Kakelsättning

Ja men, det kunde ju inte ha börjat sämre. Vi hade blivit lovad att den som satte upp vårt kakel i badrummet skulle komma idag och kakla vårt kök.Och vad händer!! Inte kommer han utan en helt annan person som dessutom börjar att sätta kaklet helt fel. Inga kakelkryss mot granitskivan utan direkt på. Som tur var är Enar uppmärksam och talade om att han inte kunde göra så, kakelkryss mot plattan tack. 

Sen har det fortsatt så här hela dagen. Enar har stått i köket och kollat att han har gjort rätt. Dessutom hade han inga verkt yg med sej så Enar har farit upp och ner som en skållat råtta i förrådet och hämtat verktyg och t.o.m. verktygsbänken så han hade lite att arbeta till.
 
Jag kommer då med frågan, hur går det ? Vete fan sa Enar, Men skärper han inte till sej så åker han ut. Jag hörde hur han pratade hela tiden med honom och sa, ta det lugnt, ta det lugnt, ta det lugnt, inte så bråttom. Enar blev i alla fall hyfsat nöjd när det var klart.

Nu återstår fogningen, limmet Enar köpte ska sitta tre dagar innan det fogas. Skitsnack sa både Nettan och Mickis, vi har ju sett på Byggstart eller vad det heter och där fogar de direkt. Det var bara det att här stod det på påsen att det tog tre dagar. Sorry. Fattar inte varför han köpte sånt lim ?

I alla fall har jag handlat lite mat, men mest ingredienser till att göra lite smarriga kakor, typ chokladmoussetårta och italiensk kaka och lite parmesanpajer. Får se vad jag hinner med i morgon.

I vårt hörn vid spishällen har vi idag kaklat upp en platå. Enar var stor motståndare till det från början men han snickrade i alla fall en låda som tog honom över fem timmar att göra. Idag när den är kaklad och står där, tycker han den är helt outstanding. Kul va. Man känner att man kan klappa sej för bröstet lite i alla fall.

Eftersom jag varit uppe så fruktansvärt tidiigt idag börjar jag faktiskt bli lite trött, länge sen sist - så god natt alla som tittar på min blogg och drom skönt från MrsBettan

Tävling

image1115


Vinn ett hemligt paket för "Kök och Stök".

För att tävla så tipsar du bara om tävlingen i din blogg och sen lämnar du en kommentar i det här inlägget på ejmis blogg.

Tävlingen pågår till söndag den 2/3 kl 20.00 och efter det så lottas en vinnare bland de tävlande.

Lycka till!!  

=)

MrsBettan


Kakelmannen

Kakelmannen kom som väntat - precis klockan 8 så pinglade det på dörren. Snacka om att sätta fart. Han är redan igång och klockan har bara blivit 8:13. Alldeles nyss bullrade det till i köket, undrade vad som hände egentligen, ramlade han eller, jag måste gå och kolla. Kommer snart tillbaka.

Nu har jag kollat. De skruvade bort takfläkten och den rasade ner, hoppas den höll. Enar har ju kletat på fix på väggarna och den satt fast och när de ryckte till som kom hela skiten farande. Det gick nog bra sa Enar, det är i alla fall inga skador på den.

Ja idag fick man vara uppe i ottan. Sent i säng blev det beroende på att allt skulle vara borta från köket och sen skulle allt täckas. Fast jag sa god natt till er ganska tidigt så blev klockan ändå halv ett. Sen var vi uppe halv sju i morse, och det är inte vi vana vid precis. Det är ju för sjutton mitt i natten, eller hur Beate. Men vi hann äta frukost i lugn och ro och läsa morgontidningen också.

Nu börjar solen att lysa också, vilken härlig dag det ska bli. Köket ska bli kaklat och jag hoppas han blir klar idag, i morgon är det fredag, bästa dagen på hela veckan tycker jag fortfarande. Dessutom ska vi till Gittan och Åke i morgon kväll vilket också ska bli jättetrevligt. Hon bjuder alltid på lyxmat, det är som att sitta på Operakällaren och bli serverad, hushållslärare som hon är.

Nettan och jag ska väl som vanligt åka och handla någon gång i em. I dag ska också lilla Leon på besök hos barnavårdscentralen så vi handlar efter det är avklarat.

Ha en fortsatt solig underbar dag - och tänk på att i morgon är det fredag.

MrsBettan

Paj igen

Ni fick ju mitt pajdegsrecept till chilipajerna. Hoppas ni gör dem. De blir suveränt goda kan jag lova, både med eller utan majs. Normalt gör jag en annan pajdeg när jag vill göra småpajer, och det receptet kör jag både till stora och minipajer. Sen kan man fylla pajerna med det som man gillar.

Denna pajdeg är enkel.
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Bara att mixa ihop i en matberedare. Dutta ut i små aluminiumformar. Jag får cirka 23 pajer av detta recept.

Sen är det bara att variera fyllning, typ:
Bacontärningar och strimlad purjolök
Skinka och hackad rödlök
Smakrika små korvbitar blandat med inlagd paprika

Strö gärna över lite riven ost också, det blir lite krämigare pajer då.

Sen gör man en liten stanning av 3 ägg och 3 dl mjölk eller grädde, eller matlagningsgrädde.

Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.

Jag brukar frysa in mina pajer, de är perfekt att ha när någon kommer och man vill bjuda på något smått. Snabbt in i ugnen att värma.
Smakligt pajkalas. 

MrsBettan

Pajdeg

För er som blev sugna på mina chili- och majspajer så lämnar jag också receptet på själva pajdegen.

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
175 g smör
1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk
1 äggula

Blanda ihop mjöl,smör coh salt till en grynig massa. Gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och äggula. Arbeta snabbt ihop till en degklump.
Rulla ut degen och dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i dubbla stora muffinsformar och nagga dem sen i botten med en gaffel. Har du en muffinsform i plåt räcker det med enkla pappersformar.
Sen är det bara att fördela fyllningen i formen. Beate som inte gillar majs kan givetvis utesluta den i fyllningen och/eller ta något annat i stället, typ inlagd paprika eller nåt.

Strö sen 1 1/2 dl riven ost över. Grädda mitt i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter.

MrsBettan

Onsdag kväll

När jag ändå höl på att fixa paj tyckte jag att jag lika gärna kunde fortrsätta eftersom Enar inte skulle komma hem förrän om en timme. Sagt och gjort. Fram med mjöl och smör och göra ny pajdeg. Nu skulle jag göra bacon- och purjolökspajer hade jag tänkt. Det var ju bl a det jag hade inhandlat igår. Fram med mixapparaten igen och körde snabbt degen. Fram med stekpannor samt bacon och purjolöken som jag strimlade. Tog också lite riven ost och la ovanpå, kan ju aldrig skada, eller hur. Sen vispade jag ihop lite ägg och grädde och hällde över och som vanligt. sjuss in i ugnen med en jäkla fart.

Det blev 23 st. Precis när allt var klart kom Enar - snacka om timing. Frågade om Enar ville ha en och till min förvåning ville han smaka och tyckte den var riktigt smarrig. Vad har hänt !!!! Han gillar ju inte paj. Men jag hade gjort jättetunn pajdeg i formarna och det var väl därför det passade. Tackar, tackar.

Sen blev det kycklingklubbor till middag. Det var de största kycklingklubborna jag sett tror jag. Klart att jag stekte dem själv - inte färdiggrillat. Det är en väldig skillnad att steka själv mot att köpa färdigt tycker vi alltså.

Nu har vi också rensat bort bord och stolar samt matta i köket eftersom kakelgubbarna kommer i morgon bitti klockan 8. Vilken okristlig tid vi måste stiga upp då. Vi måste ju ha ätit frulla och fått undan innan dess. Enar håller på för fullt att lägga papp och masonitskivor på golvet. Vi som bar upp alla masonitskivor på vinden i förrgår. Ner med dom igen. Men det ska bli skönt att få köket helklart på en gång det måste jag ju säga.

Så ikväll blir det inget naddsudd för mej, jag var dessutom uppe skittidigt idag så det är bäst att gå och luta huvudet på kudden snart.

Ha en bra fortsatt trevlig onsdagskväll och sov gott önskar MrsBettan


Recept på chili- och majspaj

Här kommer ingredienserna till guckan i pajen:
1/2 gul lök hackad
350 g blandfärs eller köttfärs
smör till stekning
2 vitlöksklyftor - pressade
salt och vitpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm spiskummin
1 dl krossade tomater
2 msk chilisås
1 dl majskorn
2 avokador i tärningar
1 dl creme fraiche

Bryn färsen tillsammans med löken, tillsätt vitlöken och smaka av med salt och peppar. Tillsätt cayennepeppar,spiskummin och krossade tomater samt chilisås. Låt småputtra 15 min.

Rör ner majsen och låt svalna. Tillsätt avokadon och creme fraiche.

Vilken underbar röra att ha till pasta - den är ljuvlig och dessutom skitlätt att göra.

Vill du göra pajer är det bara att göra en pajdeg och fördela i muffinsformar, hälla i röran ovan och sen strö riven ost ovanpå. Sjuss in i ugnen 200 grader i 25 minuter. Det blir 12 st stora muffinsformar.

MrsBettan


Ny dag i kojan

Tjingeling på er. MrsBettan är på G igen. Hade inte tid att gå in på dagen att skriva då det alltid är något att göra, typ, städning av badrum, ny tvätt, vikning av ren tvätt m.m. Varför får man aldrig göra det man vill någon gång.

Men, jiiihaaa, Enar skulle ju i iväg i em till röris - toppen - nu äntligen ska jag ta och göra det jag längtat efter - nämligen att göra lite pajer. Beate njuter förstår jag. Hi, hi, hi. Så fort han hade åkt iväg åkte jag också iväg för att handla lite till pajerna. Jag hade ju handlat igår men jag hittade ett recept som Nettan har gjort ett par gånger och jag säger bara det, de är så jäkla goda, ååååhhhh, tänk om ni kunde känna doften av dom. Jag njuter. Hela huset stank av köttfärs, lök, vitlök m.m men det var ju så ljuvliga dofter.

För er som inte gillar pajdeg så kan man göra själva guckan och ha till pasta, för den är helt underbart god alltså.
Nu är det ju bara det att jag kan fortfarande inte sätta in bilder eftersom jag inte vet hur man gör. Nettan har lovat mej att visa men det dröjer visst. Jag väntar som vanligt, ha ha.

MrsBettan



Tvätten

Hallo igen. Hade precis glömt bort att jag satt på tvättmaskinen. Ja, ja, inga snuskiga tankar igen. Det är bara tvättmaskinen. Så det var bara att masa sej ner och ta hand om dukarna och handdukarna som hade tvättats. Passade på att ladda den igen med lite myskläder som behövde bli tvättade. Jag är nämligen lite galen i dukar. Jag gillar dukar som de har på Indiska, deras bomullsdukar är så underbara i färgerna och underbar bomull. Dessutom är priset bra. Felet är att jag köper för många bara. F.n. ligger en svartvit duk på vardagsrumsbordet som är jättesnygg.

Det bästa med dukar är att Enar inte håller koll på vad som är nytt och vad som är gammalt. Annars hade man hört en kommentar. Jag är så lycklig för det och hoppas att det så kommer att förbli. Yes.

Vilken passion man har. Alltid är det väl något alla har. Jag har fler passioner men det tänker jag inte tala om just nu i alla fall.Ha, ha.

Enar har precis gått och lagt sej så jag meddelar er om jag hör att det snackas därinne. F.n. är det i alla fall ganska så tyst. Han håller på att läsa en bok som innehåller 900 sidor så han har att göra. Herregud, om jag skulle läsa en sådan bok skulle jag nog aldrig bli klar i min livstid tror jag. Jag läser fruktansvärt sakta, vill liksom känna med allt i boken. Gör jag inte det får det vara. Så jag sysslar med annat än bokläsning - typ blogg i stället, det är mycket skojigare.

Det var sjutton vad det var tyst i sovrummet? Boken var tydligen bra så han inte har tid att snacka och inte snarka heller.

Nu tänkte jag faktiskt ta och gå och natta mej själv.
Sov gott alla nattsuddare önskar MrsBettan


Enar i arbete

Hejsan svejsan igen.
Jag har fått fart på gubben ikväll. Inte dåligt va. Han hade knappt tid att äta middag, jobbar som en galning nere i verkstaden. Det var ett tag sen jag såg honom så ivrig på att göra något klart. Det är nämligen så att jag har ju numera min spishäll i ett hörn och då tycker jag själva hörnan blir så tom så jag vill ha en upphöjning där.

Tydligen så var Enar helt med mej om den saken (konstigt nog) så idag har han snickrat en låda - och håller fortfarande på faktiskt eftersom jag hör hur maskinen är igång där nere. Antagligen håller han på att putsa på den. Han är nämligen en liten putsbög om man säger så. Kul att han engagerar sej så i en sak som jag kom på. Kan vara att han tyckte det var en kul idé också.

Så här mycket har han inte jobbat på länge kan jag tala om. Den lilla biten har han nu hållt på med i över 5 timmar. Den ska kaklas sen och det kommer bli skitfint tror jag.

På torsdag. höll på att skrivs trosdag, ja ja, så det kan bli. I alla fall var det meningen att Enar skulle ut på gubbpromis och Bettan och jag skulle träffas. Kom på idén att Bettan kunde ju komma hit och efter deras promis och vår shopping skulle vi äta en bättre lunch tillsammans. Men precis när vi hade bestämt det ringer kakelsättaren och säger att han kommer på torsdag, och han kommer ju först faktiskt. Så nu har vi skjutit på lunchen till tisdag nästa vecka.

Och det bästa av allt - jag vet precis vad jag ska bjuda på. Fick tips av Nettan faktiskt. Vi hittade ett recept på City Stormarknad som lät så gott och det var meningen att vi båda skulle ha det i helgen och för oss båda så lagade ingen av oss rätten. Det var med fläskfilé. Nettan lagade rätten ikväll och hennes matgäster blev överförtjusta. Gå in och titta på hennes blogg, hon har lovat att sätta in både recept och bild.

Undrar om det blir någet snack i sovrummet i kväll. Jag tror det faktiskt eftersom han nu ikväll har hållt på att fixa min lilla upphöjning vid spisen.

Kanske hörs innan det är dags att sova.
MrsBettan

Skitdag

Det var väl ett förbaskat regnande idag. Men eftersom det ska bli finare i slutet av veckan så får man står ut med det också. Säkert är det jättebra för alla växter i trädgården att det kommer lite fint regn. Våra krokusar har så smått börjat att slå ut, och det är väl ungefär en månad för tidigt, men det är fint. Sen har vi julrosorna också som är jättevackra i trädgården. Man njuter även om det regnar.

Idag var brollan (Enars brolla alltså) här och kikade på vad han kunde ha gjort för fel med elen. I lördags gick det ju inte att använda spisplattan samtidigt som ugnen var på. Efter mycket krypande på golvet för Kjell kunde vi bara konstatera, eller han, att allt var draget rätt. Vi kollade genom att sätta på både spis och ugn idag, och det funkade. Visst kan man bli med ......barn. Man får ju inte skriva så som jag tänkte så jag hoppar över de 5 första bokstäverna.

Sen åkte Nettan och jag iväg till affären och handlade lite. Jag har köpt så jag kan göra pajer om jag känner för det. Har man inte saker till pajerna hemma blir man ju vansinnig. Passade på också att gå in på Plantagen och handla lite blommor till köksfönstret. Jag hade tydligen slängt iväg de som jag hade där tidigare. Var antagligen trött på dom.

Och vad tror ni att jag har ägnat mej åt sen ? - jo städning förstås. Fy sjutton vad tråkigt det är att städa. Det värsta är att allt som inte behövs på övervåningen åker ner till nedervåningen och hur kul ska det bli att städa där. Man kan ju inte gräva ett hål i marken precis och stoppa ner skiten. Egentligen är det inte skit - men jag har alltid så mycket grejer på gång, det är stickning, virkning, sy lakan och täcke till Mickis lilla Leon, sy en sak till Nettan, göra halsband och örhängen, spara recept - klistra in och spara i pärmar och det jag helst nu vill börja med är målning med oljefärger. Det verkar som om jag aldrig kommer igång med det.

Sen har jag också ett helt växthus med pelargonier som måste klippas ned. Dessutom vill Nettan ha skott så jag köpte köpte såjord i dag när jag handlade blommor. Varför är dygnet bara 24 timmar? Och vad sjutton behöver man så mycket sömn för. Jag har alltid fått höra att när man blir äldre behöver man inte så mycket sömn - men när inträffar det där äldre egentligen. Jag sover ju som en stock - särskilt på morron. Vaknar alltid på natten mellan 2 och 4 och är pigg och vaken men då är det ju mörkt. Ska banne mej gå upp i natt och kolla hur länge man kan vara vaken. Hittar väl alltid på något.

Nu ska jag in och laga lite middag. Vi hörs antagligen igen i kväll.
Kramar från MrsBettan

Städning

Jaha, då har man faktiskt varit lite flitig idag. Det är inte ofta nuförtiden. Har ju sluppit att städa så där våldsamt nu ett tag eftersom köket har satts upp. Men det kan jag tala om, fu för den lede vad mycket damm det har blivit under tiden. Inte så konstigt eftersom det har kapats och slipats, det sätter sina spår i hela huset dessutom. Men, som sagt har städat två rum, vardagsrum och altan rikigt grundligt.  Det tog pratiskt taget hela dagen.

På em åkte Mickis, Leon och jag iväg till Ikea. Tidigare hade jag köpt en rulle med underlägg till skåpen, men det räckte ju inte långt precis. Det fanns nämligen inget underlägg i min rondell där jag har grytor och stekpannor. Och man kan ju tänka sej hur det kommer att se ut där efter ett tag. Skitmycket folk på Ikea, har dom inget annat för sej än att åka dit. Passade på att köpa lite småservetter också samt en ny kastrull och stekpanna. Får se om de fungerar, det var ganska bra storlek på dem.

Fortsatte med städningen igen när jag kom hem. Var inte rikigt klar med altanen vilket jag ville bli idag.

Ganska tråkig dag egentligen, och till råga på eländet var det ju världens underbaraste väder. Enar var ute i trädgården faktiskt och täckte över våra klängrosor som redan har börjat få skott.

Nu återstår resten av huset att städa - jag blir trött bara jag tänker på det. Först arbetsrummet, sen sovrummet och därefter hela nedervåningen, lika stor som övervåningen. Ja, ja, det är väl bara att spotta i händerna och ta tag i skiten.

Nu ska jag ägna resten av kvällen till att lösa lite korsord. Fredagskrysset i DN brukar vara kul och det har jag inte hunnit med.

Suss gott alla vakna
MrsBettan

Fortsättning på söndagskvällen

Mormor är rolig hon - sitter och väntar på att Mickis och Leon ska komma hem. Hon är så gullig. Det är ungefär som om hon hemma hos oss - då var jag vaken tills Nettan var hemma, kunde liksom inte sova förrän alla var hemma i huset.

Enar har gått å lagt sej - alldeles nyss pratades det väldigt i rummet - snackar med sej själv antagligen. Det är ju ganska kul egentligen, man är inte ensam uppe, Enar håller låda i sovrummet, hi hi hi.

Eftersom Beate alltid undrar vad vi har ätit till middag så kan kan tala om att jag hade en stor, jag menar verkligen stor bit av en kalv, stekte den ganska häftigt med kokt potatis till och den var helgod. Lite ärter skramlade också på våra tallrikar.

Jag tog reda på ett par kartonger till - duktig idiot va? Så nu har jag mina formar och plastbunkar på plats i lådorna.

Nu är det bara att sätta igång och baka egentligen.

Sen håller jag på att tvätta också, har inte tvättat (nu pratas det igen i sovrummet) på ett par dagar så det samlas fort. Nu ska jag gå ner och hänga lite tvätt också som omväxling.

Sov sött alla som är uppe.
MrsBettan

Söndag

Visst är det något visst med söndagar. Då ska man ta det lugnt och vila - men inte här hemma precis. Det finns fortfarande lådor med saker i att packa upp och inte har jag en aning om vad de sakerna ska hamna. Men, det ger sej. Får väl i värsta fall kasta skiten eller ge bort.

Ett problem jag har är vad jag ska göra av alla plåster. Ni hör vilka problem jag har. Det är inte så att jag klagar om pengar eller att någon slår mej, det är fråga om VAD F_N SKA JAG LÄGGA ALLA PLÅSTER. Min man gillar plåster nämligen, inte att äta, men han har en tendens att alltid göra sej illa och har stora behov av plåster i alla varianter. Och det har jag hemma. Som tur är kommer Enars brorsa hem till oss lite då och då och fixar, och det är jag otroligt tacksam för annars hade min stackars man sett ut som en stor plåstergubbe.

Som sagt - kartongerna packar ju inte upp sej själv precis - får ta ett par till nu. Nästa vecka kommer Monia och Kjell hem samt att Enar också ska ut på gubblunk så jag får väl sätta full rulle så det blir lite klart ändå.

På återseende om ett tag när jag tröttnat på kartonguppackning.
MrsBettan

Lördagskväll

Jag tänkte på lördagskväll i timmerkojan, men det är det ju inte tal om precis. Här sitter man ju med ett nytt kök och det är ju inte en timmerkoja precis. Har precis avnjutit en delikat middag med ankan (den blev helperfekt) och till den hade jag skivad potatis i ugn. Under tiden jag hade potatisen i ugnen skulle jag bryna på ankan. Inte tänka snuskigt nu !!  Då funkade inte spisen !!! Men, vad har du gjort Kjell. Stängde av ugnen, och då funkade spisen.  Ja,ja, får ringa till Kjell och tala om att han får bakläxa.

Efter middagen serverades hallon med grädde, serverades låter väl häftigt, det var ju för f_n jag som serverade, som vanligt. Men det var jättegott och jättemätt blev både Enar och jag.

Nu får vi se vad morgondagen har att erbjuda.

Sov gott alla snuttisar
MrsBettan

Småpajer

Man kan ju inte komma ihåg allt när man väl börjar att skriva. På dagen idag ringde Monia och talade om att nu får du verkligen börja att baka igen eftersom vi har inga pajer kvar. Jag brukar nämligen baka små portionspajer för att jag tycker det är så roligt. För egen del tycker jag om pajerna men har en man som inte delar min aptit för pajer. Han undrar alltid om det finns något annat att äta en paj. Därför brukar jag dela med mej av mina pajer och Monia älskar dom, och då blir jag så lycklig när jag hör det. Det är ju så jättekul att göra småpajer. Snart ska det bli nya fräscha pajer igen, det lovar jag.

Kram från pajmormorsmor

Nästan klart i köket igen

Det det ju aldrig slut. Det är ett evigt plockande med grejer varje dag. Idag har jag försökt få någon ordning på alla köksredskap, typ vispar och sånt. I mitt tidigare kök hade jag nämligen 5 lådor som var fulla med allt från himmel och jord. Och vad finns nu ? Jo, EN stor låda. Från början fanns det dessutom ingen inredning, typ fack i den. Facken som Puustelli hade var inte så långa så det var ingen idé att beställa. Köpte en låda på vinst och förvåg på Ikea och efter att Enar kapade lite här och där så är den på plats. Fick lägga en hög med redskap till Nettan också eftersom allt kunde jag inte ta reda på. Jag lastar över allt som inte får rum hos oss till Nettan.

Sen har jag fortsatt att fixa till städavdelningen. Vi har ett stort skåp med avfallshantering och sen en del hinkar och byttor som man kan ha städattiraljer i. Det har jag också fått klart. Skönt. Passade på att kasta en hel del skit som man tidigare inte visste att man hade. Vårt tidigare skåp var så jäkla dumt - ett hörnskåp som man var tvungen att krypa in i för att se vad som fanns. Upptäckte att jag hade säkert 10 diskborstar som var oanvända. För att inte tala om alla disktrasor. Behöver inte köpa sånt på ett tag.

Igår kväll kånkade vi in bordet och bänken med tv´n och allt till köket så i morse kunde vi återigen njuta av vår frukost i köket. Underbart. Sen testade vi också nya ismaskinen - firade med en wirrepinne. Inte dumt. Det börjar så sakteliga bli klart, men dety finns fortfarande kartonger kvar att packa upp. Får fortsätta i morgon. Ikväll är det lördag och idag ska vi faktiskt ha anka till middag. Jag har riktigt längat efter det så på dagen idag har jag kikat på ugnsbeskrivningen för att kolla så jag gör rätt.

Sitter jag inte och njuter för länge ikväll går jag säkert in igen och lämnar en liten kommentar till den förhoppningsvis goda maten. Förresten så blir det färska hallon till efterrätt.

Ha en trevlig lördag för det ska vi ha - på återseende
MrsBettan

Köket

Nu ska jag inte var långrandig - vårt kök är klart!! Det trodde ni inte va. Ha. ha, som  Nettan brukar säga.Jag fick inte igång diskmaskinen det  måste jag ju tala om , men har man en dotter som är gift med en vitvaruförsäljare så ordnar sej allt. Dessutom var han ju jäkligt nyfiken på köket. Jag ringde - och Krillan kom som ett skott uf en kanon, N u  funkar diskmaskinen också tack vare Krillan.

Nu ska jag gå och pömsa så god natt från mrsBettan 

Leon

På fm kom Berndt och Gunilla in och kikade på köket. Berndt glömde sina byxor när han var här och fixade fläkten. Eftersom den nya spishällen har fått ny plats i vårt kök nämligen i ett hörn måste även en ny kökfläkt installeras. Och vad kan hända då? Jo, hålet till taket kom mitt i en takstol, och hur kul är det på en skala 1-10. Hur sjutton kunde jag vara så dum att jag ville flytta spisen? Varför ska man annars ha nytt kök! Lite förändringar måste ju göras. Snickar-Berndt löste förstås vårt stora problem. Han hade sen så bråttom hem att han glömde att byta om till sina vanliga byxor, åkte hem i snickarbyxorna, och kvar blev alltså de som han hämtade idag.

Efter att Berndt och Gunilla åkt hem tog jag en tur till affären och handlade upp mej på lite smör ifall jag får lust att baka. Har jag då inte smör hemma blir jag lätt vansinning. Mickis behövde Panodil brus så det handlade jag samtidigt och var över en sväng till bebisen Leon. Nettan bytte bajsbjöjan och sen hade han inte ätit färdigt så jag fick ta hand om nappflaskan och mata. Om ni visste vad gulligt det var. Sitta med sitt barnbarnsbarn och gosa medan han åt. Det går faktiskt inte att beskriva vilken lycka det var. Först så var han inte så glad, men när maten kom blev han glad igen och snuttade för fullt upp nästan allt som var kvar. Någon rap var det inte tal om, han var dödstrött. Lilla Leon så fin du är.

Från en jättestolt mormorsmor som älskar Leon.


Äntligen

Äntligen har "nästan" köket blivit färdigt. Idag var Pelle röris här och fixade så vi har vatten i köket. Jiihaaa!!!!

På fm idag var Nettan och jag iväg och handlade mat. Först var vi iväg till Ikea och köpte servetter. Jag är lite galen i servetter nämligen och helt plötsligt såg jag att mitt förråd var tomt!!  Ve och fasa. Så snabbt iväg idag och det blev ju såklart inte bara servetter utan lite annat skit också. De hade bl.a. orkidéer som jag inte kunde mostå. Klart att det blev tre st med tre vaser i glas till också. Knäppt va.

Sen for vi iväg till Citygross för jag måste bara ha anka. Det finns ingen anka i vår affär men jag vet att det finns hos Citygross till Nettans stora förtvivlan. Måste vi åka ända dit !! Men så var det bara. För säkerhets skull så handlande jag fyra stycken paket med två bröst i varje så att det finns hemma. Ingen av oss skulle handla så mycket så vi delade på en vagn. Jag ska bara ha lite grönsaker, sa Nettan. Pyttsan, jävligt stora grönsaker hon handlade.

Vagnen blev döfull och det var svårt för oss att dela upp allt som vi hade handlat. Det var ungefär som två kalvar på grönbete. Allt åkte i vagnen. Dyrt blev det också, så vi får väl käka pannkaka resten av tiden fram till nästa insättning på  bankkontot. Jag bara skojar, men det var inte lite vi fick med oss i vagnen. 7 kassar tillsammans.

Men, när jag kom hem var Pelle röris hos oss och höll på att fixa till att med både vatten till kran, diskmaskin och framförallt till ismaskin i frysen. Hade för säkerhets skull inhandlat en whiskyflaska ifall de var klara när jag kom hem, men de blev inte klara förrän klockan sex i kväll, så ingen is. Det tar liksom 8-12 timmar innan det händer något. Jag kunde inte vänta så lång tid att plocka in varorna i kylen, så vid 8-tiden ikväll så åkte allt in i kylen.,

Nu hoppas jag att allt blir klart i morgon när det gäller köket. Inte lätt att veta hur man ska ha det egentligen. En del praktiska hyllor har försvunnit vilket gör att det tar lite tid att fundera hur man vill ha det. Men det mesta finns faktiskt på plats. Visst är det härligt - dessutom är det ju fredag i morgon - världens bästa dag - och det tycker jag fortfarande fast jag inte jobbar.

Nu - ha en riktigt skön torsdagskväll med mys i morgon på fredag. Pussar och kramar från mej till er.
MrsBettan

Nästan klart i köket

Har hållt på hela dagen och funderat hur jag ska sätta in grejerna i det nya köket. Det är inte lätt.

Som tur var ringde Nettan på fm och ville åka en sväng till veddesta och det var skönt att komma ifrån ett litet tag. Precis innan jag gick kom Kjell och de tröstade varann med en flaska vin när jag försvann. Kjell skulle fixa eluttaget till spisfläkten samt kolla vår ringklocka som ingen ser numera. Lampan är tydligen trasig så alla knackar som vansinniga på dörren i stället, hittar helt enkelt inte vår simpla ringklocka.'

Lagade lite lunch till grabbarna, en snabbis bestående av färdig pastarätt Bolognese. Inte så dum faktiskt. Går att värma direkt i stekpannan cirka 10 minuter. Ingen grymtade så det var väl OK.

Kjell fick ta sej an en del andra elarbeten när han ändå var här, han gillar ju att jobba och nu ser han fram emot en vecka i Spanien då de ska hälsa på ett par bekanta som bor där. De åker i mitten av mars. Låter härligt att se våren i Spanien.

Resten av dagen har jag ägnat mej åt att få in en del pryttlar i skåpet. Enar oroar sej mest över vad han ska lägga sina utlästa tidningar. Hrmmm. Visst kan man bli med negerbarn. Han ville ha det bästa utrymmet i hela köket, nämligen det som är avsett för köksmaskiner, och då frågade jag Kjell vad han tyckte. Inte fan kan han ha tidningar där du ska ha dina köksapparater!!! Sagt och gjort, köksapparaterna tog plats med en väldig fart och Enar blev skitsur. Inte ska man utnyttja fina köksutrymmen för tidningar!!! Det låter ju helt absurt eller hur.

Nu har jag dessutom fixat in allt mjöl och socker på hyllorna. Vilken överblick man har av allt. Det blev jättefint. Har en del kvar imorgon också, men vad sjutton, jag har ju all tid i världen att fixa till hur jag vill ha det.

I morgon är det lovat att Pelle-röris ska komma. Hoppas det så det blir klart någon gång. Det är jäkligt bökigt att diska tallrikar och glas i badrummet. Men vad sjutton  - det är bara fyra veckor som det har pågått.

Sen måste jag tala om att jag för första gången har lagat mat på min nya spis. *Jag hade lovat mej själv att inte anväda den förrän att var klart, men ikväll kunde jag inte hålla mej. Helt otroligt fantastiskt med in sån häll. Inductionhäll. Gick skitsnabbt att få upp värmen och lika snabbt att få ner den igen.

Dags för pömsen nu. Sova gott alla nattsuddare och stor kram
MrsBettan

Kök

Inte blev det något kök färdigt idag precis. Aldrig som man har tänkt sej. Kjell kom också och fixade mikran plus lite annat elektriskt som inte har fungerat på ett tag. Det var alltid något. I morgon kommer montören som vanligt klockan 7 på morron. Det är ju okristligt att behöva gå upp så jäkla tidigt. Jag som har börjat vänja mej vid sena tider numera. Det är ju som skönast på morron att sova, jag riktigt njuter. Trodde faktiskt aldrig att jag var en sån sjusovare, men redan första dagen efter min pensionering rättade jag snabbt in mej i ledet och njöt av sena mornar.

Sen har jag faktiskt varit lite duktig idag. Började att städa badrummet. Så allt som finns i badrummet har rengjorts och jag känner mej helt nöjd med det. En riktig vårstädning har det blivit, allt är rent och fräscht så man kan faktiskt njuta. Det har faktiskt tagit nästan hela dagen att fixa till med avbrott för lite lunch bestående av en macka. Enar och Kjell smaskade i sej hamburgare och pommes och det kände jag definitivt inte för. Bara kände hur fettet dröp. Bläh. ibland är det faktiskt gott, men en sån maffig lunch var mer än jag hade klarat av.

På em var Enar iväg och köpte lite lister och en lampa och kom dessutom hem med semlor och då kände jag bara att vilken tur att jag inte käkade deras lunch. Semlan fick bli som en middag för oss vilket var toppen, då slapp jag laga något. Börjar jag bli lat, eller? Det är så jäkla bökigt att diska efter maten så tack för semlan Enar.

I morgon får jag väl börja kolla hur allting funkar eftersom det är nya vitvaror överallt. Spishällen har touchkontroller och kan tydligen värmas upp jäkligt snabbt om man vill, men jag får kolla igenom vad det står så jag inte gör bort mej. Sen har jag ny diskmaskin som också får kollas liksom ugn och mikra med grill. Men det ska väl fixas det också. Ska bli jätteskönt att kunna lag mat som vanligt.

I morgon ska även Pelle-röris komma och fixa våra vvs-arbeten. Han skulle ju komma i helgen men det gick inte eftersom vi inte hade fått en kran. Kranen kommer i morgon och konstigt nog kommer det två stycken !! Försäljaren till vårt kök ringde och talade om att vi inte ska öppna det första paketet som kommer utan vänta till han själv kommer med en kran. Vet inte om det har blivit fel, men han kommer i morgon em har har med sej vår rätta kran i alla fall. Sen kommer Pelle på kvällen och fixar resten så vi kan köra diskmaskin, få vatten både rinnande och till vår nya ismaskin. Jiihaa. Toppen, ska det äntligen bli på plats.

Söndagkväll

Nu är det bara en dag kvar som man slipper gå ut på altan och hämta in maten. GUD så skönt det ska bli att äntligen få ett kylskåp. Hur kunde man leva utan ett kylskåp? Jag har ju gjort det i min uppväxttid, men då hade vi ett skafferi med en lucka ut i väggen. Man behövde ju liksom inte gå ut och hämta maten som jag har gjort nu i ett par veckor. Jag måste ju säga att jag klarat mej helbra med bara en kokplatta, det är väl tältlivet i unga dagar som gjort att jag klarat av det, men man vänjer sej fort att ha 4 plattor i köket och allt på plats.

Jag brukar tänka på andra personer som haft problem med sina nya kök. Ett par vi känner hade inte tillgång till sitt nya kök i ett halvår, så varför ska man klaga på ett par veckor !!!

Nu säger jag som Beate, jag skriver sent, men har ändå fått in ett par rader på dagen, så alla jag känner önskar jag en riktig GOD NATT och sov gott till ljva drömmar.

Puss och kram


Bröstpump

Vilken underbar dag. Solen skiner och man får nästan vårkänslor. Tog en tur till Kista Gallerian idag eftersom Mickis behöver en bröstpump. Mjölken har kommit igång ordentligt och tuttarna var hårda som kanonkulor.  Hon har ju bara en liten bebis och han kan inte få i sej allt som hon går och bär på.

Samtidigt passade vi på att kika lite i affärerna. Shopping är ju alltid kul. Mickis köpte en top, Nathis fick två toppar och jag ett par mysbrallor. Lyckan var fullständig, fick göra av med lite kosing även på en söndag.

Hem till lunchen där Enar satt och väntade med kniv och gaffel i handen. Nästan i alla fall.

Jag njuter fortfarande av gårdagens middag. Det var så gott så det var inte sant.

Söndagsysslorna i övrigt har varit slappt. Det ska ju vara lugnt på söndagarna och det har det varit. När köket blir klart i morgon finns det att göra eftersom hela huset, både övervåning och nedervåning är full med damm. Så det blir vårstädning. Bäst att njuta nu innan måndag kommer.


Lördag

Vad härligt det var med en sovmorgon. Enar och jag har varit tvungen att vara uppe redan 6.30 på morgon eftersom montören kommer klockan 7. Det tog vi igen i morse - det var så skönt - vaknade tidigt i alla fall - men förstod att det var lördag och kunde vänta med att gå upp.

Dagen har varit slö idag. Skönt. Fick för mej i morse att jag skulle börja städa undan all damm tills Enar påminde mej att det kommer att skäras en del lister till på måndag, vilken tur jag hade , slapp att städa. Det är bättre att vänta tills allt är klart.

Pelle - röris - ville komma i helgen och fixa vatten och avlopp och undrade om allt fanns hemma. Efter genom gång visade det sej att vi inte har fått kranen till diskhon. det var ju bussigt. Pelle som har häcken full med jobb vet inte när han kan komma och fixa till det. Till råga på eländet är sonen sjuk så Pelle jobbar som besatt.

I alla fall så hade vi en härlig middag i kväll. Vi åt oxfilé med råstekt potatis och vitlökssmör. Till det hade vi en flaska gott rödvin. Och det var jättemumsigt. Till efterrätt blev det jordgubbar med Pipers Glass. Tänk vad man kan åstadkomma med en liten kokplatta. Allt går. Men på måndag ska köket bli klart.

Nu till sängen som står och väntar. Sov gott alla uppesittare. Kram från mej.

Leon

Idag skulle Nettan åka till Mickis och Leon på bb och klart att jag följde med. Jag ville ju så gärna se det lilla underverket. Leon sov under hela tiden vi var där och ville inte titta på oss. Verkade vi gamla eller ?? I alla fall så kände han inte för det.

Mickis var jättepigg och ville åka hem. Senare under dagen fick vi reda på att hon kommer hem i morgon.

Köket hemma avancerar för varje dag. Och konstigt vore det annars. Montören är toppen. Han jobbar lugnt och fint och hafsar inte. Idag kom också våra fina granitskivopr så han var tvungen att ringa en annan montör för att få hjälp med att bära in dem. Det är tunga grejer. Granitskivorna finns nu på plats. I morgon kommer säkert spisfläkten upp samt att våra side-by-side-skåp också hamnar där de ska stå.

Det var allt om dagens händelser. Nu får jag önska alla en god natt och sov söta drömmar på alla hjärtans dag. 

Leon

Nu har Leon kommit till den stora världen. Det gick jättefort på slutet och allt har gått bra. En söt liten svarthårig kille som kommer att få världens gulligaste mamma.

Och jag är så lycklig att allt gick bra så jag nästan gråter, och det av lycka förstås.

Från en skakig och överlycklig gammelmormor

Krystvärkar

Äntligen har krystvärkarna satt igång så nu kan det inte vara långt kvar innan lejonet tittar ut. Kommer ut menar jag förstås.

Väntan är olidlig här hemma - hoppas att allt går bra.

Gammelmormor

Bebis på G

Alldeles nyss fick jag meddelande av Nettan att nu är värkarna satt igång ordentligt. Och klockan är nu drygt 18. Hoppas att hon slipper ligga så länge, att det snart kommer. Jag känner mej som en blivande pappa ungefär. Hur ska man kunna koncentrera sej på något nu. Bara vänta till Nettan ringer och säger att det är klart.

Det verkar som om det är jag som har värkar. Stånkar nog värre än Mickis just nu.


Kök och bebis

Idag händer det mesta. Trodde det var igår som allt skulle hända. Men, idag har Nettan och Mickis åkt in till bb och f.n. får hon lustgas så då måste värkarna ha satt igång ordentligt. Hon är ju inte den som klagar på en liten värk precis, är alldeles tyst och kämpar. Igår på bb frågade barnmorskan om det inte gjorde ont, klart att det gör sa Mickis, men hon visade det inte med stön precis. Det är kämpartakter i den tjejen. Dessutom har hon ju ett litet Lejon som ska ut.

Här kan man inte koncentrera sej på någonting just nu, vankar lite av och an, löser korsord, och undrar förstås när de ska höra av sej. Den som ändå vore där och visste vad som händer. Men jag vet ju ändå att Nettan hör av sej så fort hon kan när det drar ihop sej. Jag menar inte ordagrant dra ihop, det ska ju liksom vidga sej. I em undersöktes Mickis och det visade sej att livmodertappen var mjuk och fin och det var klart för utgång. De stack hål på hinnan så vattnet gick och nu har väl värkarna börjat som sagt.

Här hemma har vårt nya kök börjat monteras upp. Alla golvskåp är på plats liksom mikro och ugn. I morgon kommer montören som vanligt klockan 7. Okristligt tidigt för oss som är vana att sova gott på morron, men vi tar igen det på lördag och söndag. Huvudsaken är ju att få köket klart. Hitintills ser det toppenfint ut. Ljus och härlig ek, vilket gjorde saken ännu bättre idag när solen sken. Vilken dag.

Hoppas nu också att det går bra för Mickis med hennes lilla Leon.
Gammelmormor tänker på dej och Leon hela tiden ska du veta.
Kramar och pussar

Bebis

Idag blev en dag som ingen hade räknat med. Ganska lugnt och fint efter att köket hade kommit. Åkte sen och handlade semlor på Hembageriet vid Ekvägen samt en vaniljlängd. De har världens bästa bakverk på detta hembageri. Pelle - röris skulle komma på fika efter två och semla med fika var beställt. Åkte sen och handlade lite mat. Det blev ingen lunch för oss eftersom klockan var mycket och semlan snart skulle stoppas i munnen. Skar upp vaniljlängden - då ringe Nettan och sa att Mickis hade så ont och frågade om jag ville köra dom till Karolinska.

Sagt och gjort - slängde på mej kappan och åkte. Hon hade ont - var likblek där i baksätet. Var inne på Karolinska vid halv fyra-tiden. De satte lite apparater på magen som visar hjärtljud på barnet samt sammandragningarna. De var ganska så häftiga ibland. Läkarundersökning blev det efter en  timme ungefär. Hon hade öppnat sej 3 cm. Skrevs in på förlossningen, ringde pappa Henke som också kom dit. Rummet fullt med folk av oss, 3 st. Det var de inte vana vid tyckte jag. Men jag kunde ju inte åka hem nu, tänk om de fick åka hem och komma tillbaka i morgon, då hade de fått ta en taxi och det kändes ju inte så bra. Jag stannar.

Vi börjar bli hungriga. Går och köper varsin "halv" macka med lite leverpastej och skinka på. 70 spänn !! Och inte var den särskilt god heller. Men det var liksom vår både lunch och middag. Nya provtagningar på Mickis. Sammandragningarna ökar, liksom spänningen. Ska det sätta igång nu. Nä. Vi går ut och promenerar runt Karolinska mest inomhus eftersom både Mickis och Nettan inte har någon jacka med sej och det är ganska kallt. Nu då måste hon ha öppnat sej mer. Nä, inte det. Sen börjar de prata om att hon får sova över där och ska läggas på en sal. Nej, det vill jag inte alls sa Mickis. Hon som har varit både trött och rödrosig vill inte alls sova kvar där, vill hem till sin sköna säng och gosa upp sej bland alla kuddar. Hon övertalar läkare och barnmorska att de kan ju vara där på tjugo minuter om det sätter igång ordentligt.

Så vi åker hem klockan tio på kvällen. Nu är jag hemma och har precis smakat en bit av vaniljlängden, hoppas att Mickis läser det här så kan jag tala om att den var otroligt smarrig. Dumma mormor, kommer hon att säga. Sen tog jag och åt upp semlan också, och nu ska jag gå och lägga mej eftersom montören som skall sätta upp våra köksskåp kommer i morgon klockan 7, dessutom vet jag ju inte om Nettan och Mickis behöver åka in till bb för då måste jag åka hem till Nathis så inte hon blir ensam på morron. Puss och kram och sov så gott.

Kök

Nu är killarna här med vårt nya kök. Hörde lastbilen backa och tittade ut precis när den ena killen var på väg att ringa på dörren. Häftigt.  Måste ut och ta lite kort.
Kramisar till alla som är inne och hälsar på hos mej

Köket

Det blev inge skriva igår. Vet inte vad jag höll på med men klockan bara rann iväg kan man säga och ändå gick jag inte och la mej förrän klockan ett. På dagen var jag iväg till tandhyggan inne i stan. Nettan var som vanligt bussig och skjutsade mej till t-banan eftersom Kjell och Enar höll på med sista golvläggningen i hallen av ekgolvet. Resten fram till ytterdörren ska bli något annat. Min gamla tandhyggis har gått i pension så jag skulle ha någon som hette Lena men kom in till en som hette Ewa. Tydligen hade inte Lena kommit så Ewa hade fått platsen i stället. Skit samma. Hon var trevlig och bra så allt var OK. Efter en timme hos tandhyggan var det hem igen. Inte kunde Enar hämta mej vid t-banan heller så Nettan fick som vanligt ställa upp och hämta sin gamla morsa. Hon får säkert en stjärna i himlen. Rörmokar-Pelle var hemma hos oss och fixade den nya vattendragningen eftersom vi flyttat diskhon samt dragning fram till frysen som det ska klirra isbitar från sen. Pelle passade på att rensa avloppet också och det luktade som bara f-n i köket. Samtidigt som de rensade ringde Sigvard och snattrade, och jag hörde inte ett skit vad han sa, han som dessutom pratar jättehögt. Var tvungen att gå utanför huset för att höra något. Pelle tutade hemåt och sen fick vi lite middag av mej. Det funkar förvånansvärt bra att fixa maten på en kokplatta, det hade jag ju aldrig drömt om. På kvällen var jag bara tvungen att se på den första sändningen av melodifestivalen eftersom jag missade den, och den slutade vid ett.
Idag ska vårt nya kök levereras så vi går i väntans tider. Kul va. Det är inte bara Mickis som går i väntans tider. På morron nu har Enar målat kökstaket så det är klart. Det tog en halv förmiddag, tyckte jag, att maska av för honom, så att det inte stänker på tapeter och Beates tavlor i köket. Men nu hör jag att han river bort täckmaterialet så då förmodar jag att han är klar. Nu kan dom komma med köket tycker jag. Sen ska jag åka iväg till Bageriet med de smarriga bakverken coh köpa semlor. Enar sa till Pelle att komma efter två för att få fika och semla och de måste ju ha världens bästa semlor på detta bageri.

Natti

Nu är det dags att gå å nanna. Enar håller på att tvätta taket i köket. Snacka om att börja sent alltså. Så för en gångs skull går jag och lägger mej först. Sov ljuva drömmar. Puss till alla.

Söndag

Oh jesus, här har man fått en blogg - och sen blir det inget skrivit. Smäll på fingrarna alltså. Vad hände igår då? Som vanligt var ju Kjell här och banka och slog som vanligt. Nästan resten av entrégolvet försvann. Enar hade försökt sej på golvet, men det gick inte så bra så brorsan fick överta. Jäkla vad han jobbade, svetten lackade så det nästan stänkte. Paraply fanns det i hallen som tur var. På kvällen var vi inne hos grannarna och käkade middag tillsammans med två andra grannar. Var hemma strax före två i morse men var faktiskt hyggligt pigg i morse, konstigt nog. Sov som en stock hela natten.
Idag har jag varit och handlat lite mat. Enar har ju inte fått några fläskisar på länge så det blev det till lunch. Han njöt så jag. Sen har han tagit hand om resten av klinkerplattorna i hallen, mycket stånk hör jag. För tillfället håller han på att sopa så det blir rent och fint. I morgon kommer brollan igen. Han ringde idag och det verkade som han ville hit. Här får man ju igen mat hemma, då får man fixa det själv. Han skulle bara veta att vi åt fläskisar, då hade han nog tagit bilen och åkt hit. Jag har roat mej genom att titta på en film och slappat efter den sena lunchen. Nu ska jag titta på mitt fredagskryss som jag inte har haft tid med.

Gammelmormor

Åh, nu börjar jag verkligen längta efter min lilla Leon. Inte min, men jag tillhör i alla fall familjen. Hoppas att allt går bra med födseln, och jag hoppas verkligen att jag oxå får var med, kan ju inte sitta här hemnma och vänta precis, då får jag spader.
Idag har "gubbarna" börjat att lägga golvet i köket. Det var mycket svärande i början, och sen på varv två lyckades Kjell att slå sönder en bräda. Hur f_n får man bort den då. Han kämpade så svetten rann. Jag ringer, sa Enar till golvleverantören och frågar. Och whips, böj plankan uppåt och sätt knät på den andra så fixar det sej. Och det gjorde det. Hälften är fixat, fortsättning på golvet följer i morgon. Sen kom Chrillan med en grej till fläkten, stor som bara den, som kan reglera luften i huset. Det blir bra när den är på plats, med fem hastigheter. Jag föreslog att den kunde sitta på vinden, vi får se var den hamnar.Nu är det dags för sängen, hörs i morrn.

Mickis bebis

Oh, nu blev jag jättenervös. Inte ska Mickis åka in till bb utan mej. Jag vet hur det är att få barn när man är 17 år. Jag låg och hade värkar och skulle föda och helt plötsligt så vågade jag inte föda. Blev helt enkelt skiträdd. Kommer det inte värkar sa barnmorskan, nä sa jag, Jag ljög. Vågade inte. Men sen kom jag till insikt att det inte fanns någon återvändo. Så, kryssta på, och sen kom en liten pojke så fin och underbar. Det är det finaste som finns att få barn. Hoppas att Nettan ringer när det är dags så jag kan följa med, det finns inget finare att få se när en kära nära får barn, det är ett helt underverk, glöm inte mej snälla.

Solen skiner

Visst är det härligt när solen skiner - men hemma hos mej ser det ut som en stor avskrädeshög. Dammet lyser liksom alla sågspån och skit. Var tvungen att sopa lite på altan för att kunna ta mej fram till kylskåpet utanför som består av en kylbag. Chickt värre att hämta maten. Få se vad den här dagen har att erbjuda. Nya svordomar när verktygen försvinner. Kanske tar en tur till Barkarby om Nettan och Mickis vill ut. Nu till disken som fixas i badrummet utan schampo.

Berit

Godnatt

Hej mina små älsklingar som hjälper mej. Jag älskar er av hela mitt hjärta.
Sov gott så hörs och bloggar vi igen i morgon.
Puss

Mickis fixat

Hallå, jag har fått en egen blogg. Jiiihaaa. Idag har jag, Nettan och Mickis varit på lunch med gamla GB. Inte för att gamla GB är som det var förut precis, men i alla fall. Vi betalade 72 kronor för lunchen som bestod av en fritterad kyckling som inte smakade annat än frittering med ris och curry. Det som var gott var curry såsen eftersom det var lite sting i den. Handlade sen lite mat på ICA Maxi och sen hem till gubbarna som satt och svepte i sej två jättehamburgare, de största jag sett faktiskt, med pommes och varsitt glas rött vin till. Tur att man kom precis till vinet. Enar hade hämtat ekgolvet men inget blev lagt idag. Planering så att allt ska stämma. Enar har suttit med rutat block från klockan 4 till 10 och ritat upp hur golvet skall läggas. Då slapp man laga middag i alla fall.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0