Sovdags

Så har den här dagen gått som smör i solsken. Ha, ha., Har tagit det ganska lugnt idag faktiskt i värmen. Passade på att fixa middagen till i morgon eftersom jag ska åka med Nettan och Mickis till Norrköping och det redan klockan halv sju på morron så det gäller att snabbt gå och lägga sej. Det är nämligen hundutställning med Valle i morgon och jag har lovat att följa med en gång när de har utställning, och då blev det nu.

Maten som jag fixade i dag var oxrulader. Tog en liten stund att fixa till det hela eftersom man först skulle steka lök och fylla dem med. Sen har de fått stå och smuputtra i en timme ungefär så nu blir det lätt när jag kommer hem i morgon.

Passade samtidigt på att koka lite färska rödbetor eftersom jag hade tänkt att vi skulle ha lite rysk rödbetssoppa en dag. Det ska var både vitkål och mörötter samt då rödbetor och sen ska man också koka högrev och ha till. Sen ska den serveras med gräddfil. Låter smarrigt faktiskt. Men den ska vi ha kanske på måndag.

Nu måste jag gå och pömsa så jag orkar upp i morgon halv sex.

Puss och kram mrsBettan

Ballongfärden

Jag glömde ju tala om att det blev ingen ballongfärd. När de har väntat i nästan tre års tid så kommer det stadsbesök just denna dag så all ballongflygning är inställd. Det är ju så man kan krevera. Stackars våra vänner när det var en toppendag när det gäller vädret. De har bokat ny tid till den 4 juli så då hoppas jag det äntligen blir av.

Kramar mrsBettan

Fredag

Det var sjutton var kvällen helt plötsligt gick jättesnabbt. Hade tänkt att ringa till Nettan när jag upptäckte att klockan var ju nästan halv ett. Kitt alltså. Tycker inte att jag har gjort så mycket ikväll att tiden skulle gå så fort, men OK då.

Idag på dan var vi och helghandlade. Mickis skulle ersätta Tessan på café Solen idag så mormor Nettan var barnvakt åt lille gulleplutten. Vi, mormor, jag, gammelmormor och Leon vr och handlade och han var ju hur snäll som helst, som vanligt. Inte ett endaste litet pip från honom. När vi gick in i affären sov han och sen vaknade han till lite men låg bara och log. Snuttgubben, han är ju för underbar.

Sen har jag på em tagit hand om Nettans korsord som hon inte har klarat av. Det visade sej var en massa kordsord som inte vr lösta, jag tror inte att varken Nettan eller Mickis ens har försökt. En tidning av två har jag fixat idag, resten återstår i morgon.

Nu är det verkligen natti-natti så sov gott alla nattugglor önskar mrsBettan

Solen lyser

Och det är så jätteskönt.
Igår blev det inget skriva. Hade tänkt att skriva lite på kvällen, men blev jätteseg och gick och la med ganska tidigt som omväxling.
På dagen i går hade vi besök av Göran. Han hade glass i stora lass med sej till oss. Härligt. Det var precis så att jag fick in glassen i frysen. Jag lagade lunch till hr P och Göran. Det blev fläskfilé med bacontärningar i en underbar sås som vr kvar efter lördagsmiddagen. Färsk potatis serverades självklart till. Till efterrätt blev det en liten ostbricka.
När de satt och tuggade som bäst smög jag iväg till frissan och fick lite färg i hårbotten, välbehövligt. Sen klippte jag mej också.
Idag har jag faktiskt varit lite flitig. Har "valsat" ungefär 35 torkhanddukar. Jag brukar säga till mej själv att göras det direkt när jag tvättat, men det hjälper tydigen inte. Fy på sej mrsbettan att vara så slarvig. Jag har mer stryktvätt att ta reda på men det är ju ingen som tar jobbet ifrån mej, så jag får se när jag har lust.
Nu i em ska väl vi ge oss iväg och titta när ett par bekanta till oss ska upp och flyga ballong. De har haft otur varje gång de skulle ha gått upp, det har blivit inställt. Men idag, nästan 3 år efter de fick ballonguppstigningen i present av oss bör det bli.

Kram mrsBettan

Stadsbesök

Idag var jag inne i stan och träffade Elisabeth. Hr p var ute på gubbbpromenad med Nisse så då bestämde Elisabeth och jag att träffas. Nettan skjutsade mej till t-banan. Det visade sej att Mickis och Leon också skulle till stan så vi skulle få sällskap.

Hämtning av mej skulle ske kl 11. Men när kl var 5 över elva ringer Mickis och talar om att de glömt hennes mobil så de har vänt hem igen. När de äntligen ringer igen ringer samtidigt min granne på dörren och visar sin dotters brudklänning som hon håller på att sy. Typiskt, allt på en gång, och sena var vi ju redan.

Klockan 11.30 var vi äntligen iväg från Vällingby till stan. Ringde Elisabeth för att tala om att vi var lite sena men hon hörde inte att telefon ringde. Skit samma. Vad ska man göra.

Elisabeth och jag tog en promenad från plattan till Norrmalmstorg där vi kollade bl a en väska som hon spanat in. Det visade sej var en stor bag och det var hon ju inte intresserad av. De hade en jättefin väska i samma affär som båda tyckte om, men den kostade 12.000 kronor. Lite väl häftigt eller hur.

Sen tog vi oss vidare till Pink, ligger invid Norrmalmtorg, där de hade fabergéägg. Inga äkta, men väl så fina. Kostade 1.000 kr st.  Det var dessutom ett litet knäppe på dom så man kunde haka på dem på ett pärlhalsband om man inte vill ha dem i kedja. Elisabeth slog till på två stycken.

Sen åt vi en lunch på Fridays, tror jag det heter, som ligger i Kungsan. En kycklingsallad med ett glas rosévin till. Smakade mums faktiskt. Vi satt ute och njöt av solvärmen.

Sen dags för hemfärd vid halvfem-tiden. Passade åter plattan där vi hittade ett stånd som sålde tupperwareprylar, och kunde inte motstå en liten "hackare" som hackade lök,äpplen, paprika eller dyl. Det var den enda pryl jag köpte idag på min lilla utflykt.

Och nu är det sängdags.
Sov gott alla bloggar önskar MrsBettan


Dagens lunch

Som sagt, dagens lunch intogs på altanen i strålande solsken.

image90

Sen kommer de smarriga räkmackorna.

image91

De var helsmarriga och vi blev jättemätta.

Sov gott MrsBettan

Växthus

Idag har jag varit i växthuset hela dagen faktiskt. Fyllde på jord och klippte ner 7 krukor med pelargoner till Nettan. Tänkte att det kunde vara skönt för henne att de var klara den här gången. Hon har nämligen fått en hel hög innan med pelargoner så det här var resten av alla skott som jag har tagit till henne.

Skönt att få ut allt som har funnits i växthuset - det var heltjockt nu när alla börjar bli stora. Tog sen resten av de stora krukorna som jag själv ska ha.

Ringde Nettan och ville komma över med allt, men då var de iväg till Åkermyntan så där träffades vi för överlämning av blommor, tryffelkaka samt att hon fick en bit apelsinkaka också eftersom vi är dåliga på att äta kaffebröd hr P och jag. Skönt att få lite utrensat.

På em tog vi en paus hr P och jag och åt upp resten av löjrommen samt att jag gjorde ett par härliga mackor med ägg och räkor. Härlig lunch, som vi också tog ett glas vitt vin till. Inte dumt.

Fortsatte sen med växthuset och tvättade alla krukor och fat eftersom Nettan bara fick själva innekrukorna. Hon har själv ytterkrukor att sätta alla pelargoner i - hoppas jag - annars är det bara att komma hit och hämta.

Klockan 7 ikväll var jag klar med allt i växthuset.

Det finns lite växter kvar att ta hand om - men det är ju bara lite smått jämfört med hur det såg ut i morse.

Ska snart visa er mina bilder på lunchen. Är snart tillbaka.

Kram MrsBettan

Godnatt

Här ringer man till sin lilla dotter och vill bara säga godnatt och då visar det sej att där är det redan natti-natti även Michis har gått och lagt sej. Hallå, det var ju jag som sov dåligt inatt, Jag bara skojade, klart att ni får gå och lägga er när ni är trötta.

Sov gott mina små älsklingar vi hörs i morgon.

Ps  och då är det väl antagligen jag som soer länge (hoppas jag)

Kram MrsBettan

Tryffelkakan

Jag lovade ju tala om hur tryffelkakan smakade, ingen höjdare precis tyckte jag. Gästerna var artiga och åt upp, men jag lämnade. Det var alldeles för mycket chokladsmak enligt mej. Kanske hade blivit bättre med en klick vispgrädde för att ta bort det starka.

Kakan skänker jag nu till hundklubben. Inte till hundarna utan till de gäster som brukar komma och fika där.

Däremot var apelsinkakan toppen, saftig och härlig. Tack Nettan för receptet.

Kram MrsBettan

Söndag

MORS DAG.
Undrar vad det står för. Att mor ska stå vid spisen eller. I alla fall har jag gjort det idag. Det är väl mitt eget fel egentligen. Hade väl kunnat hitta på något annat att äta än dillkött, men eftersom det var det som jag hade bestämt mej för så då fick det bli så. Morgonen var lugn och fin. Natten var värre för mej. När gästerna gått i natt och jag plockat undan all disk så var klockan ungefär 02.15 när jag gick och la mej. Skitpigg. Blev helt plötsligt jättesnuvig och kunde inte ligga kvar i sängen. Irriterad över att behöva gå upp, men näsan rann. Inte undra på att det rann. det var näsblod. Knäppt va, men det slutade sen och in i sängen igen för att få lite sömn. Men som sagt, har jag sovit som mest en timme i natt så är jag glad.

Blev trött på att ligga och titta på klockan så 08.15 gick jag upp och njöt av solen. Fällde ut markiserna, öppnade altanfönstret och tyckte det var härligt även om man kände sej som en zombie. Fattar inte att jag inte kunde sova. Trodde ett tag att jag skulle behöva sova senare, men allt eftersom dagen har gått blir jag bara piggare och piggare.

På em satte jag igång med att koka mitt kalvkött och allt gick ju bra med det. Sen kom det roliga. Såsen. Hade buljongen i en kastrull och det skulle bara i en skvätt grädde i och sen redas av med idealmjöl eller maizena. Inget av dessa fanns hemma. Det måste ju gå med lite vanligt vetemjöl utrört i vatten. Men inte sjutton gick det. Fick sila upp såsen igen och göra en redning och sen på med den avsilade såsen. Fy sjutton vad trött man blir. Varenda kastrull som jag hade var upptagen. Har diskat kastruller hela em tycks det. Men nu är DEN JÄKLA SÅSEN KLAR och jag orkar bara inte skrubba potatis just nu.

Varför ska allt jäklas när man är lite halvtrött. Jag borde väl ha vetat att det inte gick att reda av med vetemjöl, men man måste ju försöka.

Så, snart hr P blir det lite dillkött med färska svenska små potatisar.

Kram MrsBettan

Helg

Då har det varit helg igen och jag har som vanligt varit dålig på att skriva. Lite info vad som hänt hemma hos MrsBettan sen i torsdags.

Fredag
Städning hela dagen av övervåningen samt tvätt. Lite förberedelser inför lördagens gäster.
Tinar räkor och rensar, lägger i glasburk (de blir så möra och fina då)
Tar fram laxrullen (rökt lax fylld med vispgrädde,creme fraiche och lite löjrom)

Lördag
Först frulle förstås.
Börjar med att duka matbordet så det är klart.
Blandar drinkar, dry martini, razini och en dåres anteckningar.
Lägger upp lite godis och snacks. Tar fram oliver så att de blir varma.
Dukar bordet på altan med martiniglas och plockpinnar.
Tar fram apelsinkakan från frysen.
Skivar tomater. mozarella och lägger upp på fat.Häller över olivolja och garnerar med färsk basilika.
Tar fram löjrommen så den tinar.
Lägger upp creme fraiche och gräddfil i skålar.
Skrubbar färskpotatisen, tar en riktig lång tid.
Gör sallad av salladsblad, ruccola, spenat, paprika, gurka, majskorn.
Blandar dressing,
Oxfilén skärs i skivor och får marinera i grillolja blandat med kalvfond. 
Duschar.
Gästerna anländer klockan 18 och går hem vid 01.15.  

Vi hade en trevlig kväll. Det som inte gick så bra var det där med hallonparfait. Jag hade fryst punschparfatiten i en form med ganska stort hål i mitten där jag hade tänkt forma bollar av hallonparfait, men det gick inte alls. Halonparfaiten var så hård, hade behövt ta fram den en halvtimme tidigare, så det gick inte. Som tur var hade jag färska hallon som jag fyllde i detta hål i stället. Det såg helt godkänt ut.

MrsBettan

Tryffelkakan

Nu har jag tagit kort på tryffelkakan så nu kan jag dela med med till er också. Så här ser den ut.

image89

Hoppas den smakar bra också, det får ni höra efter helgen.

Sov gott MrsBettan


Bakning

Idag var vi och handlade, Nettan, Michis,Leon och jag. Först bar det av till Martin Ohlsson där vi handlade en hel del. Dyr nota visade det sej. Men masn kan inte låta bli att handla när man väl är där. Allt ser så frestande ut. Sen iväg till syster Emma och handlade lite vin och efter det blev det Coop för att göra de vanliga inköpen inför helgen.

Eftersom hr P var borta i em och kväll passade jag på att förbereda lite inför helgen. På lördag kommer ett par gamla kompisar över och då hade jag tänkt ha lite gott på bordet eftersom det får man alltid hemma hos dom. Jag har gjort en punschparfait till efterrätt men jag ville gärna ha en hallonparfait också till. Sa ju tidigare att jag hade tagit fram hallon men liksom inte kommit till skott. Men ikväll smällde det av. Det blev en hallonparfatit. Tack och lov.

Sen när jag ändå höll på att titta på schlagerfestivalen, visste att det var en del trista låtar, kan man ju göra något under tiden. Så jag gjorde en tryffelkaka. Den består av en mördeg som gräddats i ugnen och sen har jag gjort en blandning av grädde, mörk rom, hackad choklad, pistagenötter och äggulor som rörts ihop och hällts ovanpå. Sen är den garnerad med pistagenötter. Ser smarrig ut faktiskt. Snart ska jag sätta in den i kylen så den blir kall.

Jag har inte tagit något kort ännu men jag går ut och gör det nu och återkommer med kortet.

Tills dess ha en skön och härlig kväll MrsBettan

Parfait

Jag skulle ju göra en parfait till idag, en börnbärsparfatit, men inte sjutton har jag gjort det precis. Nu är jag desstutom trött så då blir det ingenting. Däremot har jag tagit fram hallon eftersom jag inte hade några björnbär hemma så i morgon lär det bli antingen parfait eller vanlig hallonsås. Humöret avgör.

Kram MrsBettan

Regn

*Jag var aldrig inne på bloggen igår. Det var ju så jäkla tråkigt väder. och det precis när Michis och jag var ute och handlade - typiskt. Vi var iväg en sväng till Ikea, men det har jag ju redan talat om vet jag.

idag har vi haft besök av kjell och monia eftersom kjell har sått så mycket sommarblommor att han inte hade plats att sätta alla så vi fick lite av honom. Passade på att bjuda på lite luch samtidigt  som bestod av pajer som alltid finns hos oss. Nu är det bra aftersom de börjar att ta slut tack och lova, då kan man göra nya.

Monia blev alldeles faschinerad av Beates konstverk som hon gjort till vårt kök Hon undrade om det gick att beställa såna vackra konstverk. Självklart sa jag, Beate ordnar det mesta. dessutom bor de ju ganska nära varannn. Så Beate, bli inte förvånad om Monia ringer till dej någon dag.

Monia tog dessuom kort på Beates konstverk eftersom hon tyckte de var helt otroliga. Kul va.

Nu är det dags för sängen

Sov gott MrsBettan

Måndag

Vad förvånad man blev i morse när det var full sol - höll på att tappa hakorna. Pratade med Monia igår kväll och hon sa att det var risk för nattfrost. Vi som hade varit på Zetas och handlat växter på nästan 1600 kr blev ju lite rädda. Hr P fick en väckarklocka som jag satte till klockan 4 i morse när han var uppe och kollade. Men det var ingen risk här hos oss, det var fyra plusgrader, Skönt. Behövde inte täcka  en endaste blomma.

Idag var vi lite flitiga, halvflitiga, planterad våra tomater, 4 st, som inhandlades hos Zeta samt alla andra perenner. Sen var vi iväg och inhandlade´mer jord, rhododendronjord plus vanlig jord. *Jag passade på att köpa violer och jordgubbsplantor som jag planterade. Lite kul måste man ju ha, eller hur.

Så har vår dag sett ut i stort. Sen har jag dammat och dammsugit hela nedervåningen samt påbörjat städningen av övervåningen. I helgen kommer det folk hem på besök så då är det skönt att ha städningen avklarad.

Eftersom jag bara älskar punschparfait har jag gjort en i en ny form till på lördag. Jag tänker också göra lite bjärnbärsparfatit som jag tror passar ypperligt till. Men det gör jag i morgon.

Stor kram MrsBettan

Nathis

Beate, du skulle se hennes hår - helt fantastiskt. Mickis har nämligen färgat en bit av topparna svart och det är skithäftigt. Hoppas att de sätter in en bild så du kan skåda. Sen klänningen som vi köpte idag passade hekt perfekt till hennes hårfärg. Helt outstandning som du skulle ha  uttryckt det. Hon var jättesöt i sin klänning ihop med sin nya hårfärg.

Till middag idag blev det entrecote med potatis och vitlökssmör. T.o.m. hr P gillade det.

Sov  gott MrsBettan

Helg

Så var den här kalla helgen över. Igår kväll em kom Nathalie till oss. Hon sov över här eftersom Nettan med övrig familj och hundar skulle på hundutställning i Skogås. Det var tur att hon inte var med, det var ju utomhus och de skulle åka jättetidigt. Det hade blivit kallt för henne att vara där hela dagen utan egentligen ha något att göra. Jag lagade hennes favoritmiddag för att hon skulle äta och bli glad förstås. Den bestod av paprikasoppa och sen ugnsbakad lax med kokt potatis.

Hon var jätteduktig att äta, en stor soppskål med soppan och sex härligt stora räkor till. Sen åt hon två st laxfileér med potatis. Duktig tjej. Sen blev det färska hallon med grädde till som också slank ned.

I morse åt hon två st stekta ägg, 1 macka med skinka och en stor kopp choklad. Hon fick faktiskt sova till klockan 10 så vi åt sen frulle idag.

Sen gav vi oss iväg till Kista C och kollade. Hon hade spanat in en klänning på KappAhl som hon ville ha till skolavslutningen, bl.a. Hon fick 300 kr av hr P för att köpa sej någonting och då passade de ju bra med klänningen. Vi tog in flera klänningar i provhytten så hon fick se hur de såg ut och fastnade för en vit med lite svart brodyr. Den passade jättefint på henne och sen passade det till hennes hårfärg också Hon har nämligen färgat sitt ljusa hår svart i topparna. Perfekt till klänningen. Nu är det bara ett par skor också, men vi hittade inga i Kista. Kanske Vällingby har.


Kramar
MrsBettan

Zeta

Idag var hr P och jag iväg till Zetas trädgård i Huddinge. Det är ju ett så underbart ställe att komma till. Det var faktiskt flera år sedan sen jag var där, och lika vackert som vanligt var det. Men hu så kallt väder, jag blev kall om både fötter och inombords. Vi köpte faktiskt en hel del växter eftersom hr P har rensat i trädgården samt 4 tomatplantor också. En nota som slutade på drygt 1.500 kronor.

Det är inte billigt att köpa perenner idag precis fick jag uppleva. ar inte varit ute på flera år och tittat på prislapparna, men jag höll på att smälla av. När man sen kommer hem och tittare i sin trädgård på alla uppvuxna växter kan man förstå hur mycket pengar det står där. Inte klokt egentligen.

Om jag säger att en liten pion, som vi har cirka 9 st stora av i trädgården, kostade 200 kronor som liten så kanske ni förstår vad en stor som vi har nio st av kostar. Vår bambu som vi var tvugen att ta bort i trädgården eftersom den blommade, och då dör den, kostade en stor planta 1.000 kr.

Efter Zetas besök som tog faktiskt 4 timmar i anspråk, gav vi oss hem och åt en välbehövlig lunch. Så nu är det snart dags för nästa matlagning, middag. Och idag är det Hr P:s älsklingsmiddag, fläskkotletter.

I morgon kväll kommer Nathis till oss och både äter middag och sover över så då har jag fixat en paprikasoppa, som hon älskar, samt att vi kommer att ha lax med kokt potatis, också en favorit till Nathis. Vad gör man inte för barnbarnen. Bara de äter, och då måste man ju se till att ha något de gillar, eller hur.

Nu ska jag gå in och sätta på potatisen så vi får någon mat.

Kramar MrsBettan

Sparrisen uppäten

Oh, fy sjutton vad smarriga de var de vita sparrisarna. Eftersom de var så tjocka så kokade jag dem i 14 min och de var helt perfekta. Whau, såna sparrisar skulle alltid finnas. Men smakar det så kostar det. Idag var Mickis och jag iväg och torsdagshandlade. Nettan hade ju som sagt avfärgat sitt hår och såg ut som jag vet inte vad egentligen. En mossig gammal kärring i huvudet ungefär. Ursäkta Nettan men det var det värsta jag sett.

Mickis ville köpa grön sparris men vi kunde inte scanna in den eftersom eankoden var knölig på varenda knippa så jag bjöd familjen på en knippa med vit sparris eftersom Mickis sa "mormor - den där knippan kan jag inte köpa, den är alldeles för dyr". Så vad gör man inte - köper knippan, de måste ju bara ha lite smarrig sparris, eller hur.

När vi nästan var framme vid kassan kom jag underfund med att jag köpt allt möjligt utom något kött. Har man hål i huvudet ibland eller. Som tur var var vi inte så långt ifrån köttdisken så vi rofsade åt oss ett köttstycke så att det finns lite att välja på hemma. Min man vill gärna välja mat inför kvällen och jag får vä skylla mej själv för det.

Ikväll blev det potatismos och kattmat. Låter knäppt va - men det var alltså strömming, Nettan kallar det kattmat. Skitgott. Jag var sugen på det och det gick hem hos hr P också. Tack.

Nu väntar bingen på mej och kanske på dej också
Suss gott MrsBettan

Sju grader

Fy sjutton vad det är kallt, man får ju nästan istappar i skägget, dumt uttryck egentligen, jag har väl för sjutton inget skägg. Det är kallt i alla fall. Och inte blev det något sparrisätande igår heller, det får bli idag. Jag kan tala om att mina fyra sparrisar vägde drygt 0,5 kilo. Nettan visste ju inte hur stort suddiset var.

Jag har faktiskt en sparriskastull - inköpt på Ikea - som jag kokar mina sparrisar i.  Det är en smal hög kastrull med ställning inuti som gör det lätt att lyfta upp sparrisen när den är klar. Att ångkoka sparris är jättegott, men jag har ingen så vid kastrull och sen vill jag ju inte kapa dom. Har för mej att jag kokade dem högst 10 minuter förra gången. Den som spar han har till i kväll.

MrsBettan 

Apelsinkaka

Idag har jag egentligen inte haft lust med någonting. Vädret inspirerar ju inte särskilt. Tänkte ett tag att sätta fart med strykning av tvätt men det lät inget kul faktiskt. Och vad gör man när det är lite småkallt. Jag nämde ju förut hopprep, men min dotter höll på att skratta ihjäl sej. Hon skulle se mina hoppkonster, då skulle hon tappa hakan. Hi, hi.

Jag var så sugen på att baka - och det är ju jättebra - då blir det också varmt i köket åtminstone. Nettans smarriga apelsinkaka har jag dreglat efter länge, men nu är det gjort, jag har dreglat färdigt. För säkerhets skull så gjorde jag två stycken när man ändå höll på.  Det som jag inte har gjort är att ringla över smält blockchoklad. Men jag tycker de ser helsmarriga ut, eller vad tycker ni ?

image88

Jag kan tala om att de är alldeles varma, de står och kyls ner nu på altan.

Det doftar apelsinkaka i hela huset.

Kram MrsBettan

Sparris

Är det någon mer än jag som älskar vit sparris ? Nu i sparristider måste jag bara köpa när jag hittar fina. Och idag när jag var ute och handlade så hade min butik toppensparris. Klart att det var lite dyrt, men de är ju så goda.
Kolla bilden - vilka sparrisar va. Jag har lagt ett suddigummi bredvid så ni kan se hur bamsiga de är. Det ska bli smaskens ikväll.

image87

Inga dåliga grejer va.
Kram MrsBettan

Kallt

Fy sjutton vad kallt det är. Hr P har dessutom stängt av värmen i huset så nu funderar jag på om jag skall hämta hopprepet eller om jag ska sätta på ugnen. Ugnen satte vi alltid på när det var kallt när vi hade segelbåten, det var så himla skönt då att få lite värme. I en båt dessutom blir det ju så råkallt när det är svalare ute. Idag är jag faktiskt inte avundsjuk på de som är ute med båtarna, men när solen lyser och det är 20 grader då avundas man faktiskt. Det är så jätteskönt att vara på sjön då, man njuter.

Jag var och kollade min målning idag men den är fortfarande inte torr. Fick höra av Beate att det tar lite tid att torka så den får väl ligga på tork då. Som sagt så pillade jag ner paljetter i färgen så jag hoppas att de sitter kvar när färgen torkat. Likaså har jag också lagt dit små små pärlor, genomskinliga, men de syns inte. Ska bli spännande och se om allt limmas på tavlan. Jag berättar när den väl har torkat.

Nu ska jag börja med att sätta på mej något varmare, päls eller något.  Skojar bara, men en kofta skadar faktiskt inte.

Kramar MrsBettan

Målning

Eftersom hr P åkte in till stan idag - med t-bana - ja, skratta bara - det var över 20 år sen kom vi underfund med när han senast satt i en t-banevagn. Det var på den tiden mina föräldrar levde, då åkte vi t-bana till stan på julafton. Gubbarna skulle ut på promenad och idag var det Kungsholmen, eller rättar sagt Fredhäll med slutsatation stadshuset. Sen besökte de tandläkarens våning på Kungsholemn där de intog lunch. Jag själv hade en härlig dag alldeles ensam och tog fram mina oljefärger för en gångs skull och målade en liten tavla.
Så här blev den - det var inte lätt att ta ett bra kort, men det blev så här i alla fall:

image86

Färgerna ser inte rätt ut på bilden - jag pillar nog lite mer på den i morgon.

Men kul hade jag i alla fall.
MrsBettan

Duken

Åh så fin den blev , duken alltså. Jag satte Beates fina alster på duken, och så här int blev det:

     image85

Eftersom det är svart i bordet så blev det helfint.

MrsBettan

Helg

Skyller på det underbara vädret att det inte har blivit någon blogg. Dessutom är det så varmt där datorn står att man endast vill sitta här på kvällen. Det var faktiskt meningen att jag skulle skriva lite igår, men när klockan var ungefär tio på kvällen ringde Mickis och undrade om hon och Leon fick sova över. Självklart att de fick det. Hon var alldeles i närheten och det var nämre till oss än att gå hem. Ingen barnvagn hade hon med sej. Hon bar Leon i en liten "påse på magen". Vet inte vad det heter. Han sov lillgubben men vaknade sen när hon började ta av honom. Så snäll han är, och dessutom ute på mycket äventyr fast han int vet om det.

I fredags var jag med Nettan en sväng till ÖB. Hon behövde handla lite till kubben, dricka och dricka och lite godis. Sen bar det iväg till Coop och handlade varor som hon skulle göra en stor pastasallad av till klubben på söndag. Efter det blev det en sväng in på ICA också innan vi tog oss hem. Nettan skulle som vanligt baka mjuka kakor, 3 st tror jag, som hon skulle ha klara till på lördag morgon. Jäkla bakande för henne. Hon bakade klart och åkte iväg med både kakor och dricka ner till klubben på kvällen så det var klart.

Jag själv hade det jättelugnt här hemma - ingen stress precis, satt och läste tidningen i solen och njöt. Tyvärr kunde man inte sitta så länge för det var sjutton så varmt. På kvällen fick jag i alla fall hr P till att grilla. Det blev verkligen gott, det tyckte även han.

Idag har jag tvättat lite eftersom det var ett par dagar sen, det liksom samlar på sej. Hr P i sin tur har gjort ren hela grillen eftersom vi slarvade lite med rengöringen i höstas. Inte själva grilgallren, dem gör vi alltid rena, men själva bottenplattorna. Vi har ju liksom inga stenar på vår gasolgrill utan konkava plattor, och de behöver ju också rengöras.

Tydligen har han fått blodad tand av att städa för just nu håller han på att tvätta hela altan. ÄJag själv håller på att virka klart min svarta duk som jag tror blir perfekt till bordet på altan.

Kram i värmen MrsBettan

Underbar dag

Idag har vi varit och hälsat på Sigvard. Vi var bjudna på lunch hemma hos honom och hans fru hr P och jag. En härlig lunch blev det och vi kom därifrån vid 5-tiden på kvällen. Och vad händer då - jo, man sitter i dessa köer hem. Det tog oss en timme att komma hem och resan dit tog ungefär 40 minuter.  En härlig våning hade de i två etage med dubblad balkonger varav en inglasad.

Sen var det iväg som vanligt med torsdagshandling - vi åkte väl iväg vid halvåttatiden och jag var hemma igen vid 9-tiden, man vad gör det - skönt att det är handlat inför helgen.

Vi, hr P och jag tog varsin fläskkotlett utan tillbehör till middag så det var lättlagat så att säga.

Kramar MrsBettan

Klumpig

Förlåt om jag uttrycker mej lite plumpt och klumpigt ibland, det är inte meningen att ni bli bli sura, både min dotter och dotterdotter som har hjälpt mej att fixa denna blogg. Men kan ni inte förstå att när jag har fått en fin blogg så vill jag ju behålla den och inte byta ut den. Den jag hade från allra första början var faktiskt jag. Den var lite snirklig och inte så stel, och det gillar jag.

Bilden måste väl finnas kvar någonstans - eller.

Kramar till er båda som vill så väl - och så är inte jag tacksam.

MrsBettan

MrsBettan

Glömde ju att skriva att i bloggen ska det också stå "MrsBettan" och inget annat.

Kramar MrsBettan

Bloggutseende

Min dotterdotter ändrar hela tiden utseendet på min blogg, och det får hon gärna göra bara jag blir nöjd. Det är bara det att jag tycker fortfarande att utseendet på den första bloggen var klart mycket bättre än den ser ut nu.

Så, nu säger jag till Michis, ta tillbaka min blogg som den var från allra första början, och låt den vara kvar där, jag vill ha den som den såg ut då - inget annat.

Det här bloggutseendet är ju allt annat än kul - svartvit - dötråkig - inte alls jag.

MrsBettan


Tvätt och Vällingby

Hallojsan. Igår åkte hr P och köpte nya dynor til våra stolar på altanen. Vi har ju vita så de har blivit lite fula med åren. Han kom hem med nya vita dynor av en annan kvalitet än de gamla som verkar vara ännu bättre faktiskt. Jag kunde inte kasta de gamla utom stoppade in dem i tvättmaskinen, en i taget , med viss möda. det var inte lätt. Sen tumlades dom och de ser faktiskt riktig fräscha ut. Bra att ha ett par extradynor att byta med.

Det var det som hände igår faktiskt, stor tvättdag med bl.a. dynor och genomgång och vattning av alla blommor. Det tar sin tid det också faktiskt.

Idag var hr P och Nisse ute och vandrade vid Eldgarnsö- tydligen på en riktigt lång vandring. Det visade sej ta 1 ti och 45 min att ta sej runt ön. Dessutom 45 min att ta sej dit också. Bettan, Nisses hustru, och jag passade på att ta en tur till Vällingby och spanade in det nya centrumet. Hon hade liksom inte sett det tidigare, Vi var tämligen ensamma i affärerna så vi undrade hur länge de kunde hålla på utan att ha en handlade köpare i affärerna. De hade liksom ingenting att göra de som arbetade där, gick omkring och småplockade i hyllorna, en del gjorde ingenting utan hängde bara i kassan. Dötrist. Vi åt i alla fall en sen härlig lunch på Massagotti som restaurangen heter en trappa upp i K:femhuset. De har faktiskt jättegod mat.

Hur som helst var vi tillbaka hemma igen vid 3-tiden och trodde ju klart att grabbarna var klara med lunchen, men icke sa Nicke, de hade precis kommit hem och höll på att koka potatis och värma grytan som jag hade gjort så Bettan och jag tog oss en trappa ned och pratade lite skit.

Det var både gårdagens och dagens händelser.

Sov gott MrsBettan

Å de e måndag morgon

och mitt huvud känns så trött .  Jag bara skojade. Inte sjutton är huvudet trött idag. Men jag sov faktiskt till klockan 9 i morse. Skitskönt. Vad ska man gå upp tidigt för när man inte behöver. Visst är det konstigt egentligen, de säger att ju äldre man blir så behöver man inte så mycket sömn, men det gäller definitivt inte mej alltså. Visst kan det bero på att jag inte går och lägger mej som alla andr gamlingar klockan 9 på kvällen, jag är gärna uppe till 12 eller ett på natten , och mår helskönt av det.

Idag har jag varit lite lat faktiskt. Bara tvättat lite och sen har jag börjat att virka en svart duk,tänkte att det kunde passa helbra till den skapelse vi fick av Beate. Då kan man sätta ut den på altanen med en svart duk under, jag tror att det kommer att bli helhäftigt. När det vl är klar sätter jag ut ett foto.

Nu väntar sängen - går och lägger mej tidigt ikväll
Puss och kram alla bloggare MrsBettan

Ny magnolia

Nu har jag varit ute och fotat igen, jag lovade ju komma tillbaka med den andra magnolian som vi har i vårt trädgård. Om ni den 1 maj brukar titta på tv när de sänder från Lund och sjunger in våren så visas alltid de praktmagnolior som finns där. Den som vi har i vår trädgård är ju en pygmé jämfört med de, men vi gläds åt de lilla.

Här kommer bilden

image83

Kram MrsBettan

Åh det är söndag morgon

och mitt huvud känns så tungt. Kommer ni ihåg den låten. Den passar in på mej idag. Jag kom i säng klockan 5 i morse och var uppe vid 9-tiden. Inte fräsch kan man ju påstå. Man ska inte vara uppe så här länge när man är så gammal som jag. Men jag var skitpigg, vädret var dessutom underbart, 10 grader, fåglarna kvittrade och jag var faktiskt arg på den som uppfann sömnen. Men kröp ner i alla fall utan att dra ner persiennerna, ville njuta.

Idag kommer det att bli en lugn dag för min del. Jag har faktiskt varit lite flitig också kan ni tänka er. Har gjort lite utskrifter åt hr P och konstigt nog funkar det jättebra även om man är lite halvtrött att sitta vid datorn. All trötthet liksom rinner av.

Dessutom kom jag på att jag inte har något speciellt hemma till middag idag. Det finns ju i frysen förstås men inte tänkte jag på det igår precis. Då var det fest och skratt.

Nu ska jag ut i trädgården igen och ta lite nya bilder. Det är så vackert ute nu så det är inte sant. Ni har ju sett min stjärnmagnolia som nu redan är på gång att blomma över, som tur är har vi en annan magnolia, den kanske vanligaste som är på gång att blomma. Kommer tillbaka senare med kort på den.

Här kommer lite bilder som jag tog igår faktiskt.

       

Kramar MrsBettan

Lördag

Usch och fy på mej som inte har skrivit. Jag har inte haft tid alltså. Våra kompisar, 6 st, jag kallar dem Björnligan, skulle komma hem ikväll på middag och jag har ju förberett det mesta, men ändå idag på lördag tog det faktiskt hela dagen innan jag var klar med allt. Det är väl det att man jobbar inte så snabbt längre när man är ledig på dagarna. När man jobbade gick allt mycket snabbare, det är bara så.

I alla fall blev det en lyckad middag. Alla tyckte det var gott (hoppas jag). Jag var lite orolig för Björn först eftersom han åt som en liten fågel förra gången han var här och hälsade på hos oss. Men idag såg jag att han gillade maten. Toppen, det betydde mycket för mej.  

Så här blev det till förrätt; räkor på spett med sweet chilisås som var blandad med riven ingefära och citron, en laxsnurra bestående av rökt lax med en blandning av vispad grädde, creme fraiche, kryddor och finhackad gräslök. Sen blev det även en liten pumpernickel med en röra av renstek, kesella, majonnäs, senap och citron.

Kolla bilden                       

Sen blev det varmrätt bestående av anka, grönsaker och potatis i ugn och sås till. Grönsakerna var sugar snaps, rödbetor, morötter, sötpotatis och vanlig potatis.

Så här ser den rätten ut     

Efterrätt blev punschparfait med färska bär

                                                  

Såklart hade mannen i huset också ställt upp med ett smarrigt Chablis-vin till förrätten och en god Rioja till varmrätten samt lite portvin till desserten.

Sen blev det kaffe och avec med liten kaka på altan. Trodde ingen skulle orka, men halv kakan gick åt. Det var en mazarinkaka med toscatopping.

                                                   

Och nu har jag diskat och fått in alla glas och tallrikar i skåpet igen så nu är det dags att sussa.

Sov gott MrsBettan

Besök

Då har vi äntligen fått krama varandra Beate och jag. Rob var också med, så det var jättekul. Vi åt lite pajer samt en räkmacka tillsammans och jag tror att det smakade. Och det bästa av allt, jag fick en underbar skapelse till mitt spishörn. Helt otrolig skapelse. Inte nog med det, hon hade med sej två stycken dessutom, båda lika läckra. Vad får hon allt ifrån kan man ju undra. Kolla bilderna. Den svarta har jag inte fått något bra foto på, den är klart mycket bättre i verkligheten.  Längtar ni efter en häftig skapelse är det bara att gå in på Beates blogg och beställa. Adressen dit är bp-computerart.blogspot.com/

Här kommer lite bilder

                                                 

Som sagt, fotot på den svarta får ni överse med. Ska nog ta ett bättre kort senare och sätta in.

Jag säger bara det - TACK än en gång Beate. Jag och Enar också tycker att de är helt otroliga.

Njut ni andra av bilderna MrsBettan

RSS 2.0