Fållan och Dalarö

Igår var vi iväg igen på party. Först åkte vi till Fållan/Trångsund där vi hämtade Oskar och Gerd.

Så här ser det ut hos dom. Först deras egna hus, sen har Oskar byggt varsitt hus till sina barnbarn. Oskars hus i mitten och barnbarnens hus på vardera sida.



Sen åkte vi tillsammans till Berndt och Gunilla på Dalarö. Det visade sig att vi var inte ensamma att komma dit. Totalt var vi 16 personer som intog en sen lunch. Jättetrevligt.

Så här bor de



Så här ser deras gamla hus ut som de fortfarande har kvar på tomten intill.

  Kolla båtarna som också passerar.

Ha nu en fortsatt underbar kväll i det härliga vädret. MrsBettan


Väddö Senneby

Här kommer lite bilder från vårt besök hos Monia och Kjell i Senneby på Väddö. Vi hade underbart väder hela dagen och kunde sitta ute och njuta av maten utomhus.

Här kommer lite bilder

       

MrsBettan

Brödbak

Nu har jag gått in för brödbak. Igår bakade jag filmjölkslimpa, den är såååå god. Förutom filmjölk är det mörk sirap, rågsikt, olja och vatten, anis, fänkål, bikarbonat och pomerans. De kryddor jag tycker bäst om öser jag alltid ned lite extra av, och vilken doft det sprider.

Kolla vad fina de blev, 2 st av en liter filmjölk.



Idag har jag varit duktig och bakat två vita flätbröd, en av mina favoriter faktiskt. Går fort att göra vilket är toppen. Tiden som går åt är jäsning. Så här blev de.



Eftersom vi ska åka och hälsa på hos Monia och Kjell på Väddö i morgon tillsammans med Nettans familj så tar jag med mej ett bröd av varje. Egentligen var det mycket därför som jag bakade filmjölkslimpan. Hade med mej en bit på midsommarafton som de bara älskade. Det blev inte en brödsmula kvar.

Jag kommer också att stå för förrätten och efterrätten i morgon har jag sagt till Monia så hon slipper. Och jag älskar ju att greja. Så jag har snabbstekt varsitt laxspett och till det ska vi ha Sweet chilisås som jag har spetsat till lite med citron och färsk finhackad ingefära.

Sen har jag gjort en laxrulle med färskrökt lax och brett på philadelphiaost och rullat ihop. Har dessutom skurit den idag så vi har varsin bit.

Antagligen kommer vi sen att grilla något till varmrätt och efterrätten har jag gjort idag. Det blev pannacotta, 2 st var, inte så stora. Sen kommer vi dekorera den ena med passionsfrukt och den andra med physalis som jag skurit lite smått.

Så nu vet ni var vi är i morgon. Sätter väl in lite bilder i övermorgon.
Kram  MrsBettan

Hello

Det sista jag hörde ikväll från tv´n var "baby lets me love you". Härlig låt kommer inte ihåg om den är från 60 eller 70-talet, men vad gör det, den är härlig. Ikväll fick vi äntligen äta vår lördagsmiddag, oxfilé med kokt potatis (det visade sej att hr P inte gillar klyftpotatis) hur man nu inte kan gilla det som är så fruktansvärt gott alttså. Så det blev kokt potatis. Jag själv åt ingen potatis utan tog tomater, mozarella och basilka med olja till. Nu har jag alldeles glömt bort vad den heter. Skit samma. Gott som tusan var det i alla fall.

Nu - dags för bingen - sov gott - MrsBettan

Ny kaka

Nu har jag varit över hos Nettan med lite käk och passade på att ta ett par bilder. Det visade sej att batteriet behövde laddas så jag hade ingen bild i linsen, men jag fotade i alla fall och det gick ju hyfsat bra. Här kommer lite bilder från dagens arbete hos Nettan.

   

Fick lite fika hos Nettan och också smaka på blåbärskakan som jag gjorde igår. Den var inte så pjåkig.

När jag kom hem så bakade jag en jordgubbskaka, det doftade helt underbart när den var i ugnen.



Mmmmmuuuummmsssss vad det doftar gott. Den ska jag ta med mej en bit av i morgon också tillsammans med hallonpajen.

MrsBettan

Söndag

Det blev ju sol idag i alla fall. Härligt. Hr P har som vanligt åkt till Nettan och fortsätter på bygget av altan. Jag själv har bakat en hallonpaj. Den såg så smaskig ut på bilden så jag var bara tvungen. Passar på när inte gubben är hemma. Det är ju kul att baka. Sen ska vi nästa vecka, antagligen blir det onsdag, åka till Väddö och hälsa på Monia och Kjell, och då har jag lovat ha med mej lite bakverk, därför är det ju bra att starta redan nu. Nettan med familj provsmakar och sen kan man göra något och ta med sej. Hallonpajen är precis klar så den kan jag inte ta med mej idag, får bli i morgon. Däremot skickade jag med hr P blåbärsrutorna som jag gjorde igår.

Nu ska jag in och packa ner lite kött till lunch eftersom Nettan inte hade något speciellt hemma. Här finns det lite av varje att välja på. Det får bli benfri kotlett. Det går ju dessutom fort att steka.

Nu ska ni få se min hallonpaj. Den doftar underbart ska jag säga.



MrsBettan

Vad har hänt

på de här dagarna då jag inte varit inne och bloggat. Jo, i torsdags hade vi lite fest i Nettans trädgård. Gubbarna hade ju lovat att taket skulle vara klart redan i onsdags, men det var det ju inte, och jag hade tagit fram räkor så vi tog festen på torsdag även om det inte var klart. Ett litet avbrott som smakade bra för alla. Sen på fredag var vi iväg och handlade mat och Leon fick två sprutor på BVC. Mot vad var det ingen som visste.

Idag lördag åkte hr P som vanligt över till Nettan och jag latade mej också som vanligt. Hade lust att baka och kom inte på vad jag ville baka. Nettan fick hem en del kaffebröd tidigare som jag bakat så nu var det dags att ladda upp lite till. Hittade ett jättelätt recept (börjar jag bli lat) som var bara att röra ihop och sen hälla över blåbär och mandelspån. Det passade mej perfekt. Jag hade ju köpt färska blåbär, jättestora, så det var bara att sätta igång.

Hr P var väl hemma från Nettan vid halv sju-tiden. Ut och klippa gräsmattorna och sen tog vi varsin stekt brödskiva med nystekta kantareller. Smaskens. Hr P tyckte det räckte och ville inte ha någon mer middag. Tack för det. Jag hade annars rört vitlökssmör eftersom jag tänkt mej att vi skulle ha en bit oxfilé med vitlökssmör och klyftpotatis.

Vi tog i stället lite färska jordgubbar med socker och grädde. Inte fel det heller. Smakade smaskigt.

Här kommer lite bilder från dagarna:

   

Sov gott MrsBettan

Symaskin

Idag har symaskinen gått för fullt. I morse sydde jag 6 servetter till Nettan. Det tog nästan 2,5 timme. Sen tog jag en tur till Nettan och vi åkte och handlade lite lunchmat till gubbarna. Idag blev det fiskgratäng. Färdig djupfryst rödspättegratäng med potatismos och spenat. Det roligaste var ju att ingen av oss tänkte på att det var spenat, Christer gillar inte spenat. Så när de satt och käkade undrade Christer vad det var för grönt. Spenat, sa jag då, vi tänkte inte på det. Men det var ingen stuvat spenat utan hela blad så då gick det bra. SKönt.

Sen åkte jag hem efter att ha fått en underbart god caffe latte av Nettan och sydde ett lakan och ett påslakan i svart tyg till Leons barnsäng. Michis ville ha det och jag har glömt bort att sy så nu var det verkligen hög tid. Hon ska få det i morgon.

Sen var jag faktiskt inne opch köpte nytt tyg idag till nya servetter.Blåvitrutiga denna gång. Kan var kul att blanda så gubbarna får blåa och tjejerna får röda.

Ok, nu dags för sängen.
Sov gott MrsBettan

Gamla saker

Jag talade ju om att min symaskin inhandlades 1965 och är fortfarande still going strong alltså. Aldrig något fel på den. Jag handlade samma år en elvisp och den håller forfarande. Det måste var något visst med 60-talet eftersom prylarna inte går sönder, eller hur.

Jag kommer ihåg när min mor berättade när det kom nylonstrumpor  till Sverige, kommer inte ihåg vilket år det var,1930-talet kanske. men hon talade om att det gick inte hål på dem, kunde ha dem hur länge som helst. Sen slutade de att tillverka dessa nylonstrumpor och det kan man ju förstå eftersom de inte gick sönder. Häftigt va.

Nä, nu är det sängdags även för mej.
Suss gott MrsBettan

Symaskin

Beate visste inte att jag hade en symaskin. Jag köpte 1965 en symaskin på avbetalning och den har jag fortfarande kvar. Saker man köpte på 60-talet går tydligen aldrig sönder. Den är dötung men jag har kvar allting som tillhör den även väskan som den ligger i, det är rena styrketräningen att ta fram den och sätta den på plats. Den har även brodyrsömnad kan ni tänka er.

Jag får väl ta ett kort av mina servetter som jag sytt idag. Går in och fotar lite nu och är strax tillbaka.

Så här blev de, jag sydde 8 stycken och har tyg kvar så Nettan kommer att få 6 st.



Fina va - det kan vara kul att ha dem till sommaren tyckte jag.

Sov gott nu alla bloggare, i morgon ska jag fortsätta att sy. Kramis MrsBettan

Solen lyser idag igen

Härligt, vilket helt underbart väder. Jag älskar bara det när det är sol och värme. Inte för att jag sitter i solen och steker mej, det gör jag aldrig, men jag njuter av värmen i skuggan. Jag kommer aldrig att få cancer av solen eftersom jag alltid håller mej i skuggan. Gillar inte att bli svettig och har dessutom inte ro att ligga och sola. Måste alltid ha något att göra.

Som idag t.ex. Igår var jag och handlade lite rödvit-rutigt tyg. Hade sett i en tidning att de gjort servetter som jag tyckte såg så trevligt ut. Jag har ju bara enfärgade linneservetter, det jag köpte var egyptisk bomull. Så i em var jag flitig och har sytt åtta stycken. Köpte så mycket tyg så i morgon ska jag fortsätta att göra sex stycken till nettan också. Sen har jag lite tyg över som jag får se vad jag ska göra med. Har inte bestämt mej ännu.

Symaskinen står framme så i morgon kan jag också sy svarta påslakan och underlakan till Leon. Michis har ju önskat sej det, och svart tyg finns hemma så det är bara att sätta fart. Nettan har lovat ge mej måtten.

Ikväll blir det sång igen. Det du Beate, får se om det blir en Taube så hr P stämmer upp. Ha. ha. Nu ska jag in och skala potatis så den bara är att sätta på efter allsången.

Pussar och kramar MrsBettan

Bilder på ballongfärden

Fick just höra av min dotter att jag lagt in tråkiga bilder när det gäller ballongfärden. Snyft, tråkig morsa alltså. Ska se om jag kan hitta några roliga så ni får se.

Jag letar

         

Den sista bilden fick jag när vi var på väg hem på Essingeleden, då passerade ballongen över oss.

Det var för övrigt världens största ballong, tar 32 personer.

Kram MrsBettan

Tavla

Vad kul att höra att ni gillar min tavla som jag målat. Försökte göra en lilja, det är ju skitroligt att kladda lite. I morron kanske jag fortsätter med något annat. Jag gillar svart bakgrund tycker det är häftigt, och kul att höra att ni tycker det också.

Nu får det nästan vara dags för sängen. Det blev ingen ordning på kvällen eftersom vi var på ballonguppstigningen, vi var hemma när kl var halv tio och hade inte ätit middag. Det blev lite lätt tugg så här sent med ett glas rödvin till. Det sitter aldrig fel.

Sov gott nu och sitt inte uppe och blogga för i morgon ska det bli fint väder och då måste man vara pigg.
MrsBettan

Ballongfärd

Kan ni tänka er, efter nästan 3 år kom våra vänner iväg på ballongfärden idag. Vi träffades vid Saltsjö Duvnäs station och fick sen veta att uppstigningen skulle ske vid Albysjön i Fittja. Lång resa för att komma upp en timme i luften. Precis när de lyfte kom solen åter igen och de måste haft en underbar färd över stan. Landningen blev på Gärdet.

Kolla bilderna

  

Härligt att de fick en fin resa idag.
MrsBettan

Ballongfärd

Idag hoppas vi naturligtvis att våra vänner äntligen kommer upp i ballongen. Jag har varit i kontakt med dom och enligt Uppochner skall färden bli av idag. Helt säker kan man ju inte vara ändå, men vi ska vara ute i Saltsjöbaden klockan 18.30 där samligen sker. Förra gången vi kom så långt som till Saltsjöbaden blev det inställt så jag hoppas verkligen nu att det blir av.

Och jag nu i em varit över hos Nettan och sett om gubbarna gör någon nytta. Vi grillade lite till lunch och sen blev det kaffe med marrängkaka. Härligt att sitta mitt ute i trädgården och äta.

Här kommer lite bilder.

   

Här ser ni altanen, Nathalie med kompisen Amanda badar, Michis grillar och Leon sitter och njuter i gräset.

Kram till er alla  MrsBettan

Bloggtorka

Fy på mej att inte skriva något på flera dagar. Men jag har varit så lat, därför har det inte blivit något. Igår gjorde jag praktiskt taget ingenting. Jo, lite på fm då jag tog hand om strömmingen och stekte den samt gjorde potatismos så gubbarna fick till lunch. Nettan var förbi och hämtade eftersom hon ändå skulle ut och handla något. Usch vad det luktar fick man såklart höra. Hon gillar nämligen inte strömming, inte Beate heller vad jag vet. Kattmat.

Sen satt jag och roade mej med att lösa korsord, och hr P var hemma vid halv sju-tiden. Jag målade en tavla också det hade jag ju alldeles glömt bort. Lite roligt måste man ju ha. Ska se om det går att få en bild på den.

Idag har de fortsatt som vanligt med altanbygget så jag är lite nyfiken nu. Allt är ju målat så nu håller de på att sätta upp.

Här får ni se min tavla, inte skratta, jag hade roligt

    

Nu åker jag till Nettan och kollar läget. Tar med en en marängkaka tror jag som vi kan ha efter maten.

Kram MrsBettan

Målning

Idag har gubbarna börjat att måla. I går grundmålades alla plankor och idag har de fortsatt att måla. Igår målade de i 8 timmar så jag undrar hur många timmar som går åt idag.

Kolla gubbarna, slipa och måla



MrsBettan


Gubben

Det är inte Kjell som sågat gubben, det var en annan gubbe som han fick tag på av en slump. Nästa gång ska jag fota båda gubbarna.

På em var Nettan och jag och torsdagshandlade som vanligt, denna gång åkte vi till Citygross i  Bromma. Både Nettan och jag handlade lite extra så nu har vi mat för ett bra tag framöver. Sen hem till Nettan och lastade av hennes varor, snabbt hem till mej själv och lastade ur och in i kyl och frys och sen tillbaka till Nettan eftersom vi skulle äta sen lunch tillsammans. Michis hade satt fart på grillen så vi grillade korv till lunch. Smakade jättebra och sen varsin kall öl till vilket var ännu godare.

Sen badade lilla Leon i en balja på gräsmattan, vilket han tyckte var jätteskönt i värmen. Precis när Nettan hade tagit av honom blöjan så pinkade han, sju gånger. Vilken duktig kille va, nästan 5 månader och redan lärt sej pinka när  blöjan är av. Vad ska bli av denne unge man. Sen passade han även på att kakka när ändå blöjan var av, så det var ju helperfekt att sen hoppa ner i badbaljan.

Kolla vad skönt han har



MrsBettan

Motorsågsgubbe

Vet inte om jag har berättat det tidigare, men hr P brorsa fällde två träd får några år sedan och hade efter fällningen två ganska höga stubbar som han ville göra något roligt med. Fick tag i en man som med sin motorsåg snidade ut ett par gubbar som sedan har målats. Jag har bara bild på en gubbe, men det finns alltså två st. Kolla vad häftigt.



Normalt ställer inte motorsågsmannen upp på sånt här men var bussig för den här gången.

MrsBettan


VÄRME

Vilken värme, inte klokt egentligen. Ena dagen knappt femton grader och nästa nära trettio (tror jag eftersom det redan nu är så hett). Beate tyckte jag skulle lägga mej i en baden-badenstol med en drink i handen. Då har hon inte varit ute på vår altan i värmen, det fläktar inte ens i dag. Jag blev jättevarm bara att vara ute och vattna tomaterna. De är dessutom skyhöga nu. Jag går ut förresten och tar ett kort så ni kan få se hur stora dessa små ynkliga plantor som vi köpte från början har blivit.

Jag är strax tillbaka.

Här kommer bilden



Vi har alltså 4 plantor med tomater stora som sjutton, ja ni ser själva.

Nu ska jag ut och vattna mina pelargoner i trappan så de blir glada också.

Kram MrsBettan

Pytt-i-panna

Pytt-i-pannan blev supergod. Det var inte dumt med revbensspjäll och rostas alltså. Hr P åt riktigt duktigt fast han var trött och hade ont i ryggen efter dagens målning. Han var inte hemma förrän kl halv åtta i kväll, men då hade de grundmålat allt. Det behövs nämligen tolv timmar för grundfärgen att torka.

I morgon, vad händer då? Jo, fortsatt målningsarbete, så det tar väl hela dagen det också.

Och vad ska jag då göra, jo, det är ju torsdag och då brukar vi åka och veckohandla, så även i morron.

Och vad händer nu då?, jo , eftersom jag har varit duktig och varit uppe sen klockan sex i morse så tänkte jag faktiskt hoppa ner i sängen.

Så god natt alla kompisbloggare MrsBettan

Vällingby

Jag undrade förut vad som skulle hända idag. Började på att måla en tavla när Nettan ringde och talade om att hon skulle till Vällingby. Åkte och hämtade hela gänget, Nettan, Michis, Leon och Nathalie. In med barnvagn och bilbarnstol. Det är ett helt företag när vi ska iväg. Bilen full. Nettan skulle in på banken därav Vällingby. Vi passade samtidigt på att handla lite till sen lunch till oss själva och våra målargubbar. De var tämligen sega i ryggen båda två när vi kom hem. De hade stått och målat i 5 timmar och det visar sej vara 20 timmars målning kvar. Grundfärgen var ju bara på sen ska det målas igen 2 ggr. Tur att man inte erbjöd sej att hjälpa till. Det går ju an att måla en tråkig bräda, men alla som de har. Pust, usch så tråkigt, men det måste ju göras.

Min gubbe kommer väl hem alldeles krokig när han är klar.

Nu ska jag gå in och göra lite pytt-i-panna eftersom det blev rester av revbenssjällen och rostasen här om dagen. In och skala lök först.

Kram MrsBettan

Solen

Härligt, solen lyser på oss idag. Jag har faktiskt saknat den. Idag gick jag därför upp extra tidigt, redan före 6 för att bara njuta. Idag ska jag till frissan och klippa mej och vad dagen sen har att erbjuda vet jag faktiskt inte än. Det ger sej.

MrsBettan

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Michis att svara på dessa frågor.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Duscha och tvätta håret
2. Åka till Solna Panduro och Ikea och handla servettermed Michis.
3. Vattna blommorna hos oss och grannen
4. Ta ut pengar så jag har till frissan i morgon
5. Grilla revbensspjäll

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då jobbade både Nettan och jag på GB inne i stan.

Vilka platser har du bott på?
Usch då, det är många.
- uppvuxen på Södermalm och bodde där i drygt 20 år
- flyttade sen till Flemmingsberg i Huddinge
- sen blev det Trångsund
- fick sen en lägenhet på Henriksdalsberget i Nacka
- flyttade till Baklura 1974
- sen 1981 bor vi i Hässelby villastad

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
- köpa ett lyxställe med flera byggnader vid havet med naturtomt och en jättesstor brygga och det ska också finnas ett båthus samt bastu nere vid havet. Man ska också kunna färdas med bil till stället.
- hr P skulle få köpa vilken båt/båtar han vill ha
- nya häftiga bilar
- ett stort generationshus (tror jag det heter) till Nettans familj, där Michis får ena halvan av huset och Nettans familj den andra.
 - resten av pengarna skulle placeras i fonder eller dyl.

Nu utmanar jag
Beate


MrsBettan

Regndag

Har inte varit inne på bloggen på hela dan. Det var så tråkigt väder att man inte hade lust att göra någonting. Det blev en typisk slappardag. Åkte bara ut en sväng och köpte kvällstidningen och sen hem igen.  Man behöver en sån här slappardag ibland. Lite duktig var jag faktiskt, har tvättat undan det som fanns i tvättkorgen.

Sov gott MrsBettan

Härliga söndag

Strax efter vår frulle i morse så ringde Michis och undrade vad jag skulle göra idag. Det är ju söndag så då har jag aldrig något planerat. Vid 12-tiden ringde Michis sen och talade om att hon skulle besöka ett par kompisar som bor i Jordbro av alla ställen och undrade om jag skulle ut och handla eftersom hon skulle ha med sej lite kött att grilla. Ska ju alltid ut och handla tidningar så vi tog en tur till Coop Forum där hon hittade ett färdigmarinerat grillspettspaket med 4 spett för 20 kronor. Eftersom det var kort datum såldes det ut. Tur hon hade. Det var ju dessutom grönsaker också på spetten.

Sen skjutsade jag iväg Michis till Barkarby där hon tog tåget till Jordbro. Väl hemma igen var det dags för orkidévattning. Ner med alla orkideér i min enorma diskho som jag har i köket. Lite gödning fick de också idag.

Passade också på att plantera en ny inköpt orkidé i mitt stora martiniglas som jag har på balkongen. Var i Veddesta häromdagen och Beate vet vilken jag menar, där sålde de ut orkidéer för 69 kr, dubbla stänglar och stora blommor dessutom. Vem kan motstå detta, inte jag i alla fall. Hr P börjar tröttna på alla mina orkidéer, men det struntar jag i. Under tiden nya blomstänglar bildas på de gamla så vill jag ha några som blommar. De är så underbart fina.

Ikväll ska hr P få grilla en stor kyckling som jag köpt. Såg på programmet Grilla med Christian Hellberg att han klippte upp en stor kyckling i ryggen, gned in den med rosépeppar och la den på grillen. Den såg ju helsmaskens ut så det måste jag bara ha.

Igår kväll grillade vi rostas, hela biten och till det gjorde jag egen pommes. Jag letade febrilt efter min frittös, letade 2 ggr, dels här uppe och dels en trappa ned. Skällde på hr P att han kastat den, men det hade han inte gjort sa han. Måste tro på det. Letade en gång till. Vad gör jag nu, all potatis var skuren redan i stavar. Tog fram en stor kastull och satte ned min största sil i rostfritt. Passade perfekt, så det gick bra faktiskt. Det är otrolig skillnad att göra själv mot att köpa påsar och greja färdigt i ugnen.

Just nu tittar vi på tennisen. Vem vinner Federer eller Nadal. Hr P hoppas naturligtvis på Nadal eftersom Federer vunnit lika många ggr som Björn Borg, 5 ggr, då blir han ju bättre än Björn och det vill vi ju inte, eller hur.

Kram MrsBettan

Lördag

Ännu en dag med strålande sol. De sa på tv i morse att det skulle bli 20 grader, men det hade vi ju redan klockan 9, så jag fattar ingenting. På fm åkte hr P iväg igen till Krillan för att fortsätta med altanbygget. Igår när han kom hem var han skittrött och det syntes verkligen. Han såg helsliten ut. Michis ringde och undrade om jag inte kunde skjutsa dom till Vällingby. Självklart. Passade samtidigt på att fixa lätt lunch idag till gubbarna och Nathis. Det fick bli fiskbullar och potatis. La i folieformar så det bara va att sätta in i ugnen för dom.

Efter skjutsen till Vällingby åkte jag till affären och handlade lite kyckling och grönsaker så jag kunde göra en kycklingpaj om nu hr P ska dit igen i morgon. Det blev så mycket kyckling när jag hade rensat att det blev 3 pajer. Jag köpte ju i och för sej 1 hel grillad kyckling samt 4 lårben och då blir det ju mycket. Jag hade tänkt att själv knapra på 2 st lår men det struntade jag i. Inte ens en smakbit tog jag.

Mitt i allt skärande av purjolök, paprika m.m. så kom Pelle. En kompis till oss som var ute och skulle köpa en gräsklippare och eftersom han var i Barkarby passade han på att hälsa på. Precis när han skulle gå kom hr P hem, lägligt. Jag fortsatte med pajerna och gräddade 1 klart sen åkte jag och hämtade tjejerna i Vällingby.

Nu är jag hemma igen och satt in de återstående 2 pajerna. Har också passat på att ta några fina kort i trädgården på våra liljor. Jag bara älskar liljor och de finns ju i så fina färger dessutom, vad sägs om dessa

      

Den blå tror jag heter Afrikas blå lilja. Den är jättevacker.
Kramar MrsBettan


Ballongfärden

Visst är det jättesynd om våra vänner som inte kom upp i sin ballongfärd. De talade om att en gång när det nästan var uppstigning hade de prata med folk som kom från Strängnäs och Eskilstuna. De hade tagit ledigt hela dagen för att komma till Stockholm och flyga ballong. Säkert är det samma mänskor igen som har råkat illa ut. Stackarna,

Vi, hr P och jag har efter middagen. Nettan trodde inte att det skulle bli någon middag för hr P ikväll eftersom jag hade fixat en stadig lunch till grabbarna. Men, som jag sa, det litar jag inte ett dyft på, när kl börjar närma sej 9 vill ha hr P ha middag. Och det var precis det som inträffade ikväll.
'
Det blev en entrécote med stekt potatis med bernaissås¨s. Så nu vet ni det också.

Nu är jag skitttrött fast jag inte gjort något på hela dagen så sov gott mrsBettan


Blåst

I mitt förra inlägg skrev jag att blåsten inte fick förstöra ballongflygningen idag. Var inne och kollade vad SMHI skrev om vindarna, och 4-9 meter skulle det blåsa. Inga fara alltså. Trodde jag.  När klockan var fyra i em ringde deltagarna och talade om det jag befarade - det blåser för mycket - och skulle öka, därför var det inställt även i kväll. Det är ju för sjutton inte klokt alltså. Ska de någonsin få göra sin uppstigning kan man ju undra.

MrsBettan

Äntligen FREEDAG

Ska jag säga som är ledig varje dag, men för mej känns fredagar fortfarande härliga. I morse gjorde jag helt klart Leons lilla tröja med knapphål och två knappar så nu är allt klart.

Nettan åkte iväg i morse vid 8-tiden med Leon till Älvsjö-mässan för att kolla att hundar. Jag lovade att fixa lunch till gubbarna. Kokade potatis och värme sås som jag redan hade färdig och sen skar jag upp lite helstekt fläskkarré som jag la i folieformar. Bara att stoppa in i ugnen att värma. Nathalie fanns ju hemma också och jag tror inte att hon hade gillat fläskkarrén eftersom det är en del fett på. Vad skulle jag hitta på då ? Jamen, du är ju knäpp mrsBettan, det bästa hon vet är ju pannkakor. Jag tog och blandade till en sats och stekte små gulliga plättar åt henne. Det blev jättemånga så det räcker nog till två mål. Jag ringde och kollade så att hon var hemma och det var hon, dessutom blev hon glad när jag hade fixat plättar åt henne.

Sen hem igen och bara lata sej. Det är ju så varmt att det inte går att vara ute. Till lunch till mej själv gjorde jag en macka med rostbiff och rödbetssallad och drack upp nästan en hel liter mjölk. Jag brukar inte dricka mjölk, men när jag gör det, en gång i halvåret, finns det liksom inget stopp, då dricker jag upp det som finns i mjölkpaketet. Sen ska mjölken också vara jättekall då är den som smarrigast.

Har sen bara suttit och bläddrat i en del tidningar. Nu senare på em ska vi åka iväg till Saltsjöbaden hr P och jag. Våra vänner som för över 2 år fick en ballongfärd av oss har fortfarande inte fått åka. Alltid har det varit något problem som gjort att det blivit inställt. Nu håller vi tummarna att de kommer iväg vid halv sju ikväll. Det är därför vi ska åka till Saltsjöbaden, vi ska fota deras uppstigning. Bara det inte blåser FÖR MYCKET så de inte går upp för det. Ska gå in och kolla vad SMHI har för noteringar om vindstyrkan.

Ha en härlig och skön fredag MrsBettan

Tröjan

Det är väl lika bra att ni får de de andra bilderna jag också tog på tröjan.

  

Hur svårt kan det vara att ta en bra bild. Antagligen kan jag inte. Ljuset var fel, jag är knäpp. Ja, men tröjan blev fin i alla fall och det är ju huvudsaken. Han kan inte ha den ännu eftersom den är för stor, men i höst sitter den perfekt när det börjar bli lite kallare.

Kramar MrsBettan

Tröjan

Nu är tröjan till Leon "nästan" klar. Det behövs bara ett par knappar att knäppa den med uppe vid halsen. Det var inte lätt att ta någon bild, alla blev skitdåliga, så jag bifogar en dålig bild, kom ihåg det. Tröjan är jättefin. Och ännu finare blir den när Leon sätter den på sej. Den är lite stor nu men i höst kommer han att behöva den.



Den är i alla fall stickad med kärlek.

Kramar MrsBettan

Leon och hundarna

Klart att Leon också måste vara med eftersom jag tog lite bilder på honom också. Sen tog jag lite bilder på alla tre hundarna.  Här kommer lite roliga bilder.

      

Han tyckte det var lite läskigt att ligga där på gräset.

  

Titta vad fint kan stå alla tre när mamsen säger till oss.

MrsBettan

Altanen

Hej igen,
Fick 2 stora muggar med kaffe hos Nettan och det smakade verkligen gott. Till det tog jag min lunch om bestod av en skiva banankaka. Jag hade bakat den för längesen efter Nettans recept eftersom hon sa att den var så god. Men eftersom vi inte äter något vidare fikabröd så delade jag den i två bitar och slängde in i frysen. Så jag tog med en halva till Nettan, de gillar ju fikabröd, och sen fick ju också jag smaka.

Så här ser Nettans altan ut idag, fotade under tiden jag drack fika.



De har kommit en liten bit på väg. Det fanns nämligen inga färdiga stolpar att köpa så de måste göra egna, men det ser ut som om det fixar sej bra. Duktiga gubbar.

MrsBettan

Pust och stön

Visst känns det att det är den varmaste dagen på väldig länge. Nettan, Leon, Nathis och jag har varit och handlat mat i denna värme och hur kul var det att bära tunga kassar. Vi var på Coop Forum och handlade och använde oss av en scanner. Det är ju så bra får då plockar man ner varorna direkt i påse och behöver inte packa upp igen. Det är bara att scanna in sitt betalkort och allt är klart. Det är bara det att någon gång råkar man ut för kontroll och det var precis det som jag åkte på idag. Jobbigt att behöva packa upp det man en gång packat ned. Men så är det. Allting stämde såklart, en annan är ju ärlig. Men man förstår ju att de måste kolla.

Nu ska jag hämta Michis vid tbanan.
MrsBettan

Bloggen

Det var några nya besökare som var inne på min blogg idag, och det är ju skitkul med lite nya mänskor.

Klart att vi kommer att sätta in bilder på hur Nettans altan växer fram. Tänk vad mysigt hon kan ha därute sen när de får tak över. Tidigare hade de en markis men det är ju inte på samma vis, nu är det alltid tak över och då kan de ha sina trädgårdmöbler och göra en annan inredning där än tidigare. Jättekul tycker jag.

I morgon åker hr P som vanligt över och fortsätter att hjälpa Krillan med jobbet och vi, Nettan, Leon och jag, åker antagligen och handlar på dan eftersom de ska bort på kvällen. Det ger sej, får väl kolla med Nettan också. Sen måste vi bara vara hemma vid halv tre ungefär eftersom jag ska åka och hämta Michis vid T-banan.

Ikväll har jag i alla fall lyckats sticka klart alla delar till Leons lilla tröja och faktiskt också påbörjat att sy ihop den. Höll på att göra fel också men upptäckte det i tid. Det var som att sy ihop gylfen med västen (den kommer ni väl ihåg). Jag för min del höll på att sy ihop ärmen med ena bakstyckets nederkant, och hur kul hade det blivit. Inte kunnat röra armarna stackarn, men som tur var upptäckte jag det i tid så det var ingen fara.

Nu fortsätter jag att göra klart tröjan i morgon - och då får ni se resultatet. Hoppas att ni kommer att gilla den.

Kramar till er alla bloggare och sov gott för det ska jag göra / MrsBettan

Hampus

Jag fick ett bra kort på Hampus också som ni måste se.



Titta vad fin han är.

MrsBettan

Altanen

Glömde ju att tala om att det fanns fler än Nettan och jag som höll uppsikt på att gubbarna gjorde rätt, det var Hampus, han hade stora kollen där så att det inte blev helt galet



Bra Hampus att du kollar.

När det gäller Valle och Falcon ville de bara busa och leka.   Och Leon han kollade hundleken.

                    

MrsBettan

Nettans altan

Ja då har arbetet med Nettans altan äntligen påbörjats. Hr P åkte dit kl elva i fm och jag själv dök upp vid ett-tiden för vi skulle käka lunch tillsammans var det avtalat. Lättlagad lunch, det blev pizza till samtliga. Jättelängesen man åt en pizza. Men det är otroligt mäktigt, jag blev dömätt.

Här kan ni se att gubbarna påbörjat altanbygget. Det  första som sattes upp var denna täckplåt.



MrsBettan 

God förmiddag

får man väl säga nu eftersom klockan börjar närma sej tolv. Lite halvslapp morron som vanligt, men sen fick hr P eld i baken. Idag ska de börja med Nettans altan. Upp med stora cirkelsågen från källaren samt 4 bockar från vinden och sen bar det iväg till Nettan. Jag kommer över lite senare för vi ska äta lunch tillsammans. Vi tar den vid halv två ungefär så att de får jobba på lite först. Dom kan ju inte börja med rast precis.

Nu ska jag ner och sätta på en tvätt så det är fixad innan jag åker till Nettan.

Hörs i em MrsBettan

PS Tar kameran med mej så det kanske blir en bild också, man vet aldrig. DS

Solig dag

Vilket underbart väder vi har haft idag. Och så har jag suttit vid datorn !!!! Men jag behövde verkligen städa bland alla kort som jag bara har tankat ned utan att liksom göra ordentliga kataloger. Jag har påbörjat arbetet idag faktiskt och har kommit en bit på väg vilket känns jättebra. Jag har nämligen hur mycket kort som helst att bearbeta. Allt från 2007 fram tills nu och då kanske ni förstår.

Hr P åkte iväg idag tillsammans med Krillan och köpte tak till deras nya altan. Efter det åkte de iväg och köpte allt virke m.m. som behövs så min lilla gunne var inte förrän halv 5 ikväll. Lång dag utan lunch. Visste inte vad jag skulle hitta på till honom som gick fort nog, men kom på en idé. Jag hade lite inlagd sill kvar. På en liten brun kavring skivade jag kall kokt potatis och sen sill ovanpå och lite rödlök. Sen stekte jag en vit brödskiva och la lite rökt lax med hovmästarsås på. Det var en liten smarrig sak som gick jäkligt fort.

Jag har stickat lite på ärmarna på tröjan till Leon och snart är jag framme så jag kan maska av för ärmhålen. Jag stickar ju båda ärmarna samtidigt. Sen har jag varit duktig och skalat potatis, stekt fläsket som vi ska ha till middag ikväll (efter Allsång på Skansen som jag vill se). Det är bara att sätta på potatisen och in med fläsket i ugnen och värma. Duktig idiot va.

Jag som hade tänkt att göra så mycket idag, men så blev det inte alls. När hr P hade åkt iväg med Krillan blev det liksom ingen ordning eftersom jag inte visste när han skulle komma hem. Jag åkte sen iväg och hämtade Michis vid T-banan eftersom det är buss-strejk. Nettan kan ju precis inte åka hämta, dessutom idag när hon inte hade någon bil. Men jag har lovat att jag hämtar hela veckan. Nettan är ju barnvakt så det räcker ju gott för henne.

Nu börjar snart Allsången - jag ska sjunga med så gott det går, ha, ha, ha,

Kramar MrsBettan

RSS 2.0