Underbara mazarinbitar
Här kommer receptet. ( Receptet fanns i Allas nr 24 2009 )
400 g mandel
600 g rumsvarmt smör
8 dl socker
6 ägg
5 dl mjölk
ev. 7-8 droppar bittermandelolja
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Glasyr:
4-6 msk vinbärs- eller hallonsylt
6 dl florsocker
Dekoration:
Ev. kanderade blommor
1. Koka upp 1 liter vatten och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka 1 minut. Häll upp mandeln i ett durkslag, skölj med kallt vatten och tryck sedan ut mandlarna ur skalet. Låt mandeln torka.
2. Mal eller kör mandeln i matberedare med kniv tills den är riktigt finfördelad. Det är viktigt för att kakan ska bli luftig.
3. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och ev. bittermandeloljan.
4. Blanda den malda mandeln med mjöl och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
5. Smörj en långpanna. Täck med bakplåtspapper och smörj igen ovanpå pappret. Häll i kaksmeten och grädda i 175 grader cirka 45 minuter. Låt svalna.
6. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnande mazarinkakan. Skär i rutor och servera. Dekorera eventuellt med kanderade blommor.
Jag gjorde min kaka i en stor långpanna som mäter 43 x 35 och den var helt perfekt. Kakan jäste upp precis till kanten. Däremot fick jag byta bunke till en större när jag tillsatt äggen i min matberedare. Det blir en jättestor smet. Och jag har inte skrivit fel, det ska vara en matsked bakpulver.
Lycka till.
Kramis MrsBettan
400 g mandel
600 g rumsvarmt smör
8 dl socker
6 ägg
5 dl mjölk
ev. 7-8 droppar bittermandelolja
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Glasyr:
4-6 msk vinbärs- eller hallonsylt
6 dl florsocker
Dekoration:
Ev. kanderade blommor
1. Koka upp 1 liter vatten och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka 1 minut. Häll upp mandeln i ett durkslag, skölj med kallt vatten och tryck sedan ut mandlarna ur skalet. Låt mandeln torka.
2. Mal eller kör mandeln i matberedare med kniv tills den är riktigt finfördelad. Det är viktigt för att kakan ska bli luftig.
3. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och ev. bittermandeloljan.
4. Blanda den malda mandeln med mjöl och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
5. Smörj en långpanna. Täck med bakplåtspapper och smörj igen ovanpå pappret. Häll i kaksmeten och grädda i 175 grader cirka 45 minuter. Låt svalna.
6. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnande mazarinkakan. Skär i rutor och servera. Dekorera eventuellt med kanderade blommor.
Jag gjorde min kaka i en stor långpanna som mäter 43 x 35 och den var helt perfekt. Kakan jäste upp precis till kanten. Däremot fick jag byta bunke till en större när jag tillsatt äggen i min matberedare. Det blir en jättestor smet. Och jag har inte skrivit fel, det ska vara en matsked bakpulver.
Lycka till.
Kramis MrsBettan
Kommentarer
Postat av: Diana
Mums! Låter otroligt gott det där.
Tack för tipset och receptet :)
Ha en fin dag Bettan!
Sv: Du får väl bli krogråtta för en kväll haha. Nej, skojar bara. Det är ett fritt val.
Kram Di
Postat av: Camilla
Tackar... ;-D
Postat av: Beate
Ja det receptet låter ju smarrigare än den mazarinen som jag bjöd Håkan på idag för att fira hans 72 000 steg.
Trackback