Söndag

Inte mycket till bloggande för min del idag. Har faktiskt varit ganska så lat. Lite tvätt har jag väl hunnit med samt skött om mina alla blommor och hr P har satt ut lite ljusslingor i trädgården så det lyser fint.

Vi skålade in första advent med varsin glögg idag och sen hade vi faktiskt en sill-lunch. Härligt, jag älskar ju inlagd sill.

Middagen bestod av en härlig älgstek med sås. Älgsteken hade vi fått av en kompis som själv hade skjutit den och den var suveränt smasklg. Tack.

Nu sovdags Kram MrsBettan


Sovdags

Var ju bara tvungen att titta klart på Beck-filmen ikväll även om jag sett den tidigare. Jag gillar Beck. 

Men nu är det dags att sova.

Kram MrsBettan 

1:a advent

Idag tog vi också ned våra ljusstakar m.m. från vinden.  Så nu är det början på julmys i stugan. Jag älskar att tända dessa ljusstakar det är ju ett så härligt sken. Hr P har redan köpt en kungsgran som ligger utanför huset. Det blir väl uppsättning i morron. Han är nämligen lite noga med att inte börja för tidigt, men inte jag, tycker att det kan firas dagen innan eller hur.

Jag tog lite kort på mitt julmys jag satt upp, så här kommer det.



Den här ljusstaken har vi alltid i köksfönstret. Vi har fått den av ett par bekanta för många många år sedan och den är så häftig eftersom den är så stor. Alla avundas den när de kommer hit.

Så här ser det ut i vardagsrummet där jag satt upp två st ljusstakar.



Visst är det härlig stämning va.

Förresten så ringde hr P bror idag som befinner sig i södra Spanien och talade om att de hade skitkallt. Det var bara 14 grader och jättekallt inne i huset. Husen i Spanien är ju byggda för att vara svala på sommaren och när det är kallt så är det jäkligt kallt även om vi tycker att 14 grader inte är något att oja sej över. Men vinet är billigt så de får de pimla för att hålla ångan uppe.

Kram MrsBettan

Kistamässan

Idag var Nettan och jag på Kistamässan. Slöjd och hantverk. Nettan hade fixat friplåtar eftersom hon känner en tjej som jobbar där så det var ju inte fel. Det fanns allt på denna mässa, från bröd och rökta korvar till pärlor och garn. Vi vill ju ha lite tips inför Täby konstmässa och fick verkligen det. Jag har inte tagit kort på det jag köpte men jag kan tala om att det handlar om stora pärldjur. Bild kommer senare.

Sen har jag ju glömt att visa hur fina mina vaxholmslimpor blev liksom marstrandskexen. Bilder kommer här:


Visst ser de smarriga ut. Denna gång smorde jag inte formarna med smör och ströbröd, är så jäkla trött på detta ströbröd som bara smular av sej så jag tog ett bakplåtspapper och vek och klippte och det funkade skitbra.

Här kommer de smarriga marstrandskexen som smakar apelsin eftersom det är rivet apelsinskal i smeten.



Kan tala om att det blev över 100 st på en liten fjuttig deg.

Kram MrsBettan

Frrreeeeddaaagg

Åh vad härligt att det är fredag. I natt var det inte så kul, gick inte att sova. När klockan var tre i morse var jag fortfarande vaken, men ni skulle se mej i morse vid 9-tiden, då var sängen jätteskön och trött var jag också. Det var så dags då, men jag gick upp, herregud sova kan man ju göra en annan dag.


Efter frukost så satte jag igång och städade av hela övervåningen så den är klar. Härligt, nu är bara nedervåningen kvar men den får vänta tills i morgon eftersom det är så mörkt nu. Måste ju se dammråttorna också.


Det blev en tur till affären också för att handla potatis och mjölk. Lika mycket folk på parkeringsplatsen idag. Man fick leta efter en parkering. Det är väl många som inte har besökt Lidl ännu eftersom de öppnade igår. Nu ska jag sätta mej och koppla av lite med en tidning.


Kram MrsBettan


Lidl

Lidl har kommit till vårt centrum i Hässelby. Klart att Nettan och jag tog en tur dit, som alla andra. Passade på att handla lite i affären när vi ändå var där. Billiga varor. Sen efter tre kassar från Lidl liksom kundvagn med Lidl på tågade vi in på ICA där vi är välkända och de stirrade på dels kundvagnen och sen våra varor. Men va f_n har ni varit där inne och handlat? Jomen visst, det retade dem enormt och vi tyckte det var skitkul. Eftersom inte Lidl har hr P:s bröd och pålägg var vi ju tvungna att gå in på ICA så de kunde väl vara glada att vi gick in överhuvudtaget, eller hur.

Sen en tur hem med all mat som jag satte i garaget eftersom gubbarna var på herrpromenad idag. De kom förresten hem samtidigt som jag efter Lidlbesöket. Sen hemma en stund för att sen åka tillbaks till centrum igen för att klippa mej. Jätteskönt, var hur långhårig som helst.

Efter klippning hämtade jag Mickis vid t-banan och sen åkte vi iväg till Toys i Barkarby. Passade på att handla lite leksaker till Leon. Sen en tur till Rusta där jag träffade en gammal arbetskamrat jag säkert inte sett på 10 år. Han var sej lik, inte ett dugg förändrad. Efter det var det en tur till OnOff för att sen åka hem.

Kvällen ägnades åt tv. Först lite mat och sen Hells Kitchen.

Sov gott MrsBettan

Stinsen

Jamen hejsan svejsan alla. Inte har jag hunnit att vara inne på bloggen idag. På fm så åkte Nettan, Leon och jag till Läkarmissionen för att kika om de hade något spännande där. Vi har aldrig varit där tidigare, men blev tipsad av grannen att det var ganska stort och de hade massor av saker. Det är en second handaffär. Och det första som hände när vi kom dit var att vi sprang på en gammal arbetskamrat som slutade för nästan 10 år sedan. Hon såg ut precis som vanligt. Det var ju jättekul. Vi fick höra att varje onsdag åkte de hit. ja, ja.

Vi, eller jag rättare sagt hittade ett par renar i glas som man sätter ljus i som var söta, så de köpte jag. Ska inte behålla dem själv utan ge bort i julklapp.

Sen ville vi inte åka hem utan då kom jag på att vi kunde åka till Stinsen i Sollentuna och kika. Där finns nämligen en Panduro-butik och jag ville ha lite pärlor att göra lite till jul med. Och hur stort som helst är det ju där. Massor med butiker, vi bara vimlade runt och kikade överallt. Sen gick vi in i deras stormarknad Vinn och höll nästan inte på att hitta ut igen. Vilken brontoaffär alltså, där fanns det ju allt. Hit ska vi åka igen bestämde vi, inte bara till Vinn, utan att det fanns ju hur många bra affärer som helst.

Sen har resten av em gått åt att sitta och bokföra, eller rättare sagt registrera fakturor åt en kille eftrersom jag har ett nytt bokföringsprogram som jag köpte förra året. Det är bara det att det var ett år sedan jag höll på så då tar det en stund innan man kommer in i det igen. Men nu är allt klart och jag kan andas ut igen. Det var inte precis så jag hade tänkt min em men vad sjutton gör det jag är ju ledig på dagarna och kan göra det precis när det passar, även på natten om jag känner för det.

Nu ska jag ut och fixa lite mat till gubben och mej så ha en mysig kväll.

Kväll

Inte blev det så mycket skrivande i kväll precis. Men jag höll på att skratta ihjäl mej när jag läste Beates kommentar om min tuppkam. Beate hade fått massage i hårbotten under dagtid och massören använde olja. Vad tänker massörerna på egentligen, att man ska åka hem som en flottig gris i håret, eller.

Jag har varit lite duktig idag faktiskt. Bakat två st filmjölkslimpor som ska sparas till i jul. Jag var faktiskt tvungen att kapa av en skiva och smaka, och den var ljuvlig god. Snabbt ner i frysen med dom innan det blir fler skivor. Härligt att ha och längta efter.

Nu är det dags för sängen. Jag var ju tvungen att titta på Amerikas got talent igen som var ikväll. Har man tittat några gånger är det kul att se vilka som är kvar.

Sov gott MrsBettan

Ny dag - nya äventyr

God morgon eller rättare sagt god förmiddag. Började min dag att gå in i duschen och det var så härligt. Eftersom jag har eksem i ansiktet smörjer jag in det varje kväll och det kletar ju till håret så det blir fett och äckligt. I morse såg jag inte riktigt klok ut när jag vaknade, hade liksom en tuppkam på ena sidan. Inte så vackert, såg ut ungefär som ett spöke. Men nu är spöket borta och livet leker igen.

Idag ska jag följa med Nettan till SKK eller vad det heter. Hon ska hämta en nyckel där eftersom ikväll blir det ringträning för mopsar där. Sen kanske vi tar en tur till myrorna i Sumpan och ser om det har något roligt som går att handla och göra om till julklapp.

Snart dags att ge sej av - hörs senare / MRsBettan

Ny stickning

Nu har jag kommit igång med ny stickning. Det fanns nämligen en liten filt också till tröjan och mössan som var så gullig så idag handlade jag mer garn och har satt igång med den också. Glömmer ju klockan helt och hållet när man håller på att sticka.

Så nu tänkte jag faktiskt gå och pömsa. Visst ja, hade satt på en tvätt också, så den får väl hängas först innan sängen intas.

Sov gott MrsBettan

Tröja och mössa klar

Nu är äntligen tröjan och mössan klar. Det var hur mycket trådar i tröjan som helst att fästa så det tog lite tid. Men här är resultatet i alla fall. Leons julklapp från gammelmormor (bl a).



Kram MrsBettan

Snö

Igår tog jag det verkligen lugnt. Stickade klart Leons tröja så den ska jag bara montera ihop samt sticka en liten krage på. Bild kommer in på den när den är klar. Leon går ju inte in och kollar bloggen precis eftersom han bara är 9 månader drygt så det är ju lugnt. Tänkte baka lite igår men latmasken hade mej i sitt hårda grepp så det blev ingenting. Annars så finns allt hemma det gäller bara att få latmasken att släppa.

Idag har Mickis, Leon och jag varit i Solna C. Beate nämnde att det var lite bilar i helgen vid Täby C, och då kan jag tala om att det var likadant idag vid Solna. Eftersom det är måndag och vi var där mitt i lunchen så trodde jag att det var som vanligt, men det var hur lättparkerat som helst. Härligt. Mickis var inne på Panduro och köpte lite småpryttlar och sen åkte vi ner till leksaker där vi handlade en gosig åkpåse till Leon

Eftersom vi passerade Systemet passade jag på att handla en flaska glögg så att det finns hemma tills på söndag när det är första advent. Det går fort nu till jul. I veckan får man ta ner alla julstakar så att det blir fint i alla fönster. Jag bara älskar det. Det blir så härlig belysning, och jag hoppas såklart att snön också ligger kvar så är det ännu mer mysigt.

Nu ska jag in och fixa Leons tröja. Hörs igen.

Kram MRsBettan

Middag

Nu är vi hemma igen. Har varit på fest hos grannarna. Vi blev 6 st. Fick först varsin - eller rättare sagt två st martinis som smakade alldeles utmärkt. Sån martini som är strong och underbar. Tack. Och härligt med oliver till.

Till förrätt blev det soppa gjord av ärtor och en klick creme fraiche i. Härligt och gott vin till. Sen fick vi biff bourgogne med sallad ris och lite pickles. Mums. Sen blev det efterrätt bestående av aprikoshalvor och hallon med sherry.

Middagen avslutades med kaffe och avec, för min del cognac. Sen en lille wirrepinne att stilla hostan med så nu mår man som en prinsessa.

Sov gott MrsBettan

Sovmorron igen

Vaknade strax före halv sex i morse och såg att det var ytterligare lite snö som hade kommit. Himlen var också fantastisk, ett rött sken i horisonten som lyste och såg helhäftigt ut. Och vad tror ni att jag gjorde ? Gick och la mej i sängen igen. Snacka om knäppis när jag kunde ha fått en jättefin bild. Svårt var det att sova också eftersom jag bara låg och hostade. Vid halv åtta ungefär somnade jag och vaknade av att Michis ringde och väckte mej kvart i tio.

Så det kan bli. Sen har jag ägnat mej åt att titta på skidor. Charlotte Kalla vann ju med hästlängder. Hon är fantastisk, och just nu håller herrarna på att åka så jag ska in och kika.

Ikväll blir det middag inne hos grannarna så det blir en helslapp dag m a o.

Kram MrsBettan

Snö

Men vad är det som händer, inte skulle det väl komma snö ikväll ? Jag trodde det först skulle komma i morron, men så här ser det ut i vår trädgård.



Sov gott / MrsBettan

Lite bilder

Här kommer det lite bilder från vårt äventyr till havs.

          

Kram MrsBettan

Åland

Det blev ju en riktig heldag igår. Gick upp kl fem på morron, okristligt alltså, för att sen få skjuts av hr P till Viking-terminalen. Först hämtade vi upp Mickis, Leon och Nathalie eftersom alla fick inte rum i en bil. Nettan fick åka med hr B. Hämtade biljetterna vid terminalen och klev på båten. Den skulle gå 7.45 men gick 7.40. Nettan och jag tog varsin öl och en macka. Ingen av oss hade ätit frulle så det smakade rikigt gott. Nathalie hade myror i brallan, hon sprang och kikade vad det fanns att göra och var eld och lågor, det fanns ju Wii. Snälla kan vi inte gå dit och spela. Och alldeles intill fanns det bilar och motorcyklar att köra. Jag vill, jag vill.

Efter ölen och mackor tog vi oss bort till lekavdelningen så de fick spela av sej lite. Alldeles intill fanns det ett rökrum där Nettan gick in. När hon kom tillbaks igen luktade hon som en böckling. Det fanns tydligen ingen vidare ventilation i det rummet. Vi gick in och handlade lite i taxfree och vid ett-tiden var det dags att byta båt i Mariehamn och kliva på Amorella. Vi åkte Isabella dit. Båtarna var ungefär lika både utvändigt och invändigt. Även här så blev det lite spel, en liten drink och så spel och motorcykelåkning igen.

Sen gick vi och käkade lunch. Ingen var direkt hungrig men när maten väl var på bordet glufsade alla i sej glatt.

Hr P och B stod och väntade på oss när båten la till vid sju-tiden. Tack för det, skönt att slippa dra den tunga kärran med öl. Ändå köpte jag bara en låda. Hr P tyckte jag kunde ta en resa till ganska snart och köpa lite mer !!!

På kvällen sen kände jag verkligen hur trött jag var. Ändå tittade jag på hells kitchen, den är bara ett måste.

Kram MrsBettan


Stickning

Idag har jag mest suttit och stickat. Håller på med julklappar så jag kan ju inte tala om vad det är jag stickar precis eftersom de jag stickar till är alltid inne och gluttar på min blogg.

Har precis tagit fram min dramatvagn eftersom vi ska ut på böljan i morgon. Det blir en tur till Åland med dotter, 2 dotterdöttrar, och dotterdotterson. Det låter det va. Båten går klockan 7.45 i morron bitti och hr P och hr B skjutsar oss till båten. Det går ju inte i en bil precis eftersom vi är så många. Nathalie, som har fått denna lilla tripp av morsan, vet ingenting (hoppas jag om ingen har skvallrat) så det ska bli kul. Båten kommer in i morron kväll igen kl 7 då våra herrar står och väntar på oss så vi slipper åka t-bana hem.

Nu - dags för sängen. Sov gott / MrsBettan

Sov gott

Skulle ha gått och lagt mej för längesedan men helt plötsligt såg jag att det var Amerikas got talent och den måste jag ju bara se. Så nu är det dags att pömsa.

Sov gott alla nattugglor MrsBettan

Första amaryllisklockan

Visst är det för tidigt, en vecka före första advent slår den första amaryllisklockan ut. Och såklart är det min älsklingsfärg limone. Här ser ni resultatet.



Den ser lite gulaktig ut men det är nog skenet som bedrar,, hi, hi. Den är lite ljusgrön.

Häromdagen såg himlen så häftig ut så jag tog en bild. Vad tycker ni ?



Kram MrsBettan

Blåst

Igår var jag så lat så det fanns egentligen inget att skriva om. På em gick jag igenom en del gamla recept som jag sparat, men annars var det slappt. Det är så skönt att bara vara och inget göra, det är väl det som är livet när man är ledig, kunna göra precis vad man vill. Gick och pysslade med alla mina blommor vilket tar sin tid och nu kom jag ihåg att jag var ju lite duktig eftersom jag dammsög hela övervåningen.

Fy sjutton vad det blåser ute idag, nästan halv storm. Annars har det börjat lika slappt som igår faktiskt. Men får väl ta mej lite i kragen idag och ta och vika lite tvätt som är torr och klar och få in i skåpen.  Sen får jag ta en sväng till affären eftersom Lätta börjar ta slut. Ska också tanka ner lite bilder som jag tagit med kameran, är det någon som ser bra ut så kommer det snart en bild.

Kram MrsBettan

Helg

Har varit (som vanligt) lite dålig på att uppdatera bloggen.  Antagligen har det väl inte hänt så mycket. Fredag - härlig dag - hr P körde sopor - 35 säckar med ekollon och löv. Jag själv var iväg till Vällingby med Nettan och handlade presenter till Nathalies 11-årsdag. Det blev ganska många, men bra presenter, mest kläder egentligen. Sen blev fredagen en lugn kväll med en härlig wienersnitzel till middag med potatiskaka, ärtor och citron, kapris och ansjovis. Underbart gott.

Lördag, bytte lakan och handdukar i alla sängar så det blev en hel del tvätt att ta hand om. Torktumlaren började strejka. Jag vet att det var ett tag sen som jag rensade själva trumman så jag fick skylla mej själv. Rensade trumman och skulle fixa in knappen på baksidan som ser till att maskinen startar igen. Får inte tag på den jäkla knappen. Ropar klart på hr P som är längre och kan se knappen. Han fixar inte det, hittar inte knappen fast jag visar med en spegel var den finns. Hämtar en stol och fixar det själv. Blir så frusterad när det inte funkar. Men den kom igång och tvätten kunde tumlas klar. Pust. Till middag blev det en konstig variant av skomakarlåda. En sor bit färsk oxfilé med potatismos samt en blandning av strimlad bacon och purjolök. Olch förstås en flaska rödvin till.

Söndag. Nathalie fyller 11 år idag. Klockan ett var vi hemma hos Nettan och hade med oss våra presenter. Nettan bjöd på härligt smarriga färdiga smörgåsar som var helt outstanding. Det fanns smörgåsar med sill och ägg, räkor och ägg, rökt lax, skinka och mozarella, salami med mozarella, leverpastej och korvmacka, och sen en stor bricka med delikatessost, druvor och kex. Till det hade vi vatten, rödvin och kaffe. Underbart gott. Tack Nettan för att du hade fixat så smarrigt. Ljuvligt gott.

Nathalie blev också glad över sina presenter vilket var kul fast det bara var liksom strumpor, nattpyjamas, benvärmare, trosor, benvärmare och smink samt en hel påse med konstigt godis.

Vad det ska bli till middag ikväll är fortfarande inte bestämt. Får gå in och kolla med hr P.

Kram MrsBettan


Sov gott

Nu är det dag för sängen. Börjar bli "lite" trött så jag hoppas få sova även i natt.

Kramis MrsBettan

Morotsbrödet

Glömde ju tala om att morotsbrödet var fantastiskt gott. Lätt att göra också. Det var även solroskärnor i det. Tog med en liten bit till Nettan så hon fick smaka och hon ringde mej och sa "det där brödet vill jag ha receptet på". Det säger väl allt. Brödet är gott att äta bara med lite smör på. Tog ingen bild på brödet, men nästa gång jag bakar så lovar jag att visa hur det ser ut.

Kram MrsBettan

Sovit bra

Vilken underbar natt jag haft. Har sovit från halv ett i natt till sju i morse utan att röra mej. Gud vad underbart så nu är jag jätteglad idag.

På fm idag har jag suttit och tittat på recept. Måste ju försöka hitta på något nytt att laga. Det är inte lätt att hitta på två maträtter om dagen. Lunchen kan ju bli lite lättare eftersom det bara är hr P som äter då, jag äter en stadig frukost och klarar mej till middag.

Fick lite tips när jag var inne på recept.nu. Måste ju variera sej lite och inte bara gå in på AoM. Hittade dessutom etn god efterrätt som jag tror Nettan också kommer att vilja göra, nämligen "Lakritspannacotta med limedoftande päronsallad". Visst låter det smarrigt va. Dessutom är dt ju så lätt att göra pannacotta, går fort som sjutton och smakar bra också.

Får se när vi åker och handlar, Nettan skulle ringa på fm. Och just nu ser jag att fm är slut, klockan är precis tolv.

Kram MrsBettan

Sista penecillindagen

Ja inte sjutton känns det något bättre precis. Sover ungefär 4 timmar varje dag, så i morse var jag uppe klockan sex för då började hostandet. Får se hur det går i natt.

Idag har gubbarna varit ute och promenerat så hr P struttade omkring som en gammal gubbe här ikväll. Det var ju ett tag sen de var ute, och idag var det en vandring på 2,5 timme. Själv fixade jag lunchen till dom när de var borta eftersom hr P ville ha forell. Så den stekte jag nästan färdig så den kunde gå klar i ugnen. Måste ju fixa ordning till honom så att det bara är att värma. Den blev heltoppen fick jag höra efteråt. Till förrätt fick de en crepes som var fylld med champinjoner, skinka och persilja. Det var nämligen så igår kväll att jag stekte crepes så att de var färdiga och så helt plötsligt ville hr P a varsin till gubbarna till förrätt. Och vad sjutton skulle jag fylla dem med. Kom på att jag hade torkade kantareller så de åkte fram och fick ligga och dra i vatten.

Fy fan säger jag bara. Vilka jäkla kantareller. Ingenting  hände med dem. tänkte att de kanske vaknade till när jag stekte dom. Trodde jag va. Ner i sopen och ner  och kikade vad som annars fanns att tillgå. Hittade murklor. OK då, upp med dom och sköjde rikligt. Tyckte att de luktade sjövatten så de åkte i sopen de också. Vad göra nu då. Ner igen och hittade en burk med chimpinjoner som jag stekte, säkert kort, och hade lite rökt skinka som jag strimlade i tärningar och puttade i. För att få lite färg fixade jag i lite persilja också. Sen i med lite mjöl och grädde och fyllde de jäkla pannkakorna med detta. Men tydligen smakade de bra i alla fall. Tack.

Till middag blev det stekta oxjärpar i form av köttfärs och kokt potatis. Smakade bra sa hr P,

Och nu är jag helt plötsligt trött så jag hoppas få sova lite i natt.

Sov gott / MrsBettan

Tisdag

Det var längesedan jag skrev på bloggen. Har inte känt mej riktigt bra så det är därför. Det går inte att sova på nätterna beroende av hostan och sen är jag slö, antagligen beroende på förkylningen. Men nu måste det bli en bättring. Idag har jag faktiskt varit lite duktig, fick ett recept av en gammal klasskompis på morotsbröd. Hon bjöd på det förra veckan när vi var där och det smakade ljuvligt. Receptet fick jag igår och idag har jag som sagt bakat brödet. Ska bli spännande att smaka det när det har svalnat eftersom jag tog det ur ugnen för en stund sedan.

Annars kan jag tala om att jag praktiskt taget inte gjort någonting, har faktiskt inte orkat. I morgon är det sista dagen med penecillinkuren så jag tycker att det borde vända någon gång. Jag vill sova i min säng. Hitintills får jag sitta upp i soffan och sova för att inte hosta och hur kul är det. Nog snack med sjukdomar.

I morse ringe en gammal arbetskamrat som jag inte hört av på över ett år. Jättekul. Hon och hennes familj hade haft det ganska jobbigt, men nu skulle det bli bättre. Skönt.

Jag har också satt en sats med crepes-smet som står i kylskåpet och gonar till sej. Smeten skulle helst stå en timme så det kan den få göra. Jag har varit så sugen på pannkaka i flera dagar, men kompenserade det hela med att göra crepes. Gräddar dem i kväll sen kan man fylla dem med skinka och ost och gratinera i ugnen. Fy vad smarrigt.

Kram MrsBettan

God morgon

God morgon. Hoppas vi får en härlig lördag.

Kramis MrsBettan

Freedag

Egentligen visste jag inte vad sjutton det var för dag idag. Denna vecka har inte varit sej lik på något vis. I torsdags var jag ju borta, nu blev det ju fel direkt, det var ju i onsdags. Då träffade jag mina gamla klasskamrater, en del i alla fall. På torsdag åkte gubben iväg och fiskade och idag åkte Nettan och jag iväg till symässan i Kista.'

Det var första gången de hade symässa i Kista. Förra året var den i Sollentuna och jäkligt stökigt att hitta parkeringsplats. Inte för att det var bättre i år att hitta en plats att parkera eftersom det var fullt uppe vid mässan men det fanns en enorm stor parkeringsplats längre ner där vi stod.

Gick runt för att få lite tips inför vår egen mässa i slutet av januari. Vi måste ju hitta på något nytt att komma med. Det som vi fastnade för var quiltning. Vi köpte en bok som visade hur man gör från grunden så jag hoppas att vi kan ha lite att sälja till mässan ( om vi nu kommer med). Själv tänker jag satsa på oljemålningar med paljetter för det är skitroligt att måla och jag har inte sett någon som har paljetter i målningen.

Nu ska jag ta en tur ner till sängen så sov gott alla / MrsBettan

Lite seg

Idag har jag faktiskt varit lite seg. Inte så konstigt eftersom jag inte fått så mycket sömn i natt. Men jag har faktiskt hållt mej vaken hela dagen. Skjutsade hem Britt till Sollentuna vid 12-tiden idag. Det var härligt att ha henne här. Det bästa är ju att vi känner varandra så väl och kan prata om allt. Vet inte hur jag ska förklara, men att kunna prata så öppet som vi gör med varandra tror jag inte många gör idag. Inte för att sprida det vi pratar om till andra utan att man har förtroende för varandra att kunna öppna sej och kunna diskutera. Jag tänkte också på det igår under kvällen att alla klasskamrater, de jag träffade igår i alla fall, talar om vad de känner och tycker och hur de har det på ett mycket öppet sätt som jag inte varit med om på många år. Vet inte om de andra är medvetna om detta, men jag blev väldigt medveten om detta igår.

Detta tror jag inte förekommer alls idag tråkigt nog. Vi hade en gemenskap tror jag i klassen som saknar motstycke. En lärarinna, en fröken som näst intill var sadist, och vi var skiträdda för henne. Hon plågade oss många gånger och var väldigt orättvis, men jag tror ändå att detta har satt en prägel på oss på något vis. Fick dessutom reda på att det finns en bok skriven om 40-talister på söder som handlar om vår skola. Den har jag beställt idag och ska bli väldigt intressant att läsa. Längtar redan efter denna bok.

KRam MrsBettan


God morgon

God morgon alla morgonpigga. Jag är väl så där lagom pigg egentligen. Kom hem klockan halv två i morse och i säng vid tvåtiden för att sen försöka sova lite som inte var så lätt som vanligt eftersom hostan är kvar. Gick upp klockan halv sex eftersom jag måste på toan och lika bra att gå upp eftersom hr P ville väckas klockan sex. Idag är det fiske som gäller för hans del. Såg till att han fick frulle och packade ner lite mat och sen var han iväg.

Igår hade jag inte tid att skriva. När klockan var halv tre åkte jag iväg och hämtade en gammal klasskamrat som bor i Sollentuna. Vi skulle nämligen åka till en annan klasskompis i Stureby och träffa andra klasskamrater. Vi tog en liten drink hemma hos mej och sen skjutsade hr P oss till Stureby. Jättekul att träffa tjejerna igen, har inte varit med på den ärliga sammankomsten på jag tror faktiskt 15 år. De, cirka 7-8 st har träffats varje år sen vi slutade och det är ju helt fantastiskt. Så nu är jag med i gänget igen och det känns jättekul. Det var väl därför det också blev så sent, man vill liksom inte sluta att prata, har hur mycket som helst att snacka om.

Eftersom klockan rände iväg så fort sa jag till min klasskompis Britt från Sollentuna att hon kunde sova över hos mej eftersom gubben ändå skulle ut och fiska och det blev hon glad för. Dessutom snackade hon med taxichaffisen hem och gjorde så han åkte på lägsta taxan. Tackar för det. Lite Beate-stil över Britt faktiskt. Jag tror att de skulle gilla varandra. Just nu pömsar Britt, hon får sova tills hon vaknar, jag kan ju gå och lägga mej på dan ifall jag blir trött.

Hörs igen / Kram MrsBettan 

Doktorn

Ledsen att jag inte har skrivit så mycket på senaste tiden, men jag har helt enkelt inte orkat. Sitter bara och hostar som en galning och vill helst inte göra någonting. I natt var det hjelt hopplöst att sova. Efter ett par timmar i sängen så upphörde inte hostandet och man kan ju bli galen. Bullade upp allt vad jag hittade i rummet och satt och sov i sängen. Gäller ju att göra rätt också så man inte välter ur sängen när man väl somnat. Somnade till slut och var stel som en pinne när jag vaknade. Vad annat kan man bli när man är hänvisad till bara en ställning.

Så i morse bestämde jag mej att ringa Vårdcentralen. Duktig idiot va. Fick tid kl ett idag och hamnade hos en jättetrevlig spanjor som ville ta blodprov på mej för att kolla om jag hade någon infektion. Så iväg till lab och lämna blod och sen tillbaks igen. Tur att jag fick honom och inte min halvdöda husläkare (som inte gör något). Han talade om för mej att jag nästan hade lunginflammation så det var väl därför jag inte känt mej så bra. Fick antibiotika och den bästa hostmedicinen, cockilane. Tack än en gång att spanjoren var där, annars hade jag inte fått allt detta. Har varit med om detta en gång tidigare då min husläkare inte var där. Läkaren sa då till mej att åka till S:t Göran, vilket jag också gjorde. Jag hade fått gallsten, och det listade han ut direkt.

Nu nog med sjukdomar, hoppas Beate slipper sån stark infektion som jag tydligen råkat ut för. Jag ska dessutom försöka vara tyst i tre dagar eftersom det också slagit sej på stämbanden. Det du Beate, hade du aldrig klarat, och inte jag heller faktiskt. Men ska försöka prata så lite som möjligt.

Nu ska jag in och sticka ett tag, tror jag.

Kram MrsBettan

Helg

Igår blev det inget skriva alls. På dagen gjorde jag ytterligare en kaka med äpplen eftrsom jag hade en del ägg som jag ville bli av med, och sen på em ringde Nettan och undrade om Nathalie kunde sova över här. Klart att hon fick bara hon klarade allt mitt hostande. Och det var ingen fara.

Till middag åt vi baconlindad tournedos med rösti. Det passade lilla Nathalie också Sen gick vi och la oss ganska tidigt.

Idag, söndag har det varit slappt. Förutom en uppiggande dusch för att känna sej lite fräschare så har dagen varit lugn. Nathalie ringde efter Krillan vid 1-tiden och sen käkade vi lunch hr P och jag. Lite kycklingklubbor. Till middag blev det bacon med ägg eftersom ingen ville ha fläskfilé som var menat.

Nu är det sängdags, sov gott / MrsBettan

RSS 2.0