bättre tid, så då fixade jag det till henne. Det roligaste var ju att när jag väl var inne i butiken undrade jag vad det var jag skulle handla, men som tur var vaknade minnet till liv.

Sen hade jag köpt lite äpplen som ingen gillade och passade därför på att göra världens godaste äppelpaj. Gjorde en förra veckan och den sa bara smack så var den slut. Kolla vad smarrig den ser ut:Det vita som syns är florsocker som håller på att smälta.
Receptet är naturligt från Allt om Mat - Madames varma äppelkaka. Det är bara att gå in på deras hemsida  och hämta receptet. Att den är extra god beror nog på att det är cognac i.

Sov gott MrsBettan


Tidig morron

Usch vad det var jobbigt att stiga upp kvart i sex i morse. Detta berodde antagligen på att jag inte var tröttt när jag gick och la mej fast klockan var närmare 01.

Mannen hade ingen tur med fisket idag. Bara små abborrar till fiskmåsarna blev det. Däremot fick en av fiskekompisarna en gädda på cirka 2 kg som han bar hem till sin hustru. Vi för vår del gillar ju inte gädda så de brukar åka tillbaka ner i vaken igen.

Jag satte fart efter att mannen gett sej av på fisket i morse med att sätta en stor bullsmet. Under tiden den jäste hoppade jag in i duschen för att sen baka ut degen. 80 st härliga bullar blev det och det doftade underbart i köket.
Sen på med tvättmaskin och diskmaskin och sen iväg och handla kvällstidning. Efter detta var det dags att påbörja lunchen för gubbarna. Det blev kycklingben och kycklinglår samt klyftat potatis i ugn.

Kvällen blev slapp och jag höll nästan på att somna. Det blir ju gärna så när man väl sätter ner rumpan, men nu är jag pigg igen tyvärr men måste ändå hoppa i säng.

Sov gott MrsBettan


Länge sedan .............

Usch så länge sedan det var som jag var inne på bloggen. Men ibland behöver man lite vila och liksom starta på nytt igen.

Tänkte börja med att visa lite vinterkort.

Det gäller ju att börja mjukstarta.Så här såg en del av vår utealtan ut som värst.

Sen är det ju synd om en del bilar som har blivit inplogade, typ dennaFör min man däremot har lyckan med vintern varit god. Han har varit ute och fiskat abborre ett par dagar varje vecka och fångsten har varit god i år. Tidigare år har endast de små abborrarna nappat men nu i år har han faktiskt fått stora, varav den största hitintills vägde 1,2 kg. Inte dåligt va.Nej nu ska jag hoppa i säng eftersom mannen ska ut på fiske igen. Klockan ringer 05.45.
Sov gott alla bloggare.

Kramis  MrsBettan


RSS 2.0