Blomman

Glömde ju sätta in ett kort på blomman som jag köpte idag. Den ska vi ha med oss ikväll till våra bekanta förstås.
Hoppas att de blir glada.

Det var inte så lätt att ta kort eftersom det satt papper på runt själva krukan, men kommer jag ihåg det ska jag ta ett kort ikväll när blomman är överlämnad.

Tills dess får ni njuta av denna bild.



Kram igen MrsBettan

Trädgård

Vilket underbart väder idag när det är valborg. Ikväll är vi bortbjudna till gamla bekanta i Backlura och det ska bli trevligt. Det var ett tag sedan vi syntes, och dessutom slipper man laga mat ikväll vilket känns underbart. Härligt att få sätta sej vid dukat bord.

Det som hänt i trädgården idag är att de har packat jorden och sen kom en lastbil full med makadam som de också lagt ut och packat även det. Just nu har arbetet påbörjats att lägga dit de nya fina stockarna. Det går snabbt detta. De jobbar som galningar där nere. Bjöd dem förresten på lunch idag, det blev varsin pirog med köttfärs och 2 småpajer var samt en liten bit rökt lax och lite tomat. Hoppas att det smakade.

Nu lite bilder



Här körs packmaskinen på jorden.



Här kommer lastbilen med makadam som tippas av hos grannen. Vår granne har nämligen inte gjort i ordning denna sida ännu så vi har fått lov att köra in här.



Det syns inte så bra men här har de  börjat lägga de nya.

Ha nu allesammans en riktigt trevlig valborg för det ska jag ha,.

Kramar till er  från MrsBettan

Sista grävningen

Idag grävde de med maskin för sista gången. Det har gått fort. De startade igår och har lyckats gräva 25 meter och en jäkla masa ruttna stockar har fraktats bort. Så här ser det ut just nu



I morron vet jag faktiskt inte vad som händer. Tllsnyggning innan de nya stockarna ska upp kanske, jag får återkomma i morron vad om händer.

Kram MrsBettan

Trädgårdsförstörelse

Usch så vår vackra trädgård ser ut, man blir riktigt ledsen. Idag har grävarbetet startat att byta ut alla gamla slipers vi hade för att ersättas med nya friska tryckimpregnerade stockar.

Så här såg vår trädgård ut förra året



Och så här såg trädgården ut idag efter grävandet



Dessutom ligger det 30 rosor under dessa massor som vi inte grävde upp. Totalt har hr P grävt upp cirka 300 växter i trädgården,

Här kommer lite mer bilder på eländet





Dotterdotter Michaela var också här och spanade in förstörelsen liksom Nettan.



Det var verkligen tur att vi grävde upp dessa gamla stockar, de var genomruttna allesammans.

Ny dag i morgon med ny grävning av resten.

Hörs  i morron Kram och sov gott MrsBettan

Händelser

Men hej hoppsan allihop, här har det varit bloggtorka. Har helt enkelt inte hunit med allt. Först måste ju ni se blomman vi hade med oss till grannen, den kommer här



Visst var den ståtlig.

Sen har jag gjort oxfärsbiffar, ett underbart recept jag hittat på tv4. Förutom kötfärs är det strimlad bacon och gräddfil i. Smakar underbart.



Till råga på allt elände var kaffebrödet slut. Jo, visst har jag lite sockerkaka att bjuda på, men inget annat, Dessutom var det lite äpplen som inte såg så glada ut så en liten äppelkaka blev det med mandelspån och pärlsocker.¨



Sen blommar ju vår härliga magnolia som bäst nu.




Ikväll har jag gjort en jättestor kycklingpaj eftersom stora dagen D är i morgon. Då sätter vi igång och gräver i trädgården. Ska byta ut alla våra gamla slipers mot nya tryckimpregnerade. Ca 180 slipers ska bort och ersättas med nya. Vi börjar halv åtta i morron bitti. Foto kommer på arbetet,.

Kramis MrsBettan

Solen och fredag

Bättre kan det väl knappast bli. Hoppas hela dagen kommer att bli bra. Har precis duschat och tvättat håret så nu känner man sej som en rosenknopp. Väntar just nu på Nettan som kommer och hämtar mej. Vi ska till Bauhaus och kika på en stege till mej. Inte för att jag har krympt så mycket att jag inte når upp till diskbänken, utan jag vill ha en bra stege för att komma åt översta hyllorna i mina köksskåp. Hade faktiskt en skitbra stege men den hade min karl sönder (fråga mej inte hur de bär sej åt). Den var jättestadig och fin men ett minne blott nu.

Sen ska vi till Lönnlövet, en underbart fin blomsteraffär här i Hässelby. Vi ska på fest hos en av grannarna ikväll och då vill jag ju ha någon fin blomma med mej.

Nu är det bäst att göra sej i ordning för snart är Nettan här.

Njut av dagen det ska jag göra.

Kram kram MrsBettan

Skrivjobb

Nu har jag suttit 4 timmar framför datorn idag (när det är så fint väder) och gjort massa utskrifter åt hr P. Det är sådana tider nu nämligen här, bokföringar och massa annat skrivjobb. Men just nu är jag klar med dagens skörd av papper och ska väl iväg till affären och handla.

Ska ta en tur ner till vår trädgård och ta lite bilder så ni får se eländet.

Kram kram MrsBettan

Plantering

Hej hopp alla glada. Vi håller på att gräva upp hela vår trädgård vilket inte är kul precis. Ska byta ut våra Sleipers som har funnits där i över 25 år. Vi hade ju inte råd att lägga något annat när vi flyttade hit så de fick det bli så. Nu börjar den bukta samt att vår granne ska göra i ordning sin tomt så det är sista chansen att kunna utnyttja hans tomt att köra grävmaskin. Men så tråkigt det är att behöva gräva upp alla dessa växter som stått så många år. De kommer inte att kunna bli som förut. Trist. Halva trädgården är nu uppgräven, och tårarna finns där.

Under tiden har jag tagit tillvara alla tulpaner och påskliljor som fortfarande inte slagit ut i trädgården, Hr P tyckte det var så tråkigt att han bara slängde alla i en hög, men jag åkte och handllade nya krukor idag och har satt alltsammans i 3 balkonglådor. Som vanligt idag har jag skrivit en hel del åt hr P, hela fm faktiskt, och sen ägnat mej åt plantering.

Kram MrsBettan
 

 

Bakning

Här det varit en strid ström av karlar som har hälsat på idag. Kom dessutom på att jag inte hade ett endaste kaffebröd kvar så det var bara att kasta in två Monia-kakor i ugnen och se glad ut. De är hur lätta som helst att göra eftersom ägg och socker inte vispas utan bara rörs ihop. Så är det någon som vll ha ett gott, saftigt recept på sockerkaka, tala om det så sätter jag ut receptet.

Så här ser kakorna ut som jag bakade idag



En är med rivet citronskal och en med rivet apelsinskal.

Vad gör man inte för att gubben ska ha lite att bjuda på när det kommer folk.

Sen har jag städat skåpet i växthuset. Tyckte att vi hade satt allt vi behövde på fel hyllor. Jag är ju kort i rocken och vill ha det jag behöver längst ned och hr P kan ju faktiskt se saker och ting högre upp. Så omflyttning av allt blev riktigt bra faktiskt.

Kramis MrsBettan

Michaela 19 år

Så har vi varit på fest hos Nettan eftersom Mickis fyller år idag. Fick en liten drink och ostbollar när vi kom och sen sattes grillen på



Det blev härliga spett med fläskkarré, färska champinjoner och schalottenlök. Jättesmarriga.



Sen fanns det pastasallad, kokt potatis, mozarellaost, oliver, fetaost, tzatsiki, baugette och ostar till också.

       

Till detta serverades ett väldigt mumsigt rött vin.

Efterrätten bestod av en smarrig fromagetårta.



Här är våra presentpaket vi hade med oss. Vad som fanns i dessa hoppas jag Michis visar på sin blogg.



Stor kram till Nettan och Michis som fixat så jättegod mat.

Kram MrsBettan

Sovmorron

Idag sov jag faktiskt ända till klockan 10, sen var det dags att gå upp. Kom ju inte i säng förrän halv fem så man är lite degig idag. Men vad gör det, är det fest så är det, och då ska man hålla igång. Härligt att gå upp när jag hade fixat alla disk igår kväll, jag hatar ju att se allt nästa dag. Man är liksom inte lika pigg då att ställa sej och diska precis.

Har ju lovat er lite kort så här kommer dom.

Det är ostbollarna sdom jag gjorde, ren pumpernickel med rensteksröra, Pagrotskys laxröra, sen missade jag tyvärr varmrätten, men kan tala om att den var jättegod, jag trädde upp färsk lax på träspett och lindade en baconskiva om. Sen finns bild på swissglasstårtan förstås. Och de vacka tulpanerna som vi fick samt min egen borddekoration.

        

Kramis MrsBettan

Festen över

Nu har gästerna gått hem och jag har fixat all disk så nu är det dags för mej att sova också. Egentligen synd för just nu börjat det att ljusna på himlen och det ser så underbart ut när ingen annan är uppe (tror jag). Men bums i säng på sej MrsBettan så du blir lite piggare.

En trevlig kväll hade vi i alla fall och maten uppskattades,

Kramis MrsBettan

Vilken dag......

och vilket väder. Helt underbart. Har varit ute en sväng med Nettan i morse. Idag var det hennes tur att handla så jag hängde med som medhjälpare eftersom hon var min igår.

Sen hem och fixa lunch till gubben.

Skala potatis och dammsuga.

Så nu ska jag hoppa in i en dusch, vi får gäster kl sex så då gäller det att vara klar.

Bilder på middagen kommer i morron.

Ha en fortsatt underbar dag och kväll. Det är ju fffrrreeeeedddaaggg.  Härligt.

Kram kram MrsBettan

Full rulle

Idag har det varit full rulle hela dagen. Inte har jag haft tid med min fot, men jag lovar att ringa på måndag och kolla vad det kunde ha varit.

Började dagen med att åka och handla på Coop Forum med Nettan. Jag ville ju ha lax till varmrätt och i Vinsta har de bamselaxar. Whau man blir alldeles salig. Nettan följde med och handlade.

Sen hem och förberedde allt, jag har gjort det här:

- Swissglasstårta
- Rensteksröra
- Pagrotskys röra
- Ostbollar
- Sås till laxen
- Rensat laxen och skurit i lagom stora bitar till spett
- Rensat räkorna
- Skurit små rökta laxtärningar till Pagrotskis röra
- Passerad hjortron som ska serveras till swissglasstårtan.

Så nu är det klart. Bara att fixa potatis och duka bordet. Härligt.

Dessutom har jag tvättat under tiden, eller rättare sagt maskinen, och hängt massor. Strykt linneservietter.

Nu ska jag in och titta på någon film som hr P tittar på.

Kramis MrsBettan

Blod

Nu undrar ni säkert vad jag ska skriva. Det inträffade något konstigt när jag skulle gå och lägga mej igår kväll. Hade precis tagit av mej kläderna och var på väg ner i sängen när jag undrade varför det var så kladdigt på golvet. Såg att det var små pölar överallt. Var ju tvungen att tända ytterligare en lampa så jag kunde se vad det var. Det var blod, och det kom från mej. Men vadå, jag har inte gjort mej illa. Det riktigt pumpade ut blod från ankeln på foten. In i badrummet och försökte få stopp på eländet. Vacker färg var det på blodet faktiskt. Kladdigt blev del hela vägen till badrummet och jag visste att jag inte kunde ta mej en trappa upp för att hämta plåster eftersom det är lite svårt att hålla papper mot ankeln och samtidigt gå i trappor. Försökte ropa på hr P, som dessutom hör dåligt. Efter ett gällt skrikande kom han med plåster och blev naturligtvis orolig. Sen tog jag fram med skurhinken och torkade bort allt  elände. Är det någon som varit med om något sådant?

Idag känns väl foten sådär. Jag har plåstrat om den så det inte händer igen. Hr P har försökt få iväg mej till VC, men vad ska dom göra. Idag syns det ju ingenting.

Sen har jag varit hos min frisör och klippt mej samt fått lite färg på den gråa hårbotten. Känner mej som en ny människa.

Passade också på att handla lite inför fredagsmiddagen. Då kommer nämligen 4 gamla kompisar hem till oss. Satt halva dagen igår och försökte komma på vad jag skulle bjuda på. Antagligen blir det så här, kan ju ändra mej:

Drinktilltugg - Ostbollar och renköttsröra på pumpernickel  
Förrätt - Pagrotskys kanape (den består av rökt lax, creme fraiche, päron m.m. som skärs i tärningar) toppas med räkor och löjrom och såklart en citronskiva och dill.
Varmrätt - Baconlindade laxspett med kokt potatis och smarrig sås
Efterrätt - Swissglasstårta (innehåller småmaränger, creme fraiche,grädde och chokladsås)
Kaffe - Småkakor (hemgjorda bisqvier, och andra småkakor)

Kramis MrsBettan

Tisdagsnöje

Idag har jag varit duktig och plockat bort allt påskpynt. Jätteskönt att jag tog tag i det på en gång så det blev klart. På em har hr P haft en del jobb att göra så jag förpassade mej till nedervåningen. Men nu är jag uppe och glad igen.

Har ju glömt att visa bilden på mina nya naglar som jag gjorde 2 april.



Häftiga va. Och lika fina är de fortfarande.

Sen måste jag ju visa en bild på snödroppar så Beate vet hur de ser ut.



En dag förra veckan var Mickis, jag och Leon i Vällingby och spanade lite. Och kolla vad Leon ser häftig ut i sina solbrillor.



Kramis MrsBettan

En vecka utan inlägg

Nu är det äntligen varag igen så då måste man ju ha lite tid att skriva. Ni som läst bloggen hos Nettan vet ju att hennes familj var här på långfredagen och åpt lite påskmat som jag hade förberett. Det blev mycket på bordet och vi orkade faktiskt inte varmrätten. Bilder från denna fest finns hos Nettan.

Sen hade vi en lugn påskafton. Ganska skönt att ta igen sej efter all matätning och snapsintag på fredagen för att åter på påskdagen fira igen med en av hr P´s bröder med hustru.

Här kommer det lite bilder från denna påskdagsfest

             

 

M.a.o. så har jag roat mej med matlagning dessa dagar näår jag inte varit inne på bloggen. Men kul har jag haft.

Kramis MrsBettan

Dåligt med inlägg

Nu har jag varit så där dålig igen på att uppdatera. Men håll ut. Jag har hållit igång så jag faktiskt varit riktigt trött på kvällarna, konstigt nog, Bakat flätbröd, gjort 20 st småpajer med ansjovis och lök, 20 småpajer med purjolök och skinka, registrerat en del bokföringar. Så det är därför det inte har blivit något uppdaterat. Kommer igen med morron med lite kort på allt som hänt. Dessutom har jag mer att baka.

Kram till er alla och sov gott. Lovar att titta in till er i morron. / MrsBettan

Freedaaag

Visst är det härligt. Antligen fredag alltså., Och vad har den dagen tagit vägen. Jo, i morse hade jag sällskap med Mickis och Leon in till stan eftersom jag skullle träffa gamla kompisar inne i stan igen, Denna gång var det kompisar som jag umgicks med på 60-70-talet. Vi hade hur kul som helst. En av kompisarna träffar jag 3 ggr om året ungefär men den andra var det väl ungefär tio år sedan vi sågs.

Det var ju hur kul som helst att träffas. Vi träffades utanför Restaurang Mio på Hantverkargatan. En jättetrevlig restaurang f.ö. Där kunde vi sitta i lugn och ro och bara snacka gamla minnen. Nu kommer vi inte att tappa kontakten med den tredje personen faktiskt. Jättekul.

Bordet intiil oss satt två äldre damer och njöt av lunchen. De såg så gulliga ut, Till lunch hade de rödvin i karaff och sen till fikat satt de och sög på varsin martinin. Vilket ljuvligt liv de hade. Kul att se att damer i högre ålder också njuter.

Sen hem igen med t-banan. Hade bilen i Vällingbygaraget och kunde inte logga ut min biljett, fel på läsaren. Var tvungen att ringa och fick biljettten avloggad. Typiskt att det alltid strula med något.

På vägen hem med t-banan meddelades att de inte stannade vid Blackeberg enligt polisens order, och jag undrar vad som hänt där. Ingen information fick vi, t-.banan rullade bara vidare utan att stanna.

Sen har jag njutit av vår fantastiska värme idag På em när jag kom hem var det nästan 14 grader varmt. Underbart.,

Kram och sov gott alla bloggare / MrsBettan

Fullt ös

Vilken dag det har varit. Fullt ös från morron till kväll. Efter frullan blev det dusch och hårtvätt och man kände sej så helbra. Låter som man tvättar  sej dåligt men varenda gång är ju en ren njutning. Åkte hem till Nettan och vi åkte iväg till Wliiys i Rissne idag och handlade. Längesedan vi var där faktiskt., och kul att 'Mickis också¨var med för en gångs skull.

Sen hem till Nettan och lastade av alla hennes varor, mina fick vara kvar i bilen eftersom jag skulle till Karins nagelhörna och fixa mina naglar. Ska ju träffa två av mina gamla kompisar i morron till lunch och då vill man ju se fräsch ut och naglarna, eller hur. En hade jag tappat och en gick av i natt så jag var ju inte helfräsch kan man ju säga.

Blev ett jäkla stressande eftersom vi var hemma hos Nettan halv tre och jag skulle vara hos Karin kvar över tre och dessutom inte hittade dit. Nettan fram med sin bil och ledsagade mej dit. Du är så gullig Nettan., Vad skulle jag göra utan min endaste dotter. Snabbt ut och Nettan fixade p-betalningen. Då visar det sej att de bokat alldeles för kort tid på föregående kund så jag fick vänta en halvtimme. Vi som stressat så. Kitt.

Satte mej på en bänk i solen och njöt en halvtimme. Underbart varmt faktiskt och skönt att koppla av lite. Sen inne på salongen så fick jag två tjejer som fixa<de mina naglar, inte dåligt va Vilken service. De tog varsin hand. Yipiee. Och det blev jättebra, mycket bättre än förra gången faktiskt. Nästa gång ska jag ha dessa två tjejer.

Ikväll har min rara husbonde fått sin älsklingsrätt - fläskkotlett med kokt potatis och färska sugar snaps. Han njöt.

Sov gott - och kram från mej - MrsBettan

Sätter in en bild på naglarna i morron

Plantering

Jag hade en pelargoniakruka som jag inte hade tagit hand om så den fixade jag idag. Passade på när jag klippte ner den att t en massa skott till Nettan som också älskar dessa blommor. Hon hade tydligen kastat sina så då var det ju bra. Planterade fem skott i varje kruka så det är bara att dela på dem sedan för hennes del. Sen var jag så sugen på att ha lite krokusar inne också, inte bara utanför huset, så jag passade på att inhandla 4 st i olika färger idag eftersom jag ändå skulle ut och köpa tidningen med tv-bilagan.

Så em idag ägnade jag mej åt omplantering. Kunde inte fixa allt efterssom det saknades jord så det får hr P införskaffa i morron.

Till middag idag blev det kalventrecote. Trodde att jag tog fram vanlig entrecote, men gubben blev glad i alla fall.

I morron ska jag fixa mina naglar igen. En har gått av, sen ska jag också se till att de inte blir så långa, det går ju inte att jobba med dessa långa naglar. Vad har jag gett mej in på kan man ju undra, men man vänjer sej faktiskt, turligt nog.

Sen har jag som vanligt vid denna tid på året fixat lite utskrifter av deklarationer och bilagor, bläh säger jag bara, det är så tråkigt, men allt hitintills är klart tack och lov.

Natti natti, sov gott / MrsBettan


RSS 2.0