Fredag-Lördag

I fredags blev det städning och matlagning. Gjorde först en löksoppa, dubbel, eftersom jag lovade Nettan att hon också skulle få. Sen var det dags att sätta igång med oxfärsbiffar. Såg ett morronprogram på tv där de lagade dessa biffar och serverade med med vitkål och lingonsylt och de såg ju jättesmarrigt ut. Jag lagade även dubbel sats av detta så igår hade vi samma middag både hemma hos Nettan och mej. Och jag kan tala om att de var jättegott. Kolla bilden.



Är det någon som vill ha receptet så kan jag tala om att det finns på recept.nu.

Idag lördag kom Nettan med familj hem på en sen födelsedagsfest för hr P. Han fyllde år förra veckan och vill ju helst inte bli firad, men vi brukar bjuda på middag i alla fall. Eftersom vi var i Täby Nettan och jag förra helgen så fick det bli denna helg.  Här kommer lite bilder från dagen

              

Kramar MrsBettan

Jobbigt

Alldeles nyss tog jag ett kort på mina tulpaner som jag arrangerat i en nyinköpt vas och skulle precis sätta in den på bloggen när telefon ringde och jag fick ett besked att en bekant till oss hade avlidit. Tungt. Men det kanske passar bra att sätta in bilden som ett minne av henne eftersom hon själv älskade tulpaner och gärna hade med sej en bukett hem till oss. Här är mitt arrangemang idag som jag då skänker till Margarethas minne



Vi tänker på dig Margareta. Du var alltid glad trots att du hade din sjukdom i många år.  Du var så glad när håret började växa ut och du slapp ha mössa på dej. Sen använde du mina "halssmycken" som mössor för att de var inte så varma om huvudet. Många fina minnen finns bevarade hemma hos oss som du och din man givit oss. Framförallt är det saker som rör jultiden, typ den 9-armade julstaken, en jättestor lucia och mängder med annat. Vi kommer att tända ett ljus hus för dej  varje jul.

Kramar MRsBettan

Tvätt

Igår skrev jag inget på bloggen beroende på att det inte hände så mycket. Dagens händelser var

- Tvätt
- Posta brev
- Laga lunch och middag
- Gå igenom en del tidningar
- Hämta in sakerna från Täby-utställningen i garaget
- Lämna tidningar till Nettan
- Pengar till Michaela så de kunde handla bilbarnstolen (present från Chrillan och morfar till Leons 1-årsdag)

Och vad har hänt idag då. Egentligen inte så mycket. Däremot är det jäkligt kallt inne, bara 19,5 grad. Vet inte vad min man gör. Kanske han tycker att jag ska börja hoppa hopprep för att få upp värmen. Har allldeles nyss suttit och skrivit en del till honom och händerna är som små isbitar ungefär. Får nog gå in och sätta på ugnen så det blir lite varmt.

Jag kom ihåg när vi hade segelbåt och det var kallt, då satte jag alltid på ugnen, det var så härligt att stoppa in händerna som i regel var frusna när man alltid står ute i en segelbåt. Detta har jag fortsatt med nu hemma också när det är kallt, funkar jättebra.

Nu ska jag strax ge mej iväg till affären. Alltid är det något som behövs inhandlas.

Kram kram MrsBettan

Äntligen måndag

Det är inte ofta man får säga det. Men efter att ha gått upp tidigt, i lördags olidligt tidigt, i helgen så var det skönt med samma sovmorron som vanligt. Idag var jag riktigt slut och även min dotter. Det tar på krafterna att stå på en utställning hela helgen. Inte för att man gör så mycket, men det frestar på visar det sej.

Jag fick i alla fall en stackars Åremössa såld på söndag. Tack och lov. Sen sålde vi massor med bordslöpare faktiskt. På söndagen hade vi också tagit med oss lite halsband som vi tidigare gjort men det var ingen som köpte, många var där och tummade på dem, det var allt.

Men, vi är nöjda med helgen ändå. Vi fick ju lite sålt, och det är kul att vara där, träffa mänskor. På lördag var min klasskompis där och vi saknade henne faktiskt på söndag. Hon är en glad skit och gillar dessutom att sälja. Hon sålde två bordlöpare under tiden hon var där. Vi får väl hyra in henne till nästa år.

Lördagen började nämligen inte alls bra för oss alls. Först var det rena rama skitvädret, hagel blandat med regn och snö. Jag såg inte hur filerna gick när jag körde, Nettan höll på att skratta ihjäl sej. När vi väl kom fram irrade jag omkring på hela parkeringsplatsen eftersom vi hade olika uppfattningar om var vi brukade gå in. Väl inne skulle vi börja sätta ihop 5 hyllor med två gavlar. De hade stått i förrådet 1 år och slagit sej. Hur kul var det att sätta upp. Vi jobbade en hel timme och fick ihop tre hyllplan, de två återstående gick överhuvudtaget inte att få dit. Såg ut som små båtar.

Nästa sak som fungerade halvbra var hundbordet. Ja, Nettan har ett litet hundbord som vi utnyttjade. Det saknades lite saker, men eftersom inga tunga föremål skulle stå på bordet så var det helt OK. Bara ingen lutade sej mot det för då hade det nog tippat omkull.

Så när vi skulle lägga dit alla våra dukar, åremössor, halsdukar m.m. så blev det ingen ordning. Såg för jäkligt ut, men vi orkade inte bry oss. Så på em gjorde vi om hela skiten. Vi hade liksom vaknat till då, äntligen.

På lördag när vi åkte hem var det en jättebrasa vid Tensta, Kolgrillen som ligger alldeles intill vägen stod i full låga. Det var en duktig brasa. På söndag när vi åter åkte ut till Täby så rök det fortfarande från Kolgrillen. Den blev helt nerbränd, undrar vad som hände. Det var en liten notis i DN på söndag men ingen utförlig.

Nu till sängen - sov gott - MrsBettan

Täby

Nu har min dotter Nettan och jag avverkat en dag i Täby. Inte en endaste mänska ville köpa mina fina Åremössor. Är det någonb på bloggen som vill köpa? De kostar 200 kronor och är välstickade av mej. Jag ska lägga upp vilka färger jag har att sälja. De är jättefina och praktiska till de tjejer som har långt hår. Även för andra också. Mina barnbarn bara älskar dessa mössor.

I morgon ny dag och jag hoppas att försäljningen går bättre. Om inte annat är det väldans kul att bara vara där och träffa alla mänskor som går runt i Täby C, Idag kom förresten en gammal klasskamrat till mej, ja ni hörde rätt, och hon ställde upp och var försäljerska en liten stund, och lyckades. Var har du varit hela mit liv. Hon är underbar och alltid glad.

Nu dags för sängen, ny dag i Täby i morgon.

Och ni bloggare som bor i Stockholm, kom och hälsa på oss i Täby, vi har plats nr 15, det vore kul att träffas.

Kramar MrsBettan

Handling

I morse var jag uppe tidigt, redan halv sju. Det är inte vanligt för min del precis. Men gubben skulle ut och fiska på isen tillsammans med promenadkompisarna och då går det inte att drälla ner vid lunchtid precis.  Fiskelyckan blev väl sådär, de fick massor med småabborrar, ca 50-60 st, och de fick måsarna ta hand om, så små var dom. Så idag var det en lätt rensning för mej. Tack för det.

Nettan och jag tog vår sedvanliga torsdagshandling idag och jag handlade faktiskt fisk, regnbåge, för jag trodde nog att det inte skulle bli några fiskar, och jag hade rätt.

Em har jag ägnat åt strykning av alla mina löpare som ska med till Täby på lördag. Sen har jag också gått igenom vilka halsdukar som jag ska ta med mej. Tar bara alla tjocka den här gången. Är det någon som frågar efter mina små, kan jag ju ta med dom på söndag. Det ger sej.

Kram MrsBettan

Bilder på middagen

Har ju glömt att visa bilder på det vi fick i lördags hos våra vänner. Vill att ni ska njuta också lite.

Till förrätt blev det laxmousse



Sen blev det marinerad kavlstek med smålök och potatisgratäng och sallad (och förstås jättesmarrigt vin till).



Efterrätten bestod av filébitar av apelsin, granatäpple, fikon och glass.



Och sen den lilla kakan till kaffet också.



Mums, mums, det var väl en läcker middag.

Kram MrsBettan

Utställning

Ja på lördag är det utställning i Täby. Får se om Nettan har tid i morron att komma hem till mej så vi kan gå igenom det vi har. Vet ju inte hur många löpare hon har gjort. Jag själv har 15 st tror jag. Får räkna i morgon. Sen hr jag 10 st Åre-mössor samt att jag tar med mej lite halsdukar m.m. som var klara redan förra året. I år kanske det är någon som vill köpa eftersom det är lite kallt.

Idag har min man varit lat. Han tog ut sej riktigt rejält i helgen med att ta ner taperna i vardagsrummet. De satt ju som berg så han hyrde en maskin som sprutade ånga på väggen för att lösa upp limmet. Sen gick det i alla fall inte att riva ner dem, utan han fick skrapa bit för bit. Jäkla jobb. Men det var ju vävtapeter med struktur så det var väl därför de satt så in i bomben. Välgjort arbete kan man säga.

Efter att ha sett idrottsgalan som är jättekul att se på är det bara att gratta Kalla. Hon är ju för härlig. Men vilken ruskigt ful klänning hon hade på sej. Den passade verkligen inte henne. Stackarn. Grattis till alla pristagare.

Nu natti - natti - Kram MrsBettan

Måndag

Men fy på mej som inte varit inne på bloggen under hela helgen. Ni undrar säkert vad jag gjort för något. Egentligen inget speciellt. I lördags satt jag och sydde lite och senare på kvällen var vi hos ett par bekanta i Täby på middag. Stämningen var god under kvällen så vi var inte hemma förrän halv fyra på morron. Lite väl sent, men har man trevligt så. Vi var sex stycken som träffades och vi har tydligen mycket att snacka om eftersom klockan bara rusade iväg.

På söndagen var man faktiskt lite seg så det blev inte så mycket gjort faktiskt. Stickade klart den röda Åre-mössan, det var precis lagom arbete.

Idag har jag också varit lite lat, visst är det härligt. Har väl hållt på alldeles för mycket med både att sy och sticka så det är skönt att inte göra så mycket. Just nu håller jag på att fålla ett par servetter som jag klippt till, så lite nytta gör jag ju.

Kram kram MrsBettan

Handling

Nu har Nettan varit och fixat sin vinst hon fick på bloggen - nya naglar. Häftigt som sjutton, kolla bara



Sen var vi iväg och handlade lite mat till helgen så nu är det klart, jätteskönt.

Underbart väder ute, fast kallt faktiskt fortfarande mitt på dan -8 grader.  Tog en bild från vår altan när solen var så fin.



KRam MRsBettan


God morgon

En god morgon. Vaknar till en kall morron - nästan 10 grader kallt och nu kom solen också. Vilken underbart härlig dag. Nettan åker snart iväg och får fina naglar och jag hoppar snart in i duschen. Sen åker vi och handlar lite helgmat.

Börjar dagen med en liten historia, håll till godo

En kvinnlig tjänsteman vid Virgin Airlines incheckningsdisk i Sydney  är värd en belöning för detta: 

Ett flyg hade blivit inställt och hon jobbade febrilt med att boka om passargerarna som otåligt stod  och stampade i kön framför disken. Plötsligt tränger sig en herre före, drämmer biljetten i disken och ryter: 

JAG SKALL MED DET DET HÄR PLANET, OCH DET SKALL VARA FÖRSTA KLASS! 

Hon svarar lugnt: Jag hjälper er gärna, men det får bli i  turordning. 

Detta lät inte sig mannen nöja med utan röt:  HAR NI DEN BLEKASTE  ANING OM VEM JAG ÄR?

Kvinnan bakom disken greppar mikrofonen, knäpper på högtalarsystemet och säger: Kan jag få allas uppmärksamhet! Vi har en passagerare på gate 14 som inte vet vem han är. Om någon kan hjälpa till med att finna hans identitet, kom till gate 14. Tack! 

Stor munterhet i kön, men mannen väser åt henne: FUCK YOU!

Hon ler mot honom och säger: Jag är ledsen min herre, men även det får ni ställa er i kö för.

Hoppas det inte var för mycket på morron / Kram MrsBettan

Löpare & Åremössor

Nu har jag äntligen sytt en av tre löpare klart. Tänker inte sy något mer ikväll alltså. De andra är nålade och klara så det är bara att sätta igång i morron om man vill och känner för det. Så här blev den



Inte så pjåkig va.

Sen kan jag ju visa alla Åre-mössor jag har stickat. Här kommer dom



Det vita garnet har fortfarande inte kommit så jag får se om det blir en vit också. Köpte däremot ett rött nystan så det blir en till i alla fall.

Kram MrsBettan

Tandis

Så har man varit till tandis idag och blivit ca. 1.100 kronor fattig bara för att få reda på att allt var OK. Tur att det bara är en gång om året. Man får ju inga hål längre verkar det. Har inte haft ett hål på cirka 20 år ungefår. Men man måste ju kolla nötterna så att man inte tappar dom. Det vore ju allt annat än kul.

Sen var det dags för gubbpromenad idag igen. Idag var de bara två st eftersom en var bortrest. Eftersom jag fanns hemma har jag servat dem. Inget märkvärdigt precis var det till lunch för gubbarna - färdig fiskgratäng, liten ostbricka och sen blev det skivade äpplen i ugn med kanel och socker med vaniljvisp. Äpplena fixade jag går kväll så de var klara.

Sen har jag ägnat mej åt att klippa till 3 stycken löpare i svart tyg samt ett dekorband i blått som jag ska sy på. Var alldeles nyss nere och strök fållen på det blå tyget så att det blir lättare att nåla fast. När de är färdigsydda ska jag sätta in en bild. Jag lovar.

Kramis MrsBettan

Onsdag

Den här dagen blev inte alls så som jag hade tänkt från början, men vad gör det. Dagen började med bortplockning av vissna snittblommor, både tulpaner och rosor. Sen blev det rensning i kylen, lite tvätt och sen åkte jag till Willys i Veddesta och handlade. Måste ju byta affär lite då och då, det blir liksom roligare.

På em satte jag mej faktiskt och gjorde klart tre löpare som jag hade påbörjat och kvällen ägnade jag mej åt att sticka klart en Åremössa till. Nu får det vara slut med Åremössor för nu har jag en av varje färg, utom vit förstås, som ska med till Täby för försäljning. Ska kolla i morgon om det vita garnet har kommit in för i så fall blir det en till.

I morgon bitti ska jag till tandis så jag får väl gå och lägga mej snart.

Sov gott MrsBettan

Kväll

Nu är det dags att gå och lägga sej efter all röjning idag. I vissa av våra rum ser det för hemskt ut eftersom möblerna från vardagsrummet + kartonger med porslin och glas är lite utspridda. Men vad gör det när det sen kommer att bli fint.

Beate undrade om Kjell skulle hjälpa till, och det hade han nog gärna gjort, men han och hunstrun lever ju lyxliv i Spanien och kommer inte hem förrän i slutet av februari så då hoppas jag att rummet är klart. Man kan ju alltid hoppas.

Nu ska jag gå och natta mej  - sov gott / MrsBettan

Röjning i vardagsrummet

I morse vaknade Leon vid 7-tiden så vi pallrade oss upp vid 20 över ungefär. Dessutom hade han bajsat så det stank i hela sovrummet. Tänk den lilla kroppen kan prestera en sån laddning.

Nettan kom och hämtade Michis och Leon vid halv nio och sen kom gubben upp vid nio och käkade frulle. Det hade ju vi klarat av för länge sedan.

Vid halv tolv följde jag med Nettan, Michis och Leon till ett ställe i Jakobsberg som har allt för att göra snygga tårtor. Herregud säger jag bara, det fanns ju hur mycket som helst där. Formar, spritsar, stansar, dekormassa, tårtkartonger, ja allt som har med tårtor att göra. Sen blev det en tur till Åkermyntan och sen hem.

Så fort jag kom innanför dörren var det dags att packa ner allt som fanns i vårt vardagsrum. Vi ska nämligen renovera där inne. Nytt golv, nya taklister och golvsocklar, nya tapeter och så ska fönsterkarmarna slipas. Det tog hela dagen att packa ner allt från glas till porslin. Vi har också lyckats få bort nästan allt från rummet. Det är bara ett stort skåp som får stå kvar, men det är tomt.

TV´n vi hade därinne en BO hade vi tänkt sälja på blocket, men då visade det sej att  Nathis tv fungerade dåligt så nu har den åkt iväg hem till Nettan. Jätteskönt att bli av med den på en gång.

Jag som skulle sätta mej och sy idag hade jag tänkt, men som vanligt, man ska inte planera. Nu ska jag bära ner lite saker till undervåningen, sen kanske jag kan sätta mej en stund och sy. Gubben har satt full fart med att ta bort lister och socklar så han har att göra nu.

Kramar MrsBettan

Leon dålig

Stackars lilla Leon var inte bra igår kväll. Ville inte ha mat, det var vara ett stort bläh. Vi försökte sukta honom med allt möjligt men det var totalt lögn att lura honom. Michis lyckades i alla fall få i honom ett par skedar gröt. Alltid något. Sen tog jag fram lite glass som han glatt glufsade i sej. Det verkade som han inte ville tugga alls igår. Sen var magen dålig också, det var ett evigt bajsande hela dagen.

Michis gick ner och försökte få honom att somna innan vi åt kvällsmat, men han ville inte alls sova själv. Så det blev så att Michis fick en bantarkväll, ingen kvällsmat, stackarn. Jag och gubben åt färsk lax med kokt potatis.

Och Leon var fortfarande vaken när jag kom ner vid 12-tiden. Låg och gnydde bredvid Michis. Han hade fått i sej en flaska välling så det var ju bra, men sova ville han inte. När klockan var 3 på morron var han fortfarande gnällig så då gick jag upp och hämtade en flaska med vaten så han fick något att dricka. Men nej, den där vill jag inte ha alls. Då hade jag en liten festis bredvid mej som han såg lite intresserad av, och tack och lov, det passade lilla herrn. Skönt att han fick lite vätska i sej. Sen fortsatte natten så här. Ena stunden sov han en liten stund, och även vi, sen var det gnäll igen. Stackars liten när man inte kan tala om vad det är för fel.

Michis åkte iväg till mammagruppen i Handen idag och jag till frissan. Jätteskönt att få bort den gråa randen samt att bli nyklippt. Härligt. Känner mej som en ny mänska. Sen när jag kom hem var det att plocka bort alla ljusstakar som var kvar och sen upp med allt på vinden. Nu ser det klart mycket bättre ut.  Har också dammsugit, dammat och bytt dukar och vattnat alla blommor samt tvättat lite bajskläder till Leon.

Nu väntar vi på att Michis och Leon snart kommer hem till oss igen. Hon sitter nu på bussen från Spånga stn. I kväll blir det kyckling och kokt potatis med lite grönsaker. Får se vad Leon vill ha att äta. Det hade varit dåligt med ätandet på dan sa Michis.

Kramar MrsBettan


Lördag-Söndag

Det blev inget bloggande för min del igår. Michaela och Leon kom hit och då kan man ju inte sitta vid datorn precis. Leon var på ett strålande humör och satt mest och skrattade hela tiden. Han är verkligen ett riktigt charmtroll. När han hade fått mat och Michis lagt honom var det dags för vår mat. Det blev entrecoté med råstekt potatis och vitlökssmör. Det var tusan så gott.

Idag har vi met slappat. Tittat förstås på slalomåkningen där svenska tjejerna gjorde riktigt bra ifrån sej tycker jag. Under tiden slalomen pågick stickade jag faktiskt en Åremössa till så lite flitig har jag ju varit. För en stund sedan gick Michis ut en runda med Leon så de fick lite luft.

Till kvällsmat idag blir det färsk lax och kokt potatis.

Kram MrsBettan

Fredag

Visst är det som vanlig härligt med fredagar, även om jag sedan länge varit ledig Fredagar är något visst. Började dagen med att åka till Nettan ganska tidigt eftersom Mickiis ville det,, men sen blev det lite omkast så Nettan och jag åkte till affären och handlade bröd till hr P.

Väl hemma igen satte ja igång med våra löpare som skulle sys och upptäckte till min fasa att jag behövde svart tyg, Ringde såklart Nettab och frågaade om hon ville följa med till Ikea och det gjorde hon.  Vi inköpte inte bara svart tyg utan en hel del andra tyger också,. Bra, nu har vi äntligen kommit igång,

Till middag i dag blev det fläskkotletletter med kokt pptatis, bearnaissås ocjj saltgurka.
Sov gott MrsBettan

Torsdagshandling

Det var längesedan vi var och torsdagshandlade faktiskt eftersom det varit så mycket helger. Men idag blev det av för min del, Nettan behövde ingenting konstigt nog. Men när jag läste hennes blogg skulle hon köpa kaffe och det glömde hon. Snacka om glömska när man har en sak att komma ihåg. Men det är tydligen bättre att ha en lång lista än att komma ihåg en sak. Jag har i alla fall kylskåpet proppat nu med mat så på oss lider det ingen brist.

Hade tänkt mej att sy nu men klockan är ju så mycket så jag tror att stickningen åker fram igen. Hitintills har jag stickat 4 Åremössor och det lär bli fler. Köpte lite olika färger som jag tänkt sticka upp.

Kram MrsBettan

Lustigt sken

I söndags morse var det ett väldigt lustigt sken på himlen så jag var bara tvungen att ta en bild. Kolla själva



Hade jag haft en bättre kamera hade ju bilden blivit bättre, men den får duga.

Både igår och idag har Nettan och jag påbörjat vårt projekt inför Täby så det sysslar jag med på dagarna, och Nettan också på sitt håll förstås. På kvällarna sitter jag och stickar och har nu 4 st Åremössor klara.

Till kvällsmat idag tog jag ett recept som de visat i tv4 en morron. Rödvinsbrässerad högrev. Det var meningen att vi skulle ha kokt potatis till, men potatisen kokade sönder så det fick bli potatismos till, men det gick ju bra det också.

Kolla vad mumsigt det ser ut.



Högreven kokade jag i rödvin tillsammans med timjan, rosmarin, vitlök, lagerblad och vitpepparkorn. Den fick småkoka i 3 timmar och var hur saftig och mör som helst. Mums säger jag bara. Dessutom fick jag hälften kvar så det räcker till ett mål till. Egentligen skulle det också vara morotspuré till men det kände jag inte för. Skyn skulle ju dessutom reduceras ner till hälften så det tog också ett bra tag. Värt att prova tycker jag.

Nu dags för sängen - sov gott - MrsBettan

Apelsinrulle

Igår em var Fjun, Michis och Leon här på en fika. Jag satte fram alla mina 10 kaksorter för att bli av med lite. Det var speciellt en som Fjun tyckte var smarrig och det var en apelsinrulle. Receptet har jag hittat i en veckotidning. Fjun ville ha receptet, så här kommer det.


 
Det är kakorna som ligger längst ned till vänster.

Apelsinrulle (ca. 40 st)

225 g vetemjöl, ca 3 3/4 dl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g kallt smör
1 äggula

Fyllning:
125 g skållad, skalad sötmandel
2 dl florsocker
1 äggvita
rivet skal av 1 apelsin
röd och gul hushållsfärg

Garnering:
Florsocker

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand.
2. Mal mandeln och blanda med florsockret, tillsätt övriga ingredienser och färga med några droppar hushållsfärg till önskad färg.
3. Kavla ut mördegen till 10-12 cm breda längder. Rulla ut fyllningen till en rulle. Lägg fyllningen på degplattan och rulla ihop. Lägg rullarna i kyl med smörpapper om ca. 15 min.
4. Grädda i 200 grader ca 15 min. Ta ut och låt svalna. Skär i bitar.

Tid: ca. 1 tim.

Tips.  Innan jag började kavla och rulla mördeg och fyllning la jag in dem i kylen en stund så de inte var så kladdiga.

Lycka till Kram MrsBettan

Ny design

Visst har jag ett gulligt barnbarn som gör en så jättefin design till min blogg. Jag bara älskar den och henne också.

Tack snälla Michaela vad du gör till din mormor

Nu ska jag spela lite och sen ska jag gå och lägga mej.

Sov gott MrsBettan

Kallt

Helt plötsligt har vi fått lite kyla och pyttelite snö. Men isen ligger fortfarande inte på Mälaren utanför oss så vinterfisket får vänta lite till. Hr P är så sugen att ge sej ut och fiska och spanar varje morgon. Blir det bara lite lugnt och kylan håller i sej så blir det också is här.

Efter en lugn och härligt lång frukost påbörjade jag vårt projekt inför Täby-utställningen. Skulle sen sätta igång men då ringde Michis och sa att hon och Fjun var inte långt borta så då bjöd jag över dom på lite fika. Leon var lika glad som vanligt och fick lite mat här. Jag hade lite fläskkorv och potatismos kvar och det gick ju lätt att värma. Sen skalade hr P ett päron och gjorde i bitar och det gillade han verkligen till efterrätt.

Det blev lite fika till tjejerna med alla kaksorter och även Leon fick ett par småkakor som han gillade.

Nu ska jag in och titta på reprisen av Slottet som vi missade igår.

Kram MrsBettan

Kungsholmen

Efter en skön hemmadag på fm åkte vi iväg till Kungsholmen. Ett par vänners tvillingar har doktorerat samt fyllt 30 år så det var en liten kombination av firande. Det visade sej att det fanns ännu en doktor i sällskapet, nämligen värdens brors son som även han doktorerat. Vilka barn va. Det som de doktorerat i är något som vi inte alls förstår, inte heller föräldrarna tack och lov. Det är inte bara vi som är korkade eller vad man nu ska kalla det.

Vi fick ett glas champagne som välkomstdrink och sen blev det renstek med potatisgratäng och sallad, Mums. Efterrätten bestod av en mazarinkaka med röda vinbär och en klick vispad grädde. Mums den också.

Sen blev det hemfärd. Vi hann tyvärr inte hem till Slottet som jag ville se så det får bli reprisen i morgon klockan 19. Såg lite på slutet och Staffan Scheja har faktiskt vuxit i mina ögon. Eftersom han spelar piano är det inte något som fascinerat mej tidigare men nu växte han enormt i mina ögon. Han verkar så genomgod tycker jag. Måste se hela programmet i morgon.

Vi tittade sen på en film med Travolta som var ganska så spännande och nu är det dags för bingen.

Sov gott MrsBettan

Äntligen freeddaag

Egentligen har det varit fredag varje dag tycker jag. Svårt att hålla reda på dagarna nu när det är helg hela tiden. Dessutom för mej som alltid är ledig kan det ju vara fredag varje dag om man vill, eller hur. Oh, vad härligt.

Idag fick jag ingen kompis med mej att åka och handla och dt var skittråkigt. Nettan, min dotter och jag åker alltid och handlar tillsammans och det är jättetrevligt. Men, hon hade lite skräp i frysen som hon ville bli av med så då fick jag åka ensam. Och hur kul är det.

Jag hade ju också lite skit i frysen men så såg jag på ett morgonprogram på tv4 att det var en kock som hade fixat högrev på ett fantastiskt sätt så att den var jättemör. Serverade den med morotspuré och något annat. Såg ut som en mörad oxfilé och det nappade jag på direkt. Han hade satt in högreven, efter att han brynt den, i ugnen i 85 grader i 6 timmar.  Självklart gick jag in och kollade receptet på tv4:s sida men inte sjutton hade de skrivit så precis. Vad trött man blir.

Hur som helst så ska jag prova hans recept genom att sätta in den i ugnen i 6 timmar så får man se hur köttet blir. av avsmakarna att döma så var den helt suverän.

Här hemma blev det potatismos och fläskkorv ikväll. Inte dumt det heller. Potatismoset blev smarrigt.

I morgon em ska vi in till stan och vara med på uppvaktning av två doktorander, hoppas det heter så. Ett par bekanta till oss har ett par tvillingar vilka båda två har doktorerat så vi är bjudna. Vi har bilen med oss så det blir inte sent. Måste ju hem till Slottet och Gardell (som jag gillar).

Kram och sov gott MrsBettan

Nyårsdagen

Nytt år, vad händer detta år då? Jag vet ju att jag fyller 65, inte så kul kanske men det är så sent på året så det kan man skjuta åt sidan så länge. Började året med att vara riktigt lat idag. Tittade förstås på nyårskonserten, ett måste varje år, sen var det backhoppning, också ett måste. Försökte koppla ifrån det ett tag men då grymtade gubben så vi fortsatte att titta tills det var klart.

Sen var det skisprint. Inte så kul kanske tycker jag, jag gillar att titta när de åker skidor annars men skidsprinten är ingen höjdare. Efter skidorna gick hr P in och läste en bok och jag kunde koppla över till den sedvanliga Ivanhoe och se slutet, lite kärlek är ju aldrig fel att börja med.

På dagen blev det lite lunch bestående av stuvade morötter och wienerkorv. Jag bara älskar stuvade morötter så det fick duga idag.

Till kvällsmål blev det varsin entrecoté med kokt potatis och bearnaissås. Sen behövde jag göra något så jag gick och hämtade stickor och garn och gjorde en Åremössa till Nathalie som hon ska få i morron. Hon har ju fått en vit i julklapp men får en till som hon kan byta med.

Så här ser den ut.



Fick ingen bra bild, men den är varm och skön och så där gosig.

Sov gott MrsBettan

Nyårsafton

Nyårsafton firade vi hos goda vänner i Backlura. Vi var totalt åtta stycken, alla boende i området förutom vi som flyttat från Backlura för över 25 år sedan.

Som vanligt blev vi hämtade med bil. Vilken service det är att bli hämtad tycker jag. Slippa ringa efter en taxi och stå och vänta på den om den nu kommer. Det brukar alltid vara svårt att hitta till oss konstigt nog.

Kvällen började med en drink gjord på campari. Mums, och vilken härlig julröd färg också. Passade utmärkt till denna sista dag på året.

Till förrätt blev det gratinerad hummer i cognacssås kan jag tänka mej. Det var så mumsigt så man nästan beredd att lyfta skalet och slicka det sista av såsen.

Titta och njut och försök att känna doften



Vilken fin färgkombination va. Som en bild. Gott mumsigt vin till.

Här kom sen varmrätten med tillbehör. Köttet var så mört och underbart gott. Hade också legat i marinad. Det receptet vill jag gärna ha, eller har värdinnan fixat det själv. Skulle inte förvåna mej. Till det kokta grönsaker i ett litet knyte samt mandelpotatis i formen med karl johan och västerbottenost. Även denna sås gick till historen som en av de godaste.



Sen blev det efterrätt också. En bakad chokladkaka toppad med en moccabit. Kommer inte på vad det heter. Ni får kolla bilden som blev lite suddig, men det började ju vi också bli av allt gott vin.



Till tolvslaget skålade vi i champagne och sen bjöds det på lite vickning i form av stor ostbricka med druvor och vin.

     

Sen en taxi hem och var hemma vid tre-tiden på morron.

Tack för en underbart trevlig kväll med god mat med dryck.

Kram MrsBettan

RSS 2.0