Besök

Hejsan svejsan,
Idag fick vi besök av Karl. Han har seglat med sin båt från Sverige ner till varmare länder. Det gjorde han redan 1989 och har sedan dess haft sin båt utomlands. Han har varit till de flesta öar som finns i medelhavet och trivs med det. Lite extraarbete har han tagit ibland för att få ihop lite mer pengar, annars så jobbar han inte. F.n. har han sin båt i Tunisien men kommer under sommaren att segla till Turkiet och lägga den där. Han har en tjej som jobbar på en resebyrå och kommer att vara i Turkiet och då tar han sin båt dit så de kan träffas.

Han har de mest fantastiska berättelser att delge oss, det händer en hel del faktiskt. Allra helst när han lever ensam i sin båt och ska iväg och handla varor. Det gäller att ligga i trygga hamnar där inget händer. Men det har visat sej att även i skyddade hamnar händer det saker. Inte inbrott, men alltid något.

Vi bjöd han på lunch idag och det har väl tagit ungefär tre timmar att få i sej den. Jag köpte lite kalvfilé och hade lite klyftpotatis och kinesiska svampar till. Jag kommer inte ihåg just nu vad de heter. Skit samma. Sen hade jag lite grönsaker i ugnen, paprika, lök morötter och lite sugar snaps. Det blev faktiskt riktigt mumsigt. Till det avnjöt vi en flaska vittvin av bättre märke.

Solen lyckades titta fram ett litet tag, men är är den borta igen. Hoppas det blir bättre väder i morgon när vi inte har något besök här.

Kramar 

Kommentarer
Postat av: Beate

Karl låter som min sorts kille. Tänk att bara ha det "äventyrligt". KOnstigt nog kommer man ju alltig ihåg de "farliga" sakerna, som sedan blir de bästa storyn, eller hur? Du får gärna berätta en.
Å förresten: vad är sugar snaps. Frågan ställs av en total okunnig som du vet.
Kram
//Beate

2008-04-07 @ 20:55:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0