Snapsvisa

Jag måste ju bara skriva ner den här snapsvisan som vi sjöng i midsommar.

AMANDA HULDA
Melodi: När jag var liten

Amanda Hulda, hon var så frusen
hon hade istappar uti musen
Och när hon satt sa det ingenting
Men när hon gick sa det tingeling.


Bra va.
MrsBettan

Måndag

HEJA SPANIEN NI ÄR BÄST.


Vilket tråkigt väder idag. Först sol sen lite regn sen sol igen och moln och nu lite regn igen. Får väl försöka att hitta på något roligt i det trista vädret eller så sätter jag mej och stickar på Leons lilla tröja. Bakstycke och framstycke är klart så nu har jag börjat på ärmarna. Stickar båda på en gång.

MrsBettan


SPANIEN VANN

HURRA för Spanien och för mej som vann tipsligan. Det hade jag ju aldrig trott från början. Har varit med flera gånger och tippat och alltid hamnat bland de sista. Men denna gång var det tydligen min tur. Jag tittade inte i tidningar för att få fram min tipsrad utan litade helt på min intuition och det höll. YYYIIIPPPEEEIIII.




Jag ger Spanien och mej en vallmo som passar fint i färgen.

MrsBettan

Trädgård

Jag var inne på Nettans blogg och såg att hon satt in massa trädgårdsbilder. Jag var faktiskt ute igår och fotade igen i vår trädgård eftersom hr P hade gjort i ordning våra krukor som står vid entrén. Han har gjort jättefint. Njut av bilderna, för det gör jag.



Visst har han gjort fint min lilla gubbe.

Sen fotade jag lite i vår trädgård - kommer här:

               


Ni förstår kanske att vi njuter när vi går ut i trädgården och ser alla blommor. Detta är bara en bråkdel av allt som finns.

Nu börjar fotbollsmatchen så nu måste jag in och heja på Spanien.

Hej Spanien, viva espania MrsBettan

Mopsmamsen

En gång hitintills har jag varit med och sett hur det går till när Nettan ställer ut sina hundar. Denna gång skulle bara Valle ställas ut så då följde jag med. Vår färd gick till Norrköping. En strålande underbar dag åkte Nettan, Michis, Leon och jag + Valle förstås iväg till Norrköping.

Så här ser "ringen" ut där hundarna vandrar. Egentligen ingen ring utan helt kvadratisk.

Nettan och Valle på bilden.



Nettan har inte sett den här bilden, så det är lite kul.
Kram mrsBettan


Vindruvor

På midsommarafton tog jag bl a ett kort i Kjells växthus där han har en vinranka. Ville bara visa er hur fin den är och massor med vindruvor blir det också.

Kolla och njut.




Visst ser de smarriga ut.
MrsBettan


Lördag

Nettan skrev i sin blogg att Falcon hade så kul med en liten pyttegroda på 5 cm. Ganska lustigt att hon pratade om grodor för vi hade också en groda eller padda snarare som var och hälsade på hos oss också igår kväll. Fick ingen bra bild men ni ska få sen den i alla fall. Den ville liksom inte vara stilla utan ville hela tiden flytta på sej, så det är en  bakifrånbild.



Eftersom grannarna är borta så lämpade hr P över honom till deras tomt där han kan få skutta runt hur mycket han vill.

Kramar MrsBettan

FREDAG

Alla har ju varit väldig duktiga på att skriva ikväll men inte jag precis. Började min morron med att städa toaletten, kul va. Tog faktiskt och skurade hela golvet också så lite duktig var jag.

Sen tog jag en tur till Bromma alladeles ensam och köpte lite olika flaskor på systembolaget så det finns lite gott om man nu känner för det i helgen.

Väl hemma blev det sen lite lunch till hr P och sen gav han sej iväg til optikern och hämtade sina nya glasögon. Det var verkligen på tiden, han har inte sett som em örn på senaste tiden kan man säga.

Efter en middag med fläsklkorv och pressad potatis känner man sej ganska mätt nu så det är väl bara att säga got natt,

Sov gott mrsBettan

Fotboll

Visst är det underbart med fotbollsmatcher. Man är helt slut när den är över. Vi som tippar hur matcherna ska gå är ju ännu mer engagerade än ni andra kanske. Man springer ut i halvlek och kollar hur man ligger till i tipsligan som består av 18 personer, och det är skitspännande.  T.o.m. hr P är helt uppe i tipsligan, mycket mer nu än förr vilket är jättekul. Dessutom tycker han det är kul att jag ligger med toppen, det är ju jag som ska göra det säger han, kan mycket mer än du om fotboll. OK, men så är det inte f.n. jag leder tipsligan dessutom, yyyiiiieeeehhaaa.

På fm idag var vi och handlade en ny laptop till Mickis. Hon hade fått semesterpengar från förra året så då brann det i fickan. Äntligen en egen laptop. Hon handlade också lite virusprogram och Windowsprogram.

Sen ikväll åkte vi som vanligt och handlade, fast idag sent faktiskt, klockan sex. Ganska skönt att åka då eftersom det inte är så mycket folk och sen kan Nettan gå i lugn takt eftersom Krillan var hemma med hundarna. Annars känner hon trycket att snabbt vara hemma.

Nu väntar vi med spänning på vad finalen i fotboll kan bjuda på söndag. Det blir helspännande. Ska det bli Tyskland eller Spanien som vinner. Jag håller helt på Spanien. Och blir det så, så vinner jag också tipsligan. Håll tummarna för mej.

Kram och sov gott mrsBettan

Fotboll äntligen

Äntligen var det fotboll igen. Härligt. Man får lite abstinens efter att ha suttit och tittat så länge , och helt plötsligt måste man vänta flera dagar utan att något händer när det är som mest spännande. Ikväl var det match mellan Tyskland och Turkiet. Turkiet hade jag totalt missbedömt från början, trodde inte att de skulle gå så långt som de har gjort. Första halvlek var en plåga faktiskt eftersom Turkiet tryckte på riktigt bra, Tyskland hade säkert precis som jag missbedömt laget. Men trägen vinner, och Tyskland vann med 3 mål mot två för Turkarna. Bra, det gillade jag.

Vad har hänt idag annars då, jo Nettan och jag var iväg till plantagen i Barkarby och köpte billiga växtet. 10 kr per planta. Inte helt fel. Hon har planterat dom i sina lådot utanför vardagsfönstret och det såg jättefint ut,  Kul också om de tar sej annars är det ju bara att byta ut någon eftersom de var så billiga.

Sen ringde Mickis på em och ville att vi skulle åka till Pccity i Barkarby och titta på en laptop som de sålde för 5.000 kr. Klart att den inte var kvar. Åkte vidare till NetonNet, Siba, Onoff, och Elgiganten och kollade men ingen var liksom i den prisklass och storlek som hon ville ha. Dessutom hade elgiganten en superrea mellan 20-22 ikväll så vi kom liksom ionte in. Mickis lurade dit Krillan när de kom hem efter valpkursen med Falcon men det visade sej att inga laptop fanns för superpris.

Vi får väl ta en sväng i morron igen och kolla läget.

På kvällen sen kom Krillan och Nettan och hämtade Änglatrumpeterna, 3 st stora, samt en massa krukor som Hr P ville kasta, dom var jättefina ocha alla i samm färg. Nu finns alla hemma hos Nettan så hpn kan placera ut.

Middag idag bestod av färsk kokad potatis och varsin laxkotlett. Det var riktigt gott.

SÅ nu är det dags att sova, sov gott alla bloggare MrsBettan

Filmtajm

Det var det som blev i kväll, morden i midsommar. Dagen gick åt att ta och plantera om en par blommor och vattna och den påföljd att dammsugaren fick tas fram och göra rent efter sej. Det tar sin lilla tid att vattna alla blommor.

Igår var Michis och jag iväg och köpte lite sommarblommor som jag planterade igår. Det var ett par härligt chockrosa pelargoner lite små marguriter och klockblommor (/kommer inte ihåg vad de heter) men de är härligt blå i färgen. Jag hittade ett par utmärkta stora bunkar att plantera dem i. Så nu är det så fint hemma.

Sen köpte jag också ett par nya blommor i vårt köksfönster eftersom två av dem jag hade förut var så stora så jag fick ta ned dem till nedervåningen. Allt växer ju så fantastiskt. 

Efter blominköpten åkte vi en sväng till elgigantan där jag inhandlade en radio med cd-spelare. Jag har letat efter en bnra länge nu eftersom jag inte har någon radio i köket och nu slog jag till. Härligt med lite musik igen i köket. Den smälter in bra tillsammans med kaklet.

Sen köpte jag också lite garn så jag har börjat att sticka en liten tröja till Leon. Det var inte meningen från början när jag steg in i garnaffören, men dn var så himla fin så jag var ju bara tvungen. Har faktiskt hunnit att sticka ett halvt bakstycke ikväll. Duktig idiot va. Leon kommer att bli jättefin i den.

Kram all bloggare MrsBettan  

Måndag och regn

Det var ju väldigt fint på fm då solen lyste så fint. Sen åkte jag tillsammans med Mickis och Leon till Plantagen i Barkarby för att komma ut lite samt att jag ville köpa lite sommarblommor att plantera. Precis när vi stod i kassan och betalade så öppnade himlen sej. Typiskt precis när vi skulle gå ut. Vi väntade tills värsta skuren hade lagt sej.

Mickis var hungrig så eftersom vi var i Barkarby tog vi en tur till Ikea och gick in bakvägen och köpte ett par varmkorvar med bröd. Det måste ju vara världens billígaste lunch. 4 varmkorvar med en dricka för 25 spänn.

Leon har dessutom fått sin första tand, lillgubben. Så gulligt som helst, jag glömde bort att titta på det lilla risgrynet.

Ikväll har vi faktiskt tittat på en film på tv och det var jäkligt länge sedan, riktigt mysigt.

Dags att pömsa, sov gott MrsBettan

Fotboll

Vilken match allså mellan Spanien och Italien. den var ju inte så spännande som jag hade väntat mej precis, Men inte ett endasta mål blev det., T.o.m. i förlängningen blev det inte något avgörnde. När det blev tal om straffsparkar sa hr P godnatt, ville inte se. Men jag vill ju veta vilket lag som går vidare. Hejade friskt på Spanien, och yyyiiieeehhaaa, de gick vidare tack och lov. Har nyuss varit inne och meddelat resultatet för hr P som blev glad.

Sov gott mrsBettan


Midsommarafton

Klart att det blev sill och nubbe och nubberöra med ägghalvor också i Viggbyholm. Jag älskar bara sill tycker det är jättegott och en kall nubbe är inte dumt heller till. Det är ju bara tre ggr om året som det blir nubbe, påsk, midsommar och julafton så nubben räcker länge.

Så här såg min tallrik ut på midsommarafton



Det ser ut som om det är världens hög med gräddfil, men jag tog bilden framifrån så då blev proportionerna fel. Sorry.

Glömde förresten att det blev ett glas champagne innan med ett par formar fyllda med räkröra och oströra och lite färsk ananas.



Sen blev det varmrätt bestående av kokt marinerad lax från Martin Ohlsson med grön sparris, sås och potatis.



Och sen tårtan - och den har ni ju redan sett.

Kram MrsBettan

Midsommar

Igår var vi i Viggbyholm och firade midsommar med hr P brorsa med fru. Som vanligt hjälpte jag till genom att ta med mej lite pajer som önskades. Jag gjorde en stor paj med Västerbottensost samt ett par örtpajer med pamesanost i. Dessa hade Beate gillat vet jag. Jättesmarriga.

Sen hade jag gjort en svisstårta bestående av grädde, maränger och chokladsås som stod i frysen. Tyckte att den var så lätt så jag gjorde en stor jordgubbstårta, som man ska ha på midsommar. Förutom sockerkaksbottnar, 3 st, så var första lagret jordgubbslikör och jordgubbssylt, andra lagret bestod av vaniljkräm blandat med vispgrädde och sen dekorerad med grädde och jordgubbar för att sist och inte minst glaceras med röd vinbärsmarmelad.

Här är en bild på tårtan



Visst ser den smarrig ut. Den var faktiskt god också.

MrsBettan

Vilken dröm

Vilken dröm jag hade i morse. Helt otroligt. Jag var polis och var ett villebråd för maffian som härjade. Vi, min kompis och jag hade just skjutit två stycken och trodde att allt var under kontroll då det plötsligt dyker upp två banditer till. Min poliskompis som var befäl ville att jag lämnade över min pistol till honom så han kunde skjuta banditerna, och jag smög över min pistol till honom. Det visade sej att han var sårad och kunde inte hantera pistolen. Jag slet pistolen ifrån honomoch fick då se att banditen hade en stor bazuka ( hur det nu stavas) och skulle ta kål på mej. Jag slog vilt som en galning för att få bort det stora röret, och det visade sej att jag rensade hela nattduksbordet.

Och vem kan sova sen efter en sån upplevelse, inte jag, det var bara att pallra sej upp ur sängen annars hade väl drömmen fortsatt och jag hade blivit sårad. Skojar bara, men vilka drömmar man kan ha, vad kommer allt ifrån.

I em åkte vi som vanligt iväg och handlade vår vanliga veckohandling. Nettan frågade om jag inte hade fått en rabattkupong också eftersom hon fått en. Inte hade jag fått någon. Konstigt. När jag hade stoppat in alla varor i skåpet gick jag igenom tidningshögen och där, visst sjutton fanns det dessutom två stycken rabattkuponger med 5% som hr P kastat i soporna. Han fick sej en skopa eftersom det ligger inplastat med mitt namn utanpå. Det var ju i alla fall 100 kr jag tappade idag på mina inköp. Karlar.

Efter en sagolik middag med stekt röding ägnade vi vår kväll till fotbollsmatchen. Vad har hänt med Portugal, de var ju lika bleka som Sverige. Tyskland vann. Tragiskt tycker jag som ville att Portugal skulle gå vidare. Men det är ju samtidigt kul att det händer saker i fotboll som man inte har räknat med.

I morgon är det midsommarafton och jag har nu fixat lite vishäften som jag tar med till hr P:s brorsa med fru, för sång måste det bli innan nubben tas.

GLAD MIDSOMMAR alla bloggare MrsBettan


Jungfrusund

Idag har vi faktiskt varit på utflykt hr P och jag, till Jungfrusunds marina där det finns en jättefin restaurang. Vi var bjudna dit till lunch. Jungfrusund ligger vid Jungfrusund och är ett omtyckt rekreationsområde  som ligger alldeles i närheten till Ekerö Centrum. Där kan man ta skogspromenader och plocka bär och svamp, Restaurangen som vi besökte ligger alldeles intill marinan och god mat serveras kan jag lova. Området är värt ett besök även om man inte äter mat på restaurangen.

Kvällen har vi förstårs ägnat åt fotboll. J-a Sverige - man kan inte annat säga. Inte blev det som man tippat precis, men Ryssland var helt överlägsna. Konstigt att de bara fick 1 mål mot Grekland  !!!! men så är det ju i fotboll, det är ju det som är spännande, man vet aldrig hur det går.

Nu är det dags för min härliga säng,
Sov gott MrsBettan

Fotboll

Inte blev det några resultat i fotbollsmatcherna som vi räknat med precis. Att Holland fixade 2-0 mot Rumänien var ju bra eftersom de hade ju inte behövt anstränga sej eftersom de redan ledde "döda gruppen" eller vad de nu kallas. Frankrike - Italien hade man förväntat sej att Frankrike skulle satsa allt, men kvällen gick till Italien med 2-0.

Jag var faktiskt riktigt duktig idag och planterade om en massa med gröna växter som vuxit ur sina krukor. Passade på när hr P var hos optikern så man fick jobba ifred liksom. Annars står han som en hök över en och tittar. Inte snällt sagt, men han vill gärna lägga sej i och det gillar inte jag. Nu kunde jag jobba lugnt och metodiskt i min takt.

Det blev ju dessutom ett underbart väder på em, på fm kom det ett par regnskurar faktiskt och det mullrade också.

Nu är det väl dags att hoppa i bingen så hörs vi i morgon.  I morgon är vi dessutom bjudna på lunch på Ekerö, så vi får se om jag skriver ett par rader innan. Det ger sej.

I morgon kväll är det MATCH igen, då spelar Sverige mot Ryssland. Undrar vad som händer. Vi får vänta och se.

Kram och sov gott MrsBettan

Tråkigt väder

Usch vad man blir slö när det är tråkigt väder, i alla fall jag. Eftersom min tvättmaskin började att jävlas med mej så försökte jag att ställa in mina program igen, men den vill inte alls med mej. Krillan får komma över och kika på den. Han är ju expert han.

Jag var lite nyttig igår ändå. Bakade min goda vaxholmslimpa, 2 st faktiskt eftersom jag hade filmjölk hemma. Det är nämligen filmjölk i limpan + sirap, rågsikt och en massa med kryddor. Dögod är den också tycker jag och Michis.

Sen gjorde jag en kaka att ta med till Monia på midsommarafton. Den är gjord av vispgrädde, creme fraiche, äggula, maränger och chokladsås. Den var ju så himla enkel att göra så jag får väl göra en kaka till att ta med mej som är lite med arbetad.

Idag ska hr P till optikern för synkontroll. Det var verkligen på tiden, jag har tjatat ett år ungefär. Då tänkte jag plantera om lite när han är borta.

MrsBettan

Söndag

Slapp dag som vanligt, det är ju söndag och då ska man var slapp, eller hur. På kvällen blev det fotboll som vanligt och inte spelade lagen som jag hade tänkt precis. Skit, skit. Men man kan ju förstår Portugal de har ju redan 6 poäng så de struntade väl totalt i matchen efter de gav bort den till Swhwiz med 2 mål. Skit skit igen. Så resultatet blev alltså 2-0 mellan Schweiz och Potugal och 3-2 mellan Turkiet och Tjeckien. Och där hade jag tippat fel igen. Men det visade sej att de flesta i tipsligan hade tippat likadant som jag så jag ligger nu på en tredjeplats. Pust och stön.


Det var lite jobbigt ikväll att titta på matcherna eftersom de började samtidigt på två olika kanaler, och det verkar som om det fortsätter så i morgon också.

Efter en liten lätt lunch med kokt blomkål blev det fläskfile med stekt potatis till kvällsrätt. Sen medans hr P vilade på em stekte jag crepes som vi tog till efterrätt med vispad grädde och nykokt jordgubbssylt. Det var smarrigt.

Men nu har hr P gått och lagt sej så då får väl jag göra detsamma.

Kramar på er MrsBettan

Slapp dag

Idag har varit en slapp dag. Härligt. T.o.m hr P har inte gjort ett endaste dugg faktiskt förutom att åka och handla eftermiddagstidningarna. Det har varit skittråkigt väder hela dagen, omväxlande skurar och moln så lamporna har fått vara tända hela dagen och det tyder på dåligt väder. Själv har jag ägnat mej åt korsord idag. DN´s fredagskryss. Sen har det förstås blivit fotboll hela kvällen.

Till middag blev det nykokt färkspotatis med skinksnitzel, ärtor,kapris och färsk lök. Maten var klar precis när Grekland skulle spela mot Ryssland men då ringde hr P´s brorsa så jag fick hålla maten varm. Han är nämligen bra på att prata. Skinksnitzeln fick jag tillsammans med löken värma i ugnen.

Det hade ju varit bra om Grekland och Ryssland spelat oavgjort ikväll så hade vi haft en bättre chans att komma med på bättre poäng även om jag tippat Ryssland som vinnare, men så blev det ju inte. Ryssland vann med 1-0. Sverige som spelade första matchen ikväll var ju faktiskt lysande. Men fortfarande gillar jag inte att Ljungberg är på plan, han gör ju så många misstag att man blir arg alltså. Sverige förlorade matchen även om resultatet var helt rättvist med 2-1.

Jag ligger nu tvåa igen i tipsligan vilket är kul så här långt. Håller tummarna för mej själv.

Dags att sova är det också MrsBettan

Fotboll igen

Inte har jag haft tid att sätta in några bilder från trädgården, det har bara varit fotboll igen ikväll, och det kommer det att bli tills det är slut den 29 juni (tror jag). Jag är glad att jag fortfarande är med i tätstriden i tipsbolaget, ligger f.n. trea, men det kan ändra sej snabbt som sjutton, det  vet jag.

Men just nu suger jag på karamellen att jag är med så nu tar  vi i nya tag i morgon när Sverige ska ska  spela, eller hur.


Sov gott alla MrsBettan
 

Café Solen

Nettan och Leon skulle in till Solen idag så jag hängde med eftersom vi inte skulle åka förrän vid kvart i ett. Då hann jag med att städa hela övervåningen. Satte en jäkla fart efter att jag pratat med Nettan i morse, och tiden höll, jag hann med allt som jag hade tänkt. Härligt.

På t-banan upptäckte vi att det hade regnat bra i stan, men inte en endaste droppe hemma hos oss. Michis talade om att det t.o.m. hade haglat inne i stan.

Tog en caffe latte och en bit morotskaka på Solen som smakade härligt. Det var vår lunch alltså, duger gott och väl. Egentligen hade det räckt med fika men eftersom Nettan tog en bit kladdkaka fick ju inte jag vara sämre, eller hur. Mums, mums smakade det.

Sen hem igen med t-banan och hr P hämtade mej vid ändhållplatsen. Hr P höll på att städa växthuset och jag satte fart med att dammsuga nedervåningen. Hann faktiskt också med att damma så nu är det klart där nere också. Pust, pust, det var full fart för att få det klart.

Just nu tittat hr P på sitt barnprogram, discovery channel, som handlar om bilar. Det brukar pågå en timme fram till matchen och perfekt läge att vara inne på bloggen.

Eftersom det är fredag idag har vi faktiskt också fått varsin drink i nypan, inte dumt med fredagar. Dumt egentligen när man numera är ledig då kan det vara fredag varje dag, men det är ju inte roligt, vi håller fortfarande på traditionen att fredag är något extra och kommer fortsätta med det.

I morse förresten mitt under städningen rusar hr P in och säger att jag måste komma ut. Trodde naturligtvis att rådjuret var här igen och stängde av dammsugaren och tog kameran med mej. Det var ju inget rådjur, han ville bara att jag skulle ta några fina kort av trädgården när den blommar så fint just nu, framförallt pionerna.

Vid nästa tillfälle ska jag sätta in några av bilderna jag tog.

Tills dess ha en härlig fredag för det ska vi ha MrsBettan

Fotboll

Dags igen för två nya matcher ikväll. Kroatien - Tyskland och Österrike-Polen. I båda matcherna hade jag tippat oavgjort. Jag trodde att det skulle gå hem. Att Tyskland skulle vinna var ju självklart sa hr P, Ok då har jag väl tippat helt fel. Resultatet blev 2-1 till Kroatien!!!  Nästa match var ju Polens helt och hållet så det var ju bara att kasta in handduken, feltippat igen. Sen blir det straff !!! Österrike sätter in bollen och det slutar 1-1. Inte rättvist precis, men tack för det, jag fick min första 25-poängare i tipsligan.

Ja det var kvällen höjdare för mej och hr P som följer fotbollen steg för steg. Härligt att ha något intressant att titta på under de här kvällarna som em pågår. Ni som inte gillar fotboll måste tycka att det är pest, men börja att titta vet jag, det är hur spännande som helst.

Kvällens maträtt bestod av en stor skiva färsk lax med stuvad spenat och kokt potatis. Och hr P som egentligen inte gillar färsk lax sa att det var verkligen gott, tack för det. En sagolik lax inköpt på coop forum. Där finns en toppenfin manuell fiskdisk med trevlig betjäning. Coop Forum i Vinsta, gör ett besök där om ni vill ha fin fisk, framförallt har de stora tjocka feta laxar.

Nu är det dags för pömsipömsi så sov gott MrsBettan

Torsdag

Inte visste jag att det skulle bli så fint idag. Hela fm har det faktiskt varit sol fast lite kyligt förstås. Nu har vi nästan 15 grader så det är ingen sommarvärme precis. Lite mycket moln börjar tona upp sej på himlen, men inget regn i sikte.

Det var dagens väder. Vad göra idag då. Nettan är barnvakt till lilla Leon eftersom Mickis jobbar på Solen. Men det går jättebra säger Nettan, han är ju så snäll, ligger och jollrar för sej själv. Lillplutten. Vi ska väl åka iväg sen och göra lite veckoinköp när det gäller mat och då får förstås Leon också följa med.

Hr P är ute i trädgården och städar efter den enorma blåsten som var i förrgår. Hängen från ekarna samt massvis med grenar och löv ligger i trädgården. just nu har han städat framför garaget och gatan eftersom det såg så hemskt ut.

Nu ska vi åka och handla lite mat i alla fall. Nettan och Michis har inte bestämt vad de ska äta så det blir antagligen bara jag som handlar.

Igår gjorde jag en stor sjömansgryta så det blir mat till Nettans familj så slipper hon tänka på middag idag. Kan vara skönt för henne att slippa laga mat någon gång. Sjömangrytan är ju bara att värma eftersom den innehåller också potatis. Smaklig måltid.

MrsBettan

FotbollsBeate

Jag har undrat hela tiden var du finns någonstans och ser fotboll. Vad jag kan tro är att du inte befinner dej allt så långt hemifrån. Är du i de baltiska länderna eller i Finland.Vi får väl höra en berättelse sedan.

Stor kram och sov gott MrsBettan

Fotboll

Så var det match igen ikväll. Jag trodde i min enfald att nu skulle jag äntligen få min första 25-poängare i matchen mellan Tjeckien och Portugal. Resultatet var ganska länge 1-2 och jag nästan jublade men innan jag hann att göra det slår Portugal in ett mål till. Visst är det typiskt. Varför kan inte jag också få 25 poäng i vår tipsliga. Får hoppas på nästa match.

Så var det då dags för Schweiz och Turkiet. Jag hade tippat oavgjort, vilket det också var precis som förra matchen ganska länge, och vad händer, jo Turkarna gör ett mål till och jag får 0 i poäng. Nästan så man kan fälla en tår. Inte för att Turkiet inte var värda att vinna, men mina 25 poäng som jag hoppats på i denna match.

Ja, så är livet, för att ha varit på andra plats i tipsligan har jag nu kommit till 6:e plats tror jag det var, men så är det i fotboll. Det var ju inte så lätt att tippa heller, man fick ju ta en chansning.

Nu hoppas vi på återstående matcher. Det som glädjer mej är att jag fortfarande är före hr P.

Sov gott alla bloggare MrsBettan


12 grader

Nu har jag varit lite nyttig - strukit 8 skjortor till hr P så han blir glad. Han brukar faktiskt stryka sina skjortor själv vill jag bara tala om. Han är faktiskt bättre än jag på det. Han tränade på det varje dag på den tiden han jobbade.

Nu är det bara 12 grader ute och mörkt så man tror att det är kväll. Usch. Det har faktiskt kommit lite regn men det får gärna komma mer.

Nu ska jag in och göra en pytt-i-panna på mina rester av kött, oxfilé, fläskkotlett och revbensspjäll.

Kram MrsBettan

Mörkt och duggregn och 14 grader

Idag kändes det skönt att ligga i sängen. Det var molningt och mulet och jag hade lust att vända mej om och fortsätta slappa. Men, frulle måste man ju ha, så det var bara att palla sej upp. Vilken skillnad på temperaturen idag mot igår, 10 grader bara försvann så där i ett enda nafs. Hoppas nu bara att det kommer lite regn för det behövs verkligen.

Det har kommit en liten skur men det var inte särskilt länge den höll på, typ 1 minut. Hoppas på mer så vi slipper vattna.

Får se vad som ska hittas på idag, man är ju så himla lat på dagarna så det är ju inte sant. Något ska jag väl kunna hitta på så att man får känna sej lite nyttig. Hr P är iväg till tanghyggisen i stan och jag har ett par timmar till mej själv, och klart att jag börjar vid datorn.

Michis jobbar idag på café Solen så Nettan är barnvakt. Michis ska jobba där i tre dagar så hon var ju jätteglad att få tjäna en liten extrapeng, det behövs ju. Hon som jag gillar att rulla pengar.

Nu ska jag vara lite nyttig. Hörs igen MrsBettan

Nu regnar det igen, hurra.

Fotboll Grekland-Sverige

Vilken match. Helt otroligt, Sverige spelade faktiskt riktigt bra, utom Ljungberg som vi tyckte gjorde bort sej ganska så mycket under matchen. Annars var ju spelarna skitbra. Fick in 2 mål mot Grekland. Här har vi tjoat hela kvällen och tyckt att det var toppen. Hade satt in en liten flaska mousserande vin i kylen för att fira Sverige-segern men hr P ska till tandhyggan i morron så vi tar väl vinet i morgon kväll i stället.

Idag på dan har vi haft besvär med ett rådjur som betade av alla våra knoppar på rosorna. Efter att hr P upptäckte rådjuret sprang den iväg. Sen på em när jag kom hem talade hr P om att den rensat alla våra rosenknoppar, jag gick ut på altan, och där var rådjuret igen för att se om någon knopp var bortglömd. Den strosade sen in i grannens rabatt så vi ringde och varnade. Hr P sprutade vatten på den så den sprang iväg. Sen kom den tillbaka igen för att sen försvinna.

Ikväll när matchen var klar visade det sej att den hade gått och lagt sej i vår trädgård. Hr P slängde en stor blyklump som jag hade tagit fram, men missade. Ner och hämtade upp den och kastade åter igen då den bara gått ett par steg, och missade.

Just nu luktar det brandrök ute men jag ser ingen rök så jag hoppas att allt är under kontroll.

Nu är det snart dags att sova.

Hurra, hurra för Sverige idag - fy sjutton vad vi är bra, MrsBettan

GGGRRRAAATTTIIISSS

ETT JÄTTESTORT GRATTIS TILL BEATE SOM FYLLER ÅR IDAG.

Hurra hurra hurra hurra



Bilden (som hon själv tagit) passar faktiskt in just nu i fotbolls-em.

Hr P grattar naturligtvis också.




MrsBettan

Kalsongmannen

Jag har ju glömt att berätta att jag missade årets bild.

Förra veckan när Nettan,Michis,Leon och jag var i Vällingby var det ju hur varmt som helst, och vad tror ni vi träffade på i vimlet av folk i Vällingby, jo en gammal man som stapplande kom med sin käpp införd förutom en skjorta sina långkalsonger. Och ingen av oss var så klok att ta fram mobilen och ta ett kort av mannen. Det var säkert en man som alltid hade långfillingingar och långbyxor men nu tyckte att det var så varmt att ett par åkte av.

Hur dum kan man vara att inte ta en bild alltså - det är oförglömligt.

Jag tror att om vi skickat bilden till tidningen så hade det blivit månadens bild.

MrsBettan

Fotbollsmatch nr 2

Ja nu var det en lite roligare match att titta på, Holland - Italien. Holland var hur bra som helst även om Italien också tryckte på ibland, men de hade inte turen med sej idag. Det var helt Hollands dag. 3 mål och ingen i tipsligan hade tippat Holland som vinnare. Jag själv och hr P hade oavgjort som målresultat som en del andra men o i poäng för samtliga. Det gör att hr P leder och jag som tvåa. Yiiieehaa, det gäller att suga på karamellen , det ändrar sej snart.

Sov gott nu alla fotbollsfans mrsBettan

Fotboll

Men vad händer mellan Rumänien - Frankrike. Inte ett endaste mål. Jag som hade tippat ETT stackars mål till Frankrike, men det uteblev. Rumänien hade ju världens försvar. Tråkigt. Men hr P och jag leder tispligan ändå som tur är. Beate hade tippat oavgjort och gjorde ett par framsteg.

Nu hoppas vi matchen mellan Holland och Italien blir en höjdare i stället. Yes.

Hörs efter denna match - nu är det middag som väntar.

MrsBettan

Ny underbar dag

Solen lyser och det fläktar lite idag vilket är jätteskönt. Har varit ute i trädgården och fotat av lite underbara bilder på våra växter i trädgården som jag vill visa.

                               

Visst är det helt underbara färger som finns i vår trädgård. Jag har ju massor av kort, men valde dessa.

Ha en härlig dag MrsBettan

Dålig uppdatering

Usch vad jag har varit slarvig - inte skrivit på flera dagar. Sen har det ju också varit nationaldag. Vad har hänt då.

Torsdag - Mickis, Leon och jag åker och hälsar på Eva och Fjun på deras nya café vid Stadion. Jättemysigt ställe som de har öppnat. Vi åt lunch där som bestod av en sommartallrik innehållande sill, jansson ,öttbullar, äggröra, kyckling och sallad. Jättegott. Rena midsommartallriken.
Efter det skjutsade vi Nettan till Älvsjömässan eftersom hon skulle möta Malin där. De skulle på hundutställning i Motala. Hem igen i köerna. Hr P ringde och meddelade att han inte skulle hinna köpa något vin eftersom de fortfarande satt på sjön i Norrtälje och fiskade. Typiskt. Fick ut igen och handla vin. Passade på att köpa några cider ifall Mickis ville ha. Hr P kom hem med drygt 2 kg strömming som jag la in i kylskåpet. Det får jag ta hand om en annan dag. Tog det sen lugnt på kvällen.

Fredag - Full rulle med städningen eftersom Mickis och Leon skulle komma hit. Jag var faktiskt ganska så flitig. Bytte lakan, satte på tvättmaskin, dammade och dammsög, rensade diskmaskinen. Gjorde rent och tvättade golv i toalett och duschrum. Puh, äntligen klar - åkte och hämtade Mickis och Leon.

Mickis ville ta en sväng till Kista så vi handlade lite smått och gott till kvällen samt att Mickis hittade ett par tuffa shorts till Leon och en tröja. Sen åkte vi hem till mej. Köpte lite mos i en barnmatsburk till Leon men han verkade inte gilla det. Gammelmorfar tog då och mosade en bit banan - och se det smakade bra.

Sent på em tog vi och åt lite förrätt bestående av smörstekta brödbitar, pilgrimsmusslor och rökt lax. Till det tog vi lite vitt vin. Mickis ville bara ha läsk. Jag som t.o.m. hade handlat lite starkcider om hon ville ha. Men hon bestämmer vad hon vill dricka.

På kvällen grillade hr P ett par härliga oxfiléer som vi åt tillsammans med vitlökssmör och färsk potatis. Jättesmarrigt. Det blev ett par stycken över som antagligen hamnar i en pytt-i-panna senare.

Idag, efter en härlig frukost med allt möjligt på bordet rensade jag strömmingen. Det visade sej vara 114 st och tog en jäkla tid eftersom jag är så petnoga. Vill att de ser fina och fräscha ut och då tar det tid. Nettan var på väg hem till stora staden igen efter Motalautflykten.  Nettan kom sen och hämtade Mickis på em och var tvungen att åka till affären och handla mat till kvällen eftersom mannen hennes inte sett till det. Typiskt karlar va. Inte kunna fixa hem mat när tanten är borta. Jag passade på också att åka till affären och köpa ett par knippor färsk lök och lite jordgubbar. Jag älskar bara jordgubbar när de är svenska. Det gäller att njuta.

På em stekte jag strömming och vi åt ganska så sent så nu hoppas jag att hr P är mätt så jag slipper att laga mer mat ikväll. Men man kan aldrig vara säker.

Nu är det dags igen för fotbollsmatch så nu har jag inte tid längre. Första matchen givck i hr P:s tips. 25 poäng till honom. Får nu se vad Portugal kan åstadkomma. Jag har ju Portugal som vinnare av EM 2008.

Fotbollskramar till er alla från MrsBettan

SOPPA

Fy attan vilken äcklig soppa det blev - smakade apa. Vet egentligen inte hur apa smakar men det var ett bättre ord än h-e.  Kastade hela skiten så att grannarna slapp att smaka detta elände. Fick ta fram reserven i form av en stekt macka med skinka och ägg - klockrent - blir aldrig dåligt.

Jag har t.o.m. varit ute med soppåsen så jag slipper lukten av  allt elände som jag har på med idag. '

Sov gott och gör för all del ingen borsjtj
MrsBettan


Borsjtj

Har ni lärt er nu att stava till den ryska rödbetssoppan. Bra.

Fy sjutton alltså vad mycket soppa det blev. Jag brukar sällan titta på recept när det gäller matlagning, men idag tänkte jag att nu ska jag följa receptet helt. Tyckte att det var väl inte så mycket i början men det visade sej sen att hela min kastrull var knökefull. Jag tittade då på receptet och kunde konstatera att jag lagat soppa till 8 personer och hur kul är det när vi är två som ska äta. GRR GRR GRR GRR. Fy sjutton vi har ju soppa till alla grannar.


NÅGON SOM ÖNSKAR SOPPA ???????????

Hoppas Chrille kan ta och stoppa i sej lite kanske.

Från en sur MrsBettan

Tvätt i st f växter

Gårdagen blev inte alls som jag hade tänkt - det blir den nästan aldrig. Såg att det hade samlat ihop sej ganska mycket tvätt så det var bara att sätta igång. Medan maskinen arbetade passade jag på att stryka en del blusar.

Sen blev det lite dammsugning också när man ändå var igång. Det blåser in massa hängen från eken på altanen så det ser ut som ett litet skräphus och därav dammsugningen.

Få se om dt blir några omplanteringar idag. Jag har nämligen planterat jordgubbsplantorna för tätt enligt hr P och måste dela dom.

Men först ska jag göra soppan, borsjtj. Kokade rödbettorna häromdagen så att de är klara och skulle nu sätta igång med grönsakerna, men då visade det sej att man måste koka köttet, högreven, först eftersom grönsakerna skall koka i buljongen. Så nu har jag satt på köttet och det ska väl koka en timme ungefär.

Sen ska lök, vitlök, vitkål, morötter skäras i små kuber och koka mjuka i builjongen, och sen i med rödbettorna också förstås. Kan vara bra att ha soppan klar till ikväll så har man det lite enklare då. Till soppan kan man sen ha creme fraiche eller gräddfil samt köttet också och saltgurka. Ska bli rikigt smaskigt.

Kram mrsBettan

Ny underbar dag

med SOL och värme. Idag var vi faktiskt uppe redan klockan 7. Häftigt va. Det är inte alla dagar som vi är uppe så tidigt. Det var meningen att hr P skulle åka iväg och fiska idag men det blir på torsdag i stället eftersom vindarna inte var lämpliga. Fråga mej inte varför nordan inte är bra för fiske, det kan ju inte vara så att fisken blåser iväg ner till Kalmarsund precis. Nu ska det bli fiske på torsdag i stället för då är det sydost, och då kommer fiskarna tillbaka igen. Nä, jag bara skojar förstås, men vinden är tydligen bra i alla fall.

Får se vad man hittar på idag då. Lite omplantering av växter kanske. Det ger sej.

Kramar MrsBettan

Kväll

Hej alla nattugglor. visst är det härligt med blogg, man kan liksom inte sluta att skriva. Det är så jättekul.

Tänk vilken utveckling det har blivit. När jag växte upp fanns varken TV eller datorer, nu är det bara det som gäller, och det är ju skitkul, man kommer i kontakt med så många mänskor man inte har en aning om vilka det är, och vad gör det, huvudsaken är ju kontakten, det är ju det som är kul.

Vet ni som inte har varit med om att inte ha dator och mobil vad vi gjorde - jo vi spelade faktiskt en massa spel på kvällarna - och egentligen är det synd att inte göra det - det är jättekul - inte bara struntprat alltså. Det fanns en gemenskap som inte finns idag på samma sätt. Det var jättekul. Sen på sommaren var man alltid ute på idrottsplatsen och gjorde allt man kunde hitta på, löpning, stöta kula, hoppa höjdhopp och längdhopp m.m. På vintrarna var det skidor och skridskor, alla samlades på skridskobanan och jag som bodde alldeles intill Zinkensdamm kunde hemifrån spänna på mej mina skridskor och skydd för att bara ta mej över gatan till Zinken.

Det som var tråkigt är att man inte alltid hade råd att köpa ett glas med varm saft. Det låter kanske konstigt, men det var en höjdare att köpa ett glas varm apelsinsaft. Så himla gott alltså. Kostade 25 öre.

Värst var jag har blivit nostalgisk men jag bara kände för det. Ibland är det så härligt att tänka tillbaka på sin ungdom och alla härliga minnen man hade.

I morgon får jag väl berätta om något annat.

Sov gott MrsBettan

Söndag - måndag

Söndag.
Nettan och Mickis hämtar mej klockan halv sju på morron (okristligt tidigt) för att vi ska åka iväg till Norrköping.
Tack att jag gick upp tidigt denna morron - det är ju helt underbart väder - dessutom sover alla.
Resan gick bra - lite trafik.
Mycket vovvar på utställningen - 1.406 anmälda varav 53 mopsar.
Varmt - vi hade som tur var med oss dricka i kylbag. Mums.
Valle gick inte vidare men fick i alla fall två rosetter som Nettan kan pryda sin trappvägg med.

Hem igen - stannade i Nyköping och åt frukostlunch, brunch alltså eftersom ingen av oss hade ätit något på hela dagen.
Lite mer trafik på hemvägen men det flöt på bra.
Hemma vid 3-tiden på em och fortfarande underbart väder.
Hr P hade som vanligt inte stoppat något i munnen så det var bara att ta fram stekpannan och fixa lite krubb till honom. Typiskt karlar.

På kvällen innan middag - Hr P åt ju så sent - ropade grannarna in oss på fika så vi gick över dit. Det blev m.a.o. ingen middag utan kaffe och avec i stället. Skönt. Jag var ändå inte hungrig.

Måndag
Grattis till Nettan som fyller 42 idag. HURRA HURRA. Ska kolla om jag inte har något dumt kort att sätta in på henne.

Kollar om jag hittar något nu



Men visst, jag hittade ju ett jättebra kort på Nettan. Det är taget hemma hos mej innan vi bytte vårt kök. Damen i blått är jag.

HURRA, hurra för Nettan idag.

RSS 2.0