Hallongrottor

Har väl varit lite lat idag, det är ju söndag och då får man var lite lat. Sen på em tyckte jag att det var dags att göra något lätt så jag satte igång och gjorde hallongrottor. Små fina grottor som Michis kan sätta fram på söndag när det är dop. Alltid något.

Annars har jag anvä'nt söndagen till att lösa korsord och gå igenom lite tidningar, lagom slappt.

Sov gott MrsBettan

Hallå

Ni undrar säkert vad jag har hållit på med eftersom jag inte skrivit på flera dagar.  För det första har jag i två dagar försökt att få tag i en del till dammsugaren som gått sönder. Åkt runt som en galning, utan resultat. Har nu fått ett telefonnummer att ringa. Man kan ju bli galen.

Nästa elände är att filtret till kylen lyser rött - skaffa nytt, och hur jäkla lätt är det. Har åkt runt där också för att försöka få tag på ett nytt - men icke - får leta på nätet var man hittar ett sånt.

Varför ska allting vara så jäkla besvärligt. Man får en lätt hjärnblödning nästan.

Idag har jag bakat. Nettan verkar inte komma riktigt igång så då tyckte jag att det var lika bra att få saker och ting gjorda i tid. På söndag den 7 sep skall Leon döpas och Mickis har bjudit hem lite kompisar + oss gamlingar och ville ha bl a små bröd till bjudningen. Eftersom ingen annan har satt igång och bakat så gjorde jag det idag. 50 st små brötchen blev det så det ska väl räcka hoppas jag.

Min stora gubbe har gått och lagt sej för länge sen faktiskt så nu är det väl dags för mej också. Igår kväll blev det ingen läsning av Agatha Christie, men ikväll kanske.

Glömde att tala om att hr P kom hem med massa abborrar som jag fileade. Gjorde t.o.m. en byxa av dom (tog bort alla ben) och idag till lunch gjorde jag Per Morbergs recept (utan Chablis-vin tog vanligt vittvin) och trodde det skulle gå hem hos hr P, men han blev jättebestört över att inte få abborrarna stekta!!  Då ska ni veta att vi hade talat om Pers recept innnan han åkte och fiskade. Visst är karlar konstiga. Dessutom tog det en jäkla tid för mej att göra fisksåsen som skulle stå och puttra och reduceras till hälften. Kan man bli med negerbarn eller?

Sen måste jag också berätta om kvällens middag. Hr P ville ha lammstek. OK, han fick välja. tyckte förstås att köttet var för rött och fick byta ut det mot ett annat. Då talar han om att han inte all ville ha lammstek ?? Men han åt upp en del i alla fall. Snacka om bortskämd. I morron ska ha få fläsk med bruna bönor så kommer han defenitivt inte att knotta.

Vad ska man göra med en sån karl, kasta honom i Värtan eller? Ibland kan man faktiskt få hjärnblödning,

Nu ska jag gå till sängs med Agathe i alla fall.

Sus gott MrsBettan


Natti natti

Efter en underbar middag med rökt lax, hårdkokt ägg  och dillstuvad potatis och ett glas vitt vin till känner kroppen sej så skön så nu har jag satt på diskmaskinen så den har lite att göra också.

Tar en sväng ner till bingen och Agatha Christie igen. Är drygt häften nu av boken och den är så spännande.

Sov gott, vi hörs i morron
MrsBettan

Frissan

Var lite flitig i morse igen, 2,5 timme stod jag och strök, och mer finns. Ni undrar säkert hur mycket jag har att stryka och det är ganska så mycket. Ett tag var det nämligen så att när vi skulle ha party och ingen duk fanns struken så gick jag helt enkelt och köpte en ny. Strålande va. Löste ju problemet just då och det fortsatte så faktiskt ett tag, så nu har jag problem med att få in alla dukar i skåpet. Men det löser sej.

Skåpet där jag kan förvara mina dukar är f.n. upptagna av stickade halsdukar och sjalar, säkert fem hyllor, så det gäller bara att sälja av dessa så får jag mer plats. Får väl sätta in mina halsdukar på bloggen och se om det är någon som nappar. De är faktiskt handstickade av mej, inget maskinstickat här inte.

Sen på em kom Nettan och Mickis och hämtade mej eftersom de skulle ta en sväng till Vällingby. Klart att jag ville hänga på då, skönt att komma undan strykningen ett tag.

Vid tre-tiden var det dags att gå till frissan och få lite färg i hårbotten som lyste grått, inte kul precis. Men nu är det fixat och likaså har jag ju klippt mej också. Känner mej som en ny människa.

Kramar MrsBettan

City

Då var man hemma igen efter city-besöket. På hemvägen kom jag när alla andra var på väg hem från jobbet så det var en himla massa med folk. Men jag knöade mej in och lyckades få en sitsplats, det tar ju nästan 45 minuter att åka hem så det är lite jobbit att stå.

Hade skött mina tänder perfekt sa tandhyggan. Allt såg skitbra ut, to.m. tandköttet. Tackar tackar, kan man få ett litet bokmärke. Men hon hade inga bokmärken tråkigt nog. Hoppas hon ritar en guldstjärna i min journal i stället.

Nu är jag hemma igen och ska fortsätta där jag slutade förut. Nämligen att gå ner till tvättstugan och hänga lite lakan som jag tvättade precis innan jag åkte iväg.

Ha de´
MrsBettan

Tandhyggan

På torsdag ska jag till tandhyggan, kl 12. Det var ju en jäkla dag också kom jag på igår kväll så jag ringde i morse och ändrade tiden och fick faktiskt komma idag i stället. Toppen. Det går ju inte att åka iväg på vår handlingsdag precis, dessutom ska hr P åka på herrfest till Håtö så då får man ju kolla att han har allt med sej. Karlar brukar ha en benägenhet att glömma ex.vis lakan och handduk som väl behövs när man ska sova över.

Så nu är det snart dags att åka iväg. Innan dess ska jag värma lite köttsoppa till gubben som får bli hans lunch idag.

Hörs senare.
MrsBettan

Måndag

Vad har jag gjort idag. Jo, tog och pratade med mina blommor som har blivit lite eftersatta. Det tar ju en bra stund att vattna och fixa till alla. Sen har jag faktiskt varit duktig och fortsatte min strykning idag. Det finns mer att stryka så det finns även i morgon om jag känner för det.

En ganska tråkig dag med andra ord, men jag kände mej nöjd faktiskt att ha gjort något nyttigt.

Plockade samtidigt ner alla krukor som Nettan ville ha så det går att komma fram. Krukorna stod nämligen utspridda på golvet på nedervåningen.

Nu ska jag gå ner till Agatha Christie igen. Börjar bli spännande nu.

Sov gott MrsBettan


Söndag

Har faktiskt inte gjort så mycket idag, det är ju söndag. Igår kväll, eller egentligen igår em fick jag faktiskt hr P att grilla, inte dåligt. Han är jäkligt lat när det gäller grill, men trägen vinner. Tjatade som sjutton, och dessutom var ju vädret underbart så varför inte grilla. Hade köpt rostas så det smakade riktigt bra. Idag på em passade vi på att grilla musslor inlindade i bacon vilken är en av mina favoriter också. Det gäller att passa på när vi ändå hade dragit av överdraget på grillen.

Vad det blir till middag? Ja det kan man ju undra. Tittade just på Per Morberg och blev helt salig när jag såg vilken efterrätt han lagade. Färsk ananas med apelsinklyftor som han stekte i lite smör samt hällde på Cointreu. Till det hade han gjort kokosglass som jag bara älskar. Har varken färsk ananas eller en kokosnöt hemma så det får bli en annan gång.

Vi får väl äta en fläskfilé ikväll som ligger i kylen och bara väntar på att bli stekt.

Kram MrsBettan

Kräftorna

Jag lovade ju att sätta in en bild på kräftorna som jag kokade. Här kommer den. Kolla vilken underbart härlig röd färg de har.



MrsBettan

SEG

Skitseg idag alltså efter gårdagens lilla fest. Hoppas må bättre i morron.

Sov gott MrsBettan

Blandad dag

Jag det blev en blandad dag idag och jag förstår inte att det ska bli så sent innan man sätter sej vid datorn. Men har man inte tid tidigare så blir det så. Dagen började med att jag satt och fixade en del recept som jag inte har tagit hand om. Hann med lite innan Nettan kom och vi tog först en tur till Ikea. Jag ville titta på lite soffor eftersom det snart är dags att få in lite nytt i vardagsrummet. Vi kånkade ju ner vår hörnsoffa till nedervåningen så nu fattas det en eller två små soffor på övervåningen. Det var ju inte lätt, det fanns ju ganska många som kunde bli aktuella. Får ta med hr P nästa gång då vi också kan kika in på Mio som inte ligger så långt därifrån.

Sen åkte vi och handlade mat, som vanligt på torsdagarna. Efter det var det en tur till syster Emma eftersom det var vintomt hemma hos Nettan. Passade på att handla lite jag också.

När allt var inpackat kom hr P hem från tandis och var hungrig förstås. Fram med stekpannorna och fixade till ett par lövbiffar med stekt potatis. Samtidigt gick finalen med Wissman. Han var duktig tyckte jag som hade tagit sej så långt som till final.

Eftersom Monia och Kjell kommer på lunch i morgon så satte jag igång och förberedde lite mat. För gjorde jag en cevische (vet inte hur det stavas). Den tog två timmar faktiskt eftersom allt skulle skäras i små bitar. Jag kan tala om vad den innehöll. Räkor, pilgrimsmusslor, tigerräkor och lax. Detta marinerades i en blandning av färskpressad apelsin och lime samt finhackad chilipeppar. Sen skulle man skära frukter och grönsaker också i tärningar. Det var röd och gul paprika, vattenmelon, färsk ananas och gurka. När fisken var färdigmarinerad blandade man ihop allt med lite olivolja och salt och peppar. Verkligen färggrannt och riktig smalmat. Det tänkte jag ha som förrätt.

Sen gjorde jag liksom en pannkaksrulle som gräddades i ugnen. Sen skulle det hackas hårdkokta ägg, ansjovis, dill och gräslök samt stekt hackad rödlök som blandades ihop och bredas på rullen, och sen rulla ihop den. Den ska gratineras i ugnen i morgon med riven ost ovanpå.

Sen har jag tagit fram mina kantarellpajer och sen blir det lite sallad till också. Det ska dom få i morgon. Hoppas det blir bra.

Nu ska jag gå och pömsa och läsa en deckare med Agatha Christie.
Sov gott MrsBettan

BOLT

Jag säger bara det - BOLT - vilken kille, vilket lopp, vilken utklassning. Helt otrolig alltså.  Och sen är killen inte mer än 22 år.

JÄTTEGRATTIS BOLT - synd att du inte är svensk bara.

Tur att vi hade Bolt att glädja oss åt idag när båda svenskarna åkte ut ut stavhopp. Men vad hade vi väntat oss.

Som tröst på em har jag bakat två st rulltårtor. Den ena fylld med lemon curd och hallonsylt och den andra med hemgjord jordgubbssylt. Undrar vad det ska vara bra för att baka, men kul var det. Kan ju göra ett par bakelser när Monia och Kjell kommer på fredag.

Kram MRsBettan


MrsBettan igång igen

Äntligen, säger jag bara, kommer jag in på internet och på bloggen förstås. Drygt en hel vecka har gått och inget har blivit skrivet eller kommenterat på andra bloggar. Försökte installera en router, inte jag men Mickis, på min dator och det funkade inte. Åkte tillbaka med routern och trodde naturligtvis att det var fel på den. Fick pengarna tillbaka och köpte en annan som inte heller fungerade. Ut med alla sladdar och in med allt gammalt igen - då fungerade inte internet. Kan man bli galen. Men idag är allt löst så nu fungerar det igen. Det visade sej att man måste ställa om mitt modem för att kunna installera routern, men just nu struntar jag fullständigt i det, jag vill att min dator ska fungera.

Vad har hänt på en vecka, massor förstås. Mickis och Leon var här i två dagar och sov över förstås. På lördag var vi och hälsade på ett par bekanta som bor vid Järlasjön. Dels hade vi kräftskiva och sen fiskade vi kräftor också som vi fick ta med oss hem. Härligt med nyfångade svenska levande kräftor som vi hade med i taxin hem på natten i två hinkar. Taxichauffören som var en mörk man undrade vad det var för något i hinkarna. De var ju lika svarta som han var. Eftersom det var så mörkt så såg han ingenting han hörde bara hur de lät. Han gissade på räkor !!!! Jag tror aldrig han sett en kräfta, det verkade inte så. Han undrade vad vi skulle göra med dom. Koka förstås sa jag. Sen undrade han vad man hade till kräftorna. Då sa jag att man tar en snaps till varje klo, och han trodde nog att jag inte var riktigt klok, för han började att gapskratta.

När vi väl kom fram så tog hr P upp en kräfta som fäktade vilt med klorna och han riktigt hoppade till. Kul va.

Jag har också varit lite duktig. Strukit mycket tvätt som jag struntat i tidigare. Mer finns kvar att ta hand om.

Idag har jag städat i mitt linneskåp på övervåningen. Hade ju hur mycket påslakan som helst som fyllde hela skåpet. Tog och sorterade ut ganska mycket och la i två stora blå Ikeabagar som Nettan har fått. Det blev lite udda frottehanddukar också samt en blå duk som jag tror passar Nettan. Jätteskönt att bli av med.

I morgon ska jag inte städa några skåp, det fick jag nog av idag, får se vad morgondagen har att erbjuda.

Sätter in lite bilder sen på kräftorna som vi fångade. Det blev 77 st som jag kokade nästan i sömnen på söndag. Vi var nämligen inte hemma förran 4 på morron så man var ganska mosig på söndag och det var dessutom självförvållat (alla snapsar).

Suss gott alla bloggare MrsBettan

OS

Som vanligt har tv´n varit på nästan hela dagen idag också. Det hr varit blandad sport hela dagen. Tittade på rodden med Lassi Karonen som jag aldrig har hört talas om. En storväxt kille och det lät som han kom från Norrland. Han kom i alla fall tvåa i sitt heat. Sen var det rodd med Frida Svensson (har inte hört talas om henne heller) och hon kvalade också in som god tvåa. Bra gjort. Det roligaste var att, jag tror det var CNN, som undrade vem Lassi var. De hade inte en enda uppgift om vem han var. Kul grej.

Sen spelade Jonas Björkman dubbel och fick stryk av spanjorerna. Har också tittat på parhopp på 10-m svikten. Otroligt att de kan synka så otroligt bra. Boxning, tyngdlyfning, simning ja mycket sport har det blivit. Svårt bara att veta var allt sänds, förutom kanal 1 får man slå om till eurosport ibland och kanal 24 som sänder andra sporter, eller så sänder de samma.

Sen kan man ju undra vad konstigt väder det har varit idag. Tidigt i morse kom en skur, sen strålande solsken för att sen mitt på dagen börja mullra och sen öppnades nog portarna på vid gavel där uppe i himlen. Herregud vad det regnade. Sen strålande sol igen. Får se vad morgondagen har att erbjuda både på tv och väder.

Sov gott. Kram MrsBettan

Cykel

Idag har vi kollat på OS hela dagen. Emma Johansson - du är ju bara bäst alltså. Stort grattis till sivermedaljen.

Sen Elfenbenskusten som spöade Serbien i fotboll. Kul match. Elfenbenskusten bjöd på trevlig och underhållande fotboll med en del häftiga passningar.

Just nu pågår basket och dt brukar jag inte gilla, men den här matchen mellan Kina och Usa är klart sevärd. Att det fanns så långa kineser hade jag inte en aning om.

Samtidigt som detta pågår håller jag på att helsteka en fläskkarré, det är ju skitlätt eftersom den sköter sej helt själv. Lagom mat att tillaga idag när man är lite halvtrött.

Kramar MrsBettan

Korgen

Som jag nämnde hade vi en korg med oss med lite blandat när vi åkte iväg till våra kompisar. Sår här blev korgen.



Det blev väl inget toppenkort eftersom man inte ser vad som finns i korgen, men det fanns massor med smask i den.

MrsBettan


Fotboll

Har kollat damernas fotbollsmatch idag och tack och lov - de vann. Jag tyckte att de klart mycket bättre än Argentina, men är oturen framme så kan det gå åt skogen. Bra match tjejer, kunde bara ha blivit fler mål.

Ikväll ska vi in till stan. Det var meningen att vi skulle ut på sjön men vi var inte säkra på vädret, de ändrar ju sej hela tiden, och hur kul är det att sitta i en båt sex personer om det regnar. Så vi bestämde att vår årliga kräftfest får vara hemma hos båtfolket i stan.

Tyckte det var tråkigt att köpa en blomma så jag köpte igår en korg som jag fyllt med allt möjligt i. Från vinflaska till ett litet ljus. Allt möjligt finns i den korgen.

Ha en kul lördag MrsBettan

Kväller

Hallå i stugorna. Hur mår ni egentligen? Här är det prima liv, gubben sover och jag bloggar som vanligt. Idag har jag som vanligt tvättat och handlat mat. Sen på em satt vi och tittade på den storslagna invigningen av OS. Tänk att så mycket pengar läggs ned för bara 16 dagars spel, helt otroligt. Men man hoppas att Kina och befolkdningen kommer att få det bättre. Kina är ett helt otroligt land, vi var och besökte det för 12 år sedan och jag kan tänka mej att åka tillbaka.

Jag har tre st feta album med kort från Kina samt massor med film som jag ännu inte tagit hand om. Jag tänker spela ner filmen på DVD.

Nu är det dags att inta horisontalläge.
Kram och sov gott MrsBettan

Mangel

Beate undrar varför jag inte manglar mina dukar. Jag har en liten kallmangel och de blir inte alls så bra med den. Jag brukar valsar mina handdukar med mangeln det klarar den av.

Och sen tavlorna hemma hos Oskar och Gerd. Klart att de är äkta. Kul att du såg dem, jag kommenterade dem inte utan väntade på din reaktion, och den kom ju. Härligt. Allt finns inom järngrindar ska du veta. Såg du inte det härliga blå rummet bakom fotot med Dan ? Vilket rum alltså. Eller lampetterna på vardera sida om tavlan. Det är som att gå in i ett museum när man kommer hem till Oskar och Gerd.

Dessutom så är de jättetrevliga och inte alls märkvärdiga.

Stor kram till alla er nattugglor MrsBettan

Lunch

Idag har vi varit på lunch hos Oskar och Gerd. Det blev en underbar wokgryta av kyckling som serverades tillsammans med ris och en fruktig sallad, rostat bröd och en god ost. Vi som inte körde bil kunde också unna oss varsitt glas rött härligt vin till. Tack för den underbara lunchen.

Åsa och Dan var också där, längesen vi träffade dom. Åsa är Oskars dotter och Dan är Gerds son, och de är gifta. Ganska kul eftersom de är både morfar och farfar och farmor och mormor på en gång.

Här kommer lite kort på Åsa och Dan.


Åsa och Oskar




MrsBettan

Strykning

Idag har jag verkligen varit nyttig. Började att stryka skjortor och långbyxor på fm. Sen var det dags för lunch och iväg och handla tidningen. Efter detta var jag ute i trädgården och plockade bort allt fult från mina pelargoner samt rensning av andra blommor. Sen ner igen till tvättstugan och strykbrädan för att fortsätta stryka. Har strukit massor med dukar och lite smått. Höll faktiskt på till klockan halv sju. Kändes jätteskönt att få undan lite. Jag lyckas alltid spara på mej massa stryktvätt konstigt nog. Det är nog för att jag har så många dukar att välja på så det är ingen katastrof om inte någon är struken. Jag har nämligen lite dukfobi, älskar dukar och köper gärna nya fast jag har så enormt många. Skönt med en dag som inte blev slapp.

I morgon ska vi åka till Oskar och Gerd på lunch. Härligt. Alltid lika skojigt att komma till till deras fina hem.

Ha en härlig och trevlig kväll önskar MrsBettan

Fy på mej

Usch vad jag har varit dålig på att skriva på ett tag. Vädret har antagligen påverkat mej, kanske. Jag har latat mej, inte gjort så mycket kan jag ju säga. I lördags hade vi kräftfest med Åke,Gittan, Anita och Sergei, jättetrevligt. Drack som vanlig för mycket snaps och var ganska så utslagen på söndagen. Men kul hade vi. Hade gjort en supergod kantarell och västerbottenspaj som smakade underbart. T.o.m. Gittan som är superproffs i matlagning ville ha receptet. Tack för det.

Söndagen gick som sagt väldigt på halvfart kan man säga, man klarar inte av sådana kräftfester längre. Vi åt den superba marängkakan till efterrätt vilket uppskattades av alla tack och lov. Sen var det hemdags för alla eftersom hundvakten väntade. Hr P var för en gångs skull duktig och hjälpte mej med den återstående disken ( what happened?)

Måndagen som bestod mest av regn och rusk ble v helt avslappad. Satt vid datorn mest hela tiden och hade lite roligt.

Tisdag, just det, det är ju idag, har jag faktiskt varit ute en sväng och köpt potatis bl a eftersom hr P tyckte att den jag köpte tidigare smakade skit. Han äör så känslig min man när det gäller potatis. Smakar det inte bra är det lika bra att kata hela skiten. Så ny potatis är inhandlad. I kväll åt vi röding så det blev ingen potatis till, bara fisk, den är ju så mäktig så det räckte gott även för hr P.

Sov gott alla MrsBettan

RSS 2.0