Lite fläkt idag

Det är riktigt härligt att det fläktar lite hos oss. Var en sväng förbi hemma hos Nettan idag och på deras altan var det bastu. Hu så varmt det var. Men de har ju en stor pool på tomten så den badas det flitigt i nu i värmen. Himla tur att de har skaffat den.

Har inte gjort så mycket alls idag, det är alldeles för varmt. Ändå var jag faktiskt duktig och dammsög hela övervåningen i denna hetta. Det var bara nödvändigt. Passade på att torka av golvet också på altan när jag ändå var svettig.

Nu ska jag ut till altan igen och svalka av mej.

Varma kramar MrsBettan

Ännu en varm dag

Pust vilken värme man orkar ju inte göra någonting. Men jag satte fart i alla fall och skurade badrummet och fixade i ordning. Sen var jag helsvettig. Torkade också alla golv när jag ändå höll på så att säga.

Sen har jag bara ägnat mej åt vattning av mina blommor på em så de blir lite glada.

Annars har hela dagen gått i slowmotion så att säga. Fast nu ikväll satte jag fart på tvättmaskinen så den fick göra lite nytta också eftersom jag bytte handdukar i badrummet.

Mickis och Leon samt hela familjen Bergh var förresten här på fm och fikade. De fick med sej hem lite växter till trädgården och Mickis fick med sej lite mat eftersom hon bor i tre veckor ensam i ett hus inte långt ifrån oss.

Till kvällsmat blev det fläskisar och stekt potatis, hr P´s favvorätt.

Kram och sov gott MrsBettan

Svettig dag

Nu är det nästan för varmt tycker jag. Jag är ingen älskare av sååå varmt väder utan mår nästan dåligt när termometern börjar närma sej 30 grader.

Tröstar mej med ett par vackra blommor på vår tomt







Visst är det en härlig tid nu när allt blommar så fantastiskt. Jag njuter och hoppas att ni också gör det.

Kram MrsBettan

Solen och fredag

Kan det bli bättre. Nääe , säger jag.

Här kommer lite fina bilder från vår trädgård. Underbara pioner. Kolla färgen bara på dessa röda.



Här följer en rosa variant. Inte dum den heller faktiskt.


Jag planterade lite Verbena bl.a. i en kruka som jag lovade kort på. Så här blev den.



Vår klätterros blommar nu också för fullt.


Ha en mysig fredag för det ska jag ha.

Kramar MrsBettan

Ny varm dag

Visst är det bara UNDERBART. Jag gläds varje dag när jag vaknar och solen skiner. Snabbt som sjutton stiger värmen. När de talar om på nyheterna att det ska bli max 23 grader är det redan dt när klockan är 10 på fm.

Idag var det helghandling som vanligt. Skulle inte handla så mycket hade jag tänkt mej, men jag älskar ju alla dessa svenska grönsaker så dt blev en hel del. Dessutom har jag en karl som älskar potatis så det gäller att ladda upp så det finns.

Idag kokade jag också små rara rödbetor, så där jättesmå som jag tänkte ha tills i morron. Vi var ju tvungna att smaka dom efter kokningen och de var sååå smarriga,

Till middag idag blev det fisk faktiskt. Jag riktigt längtade efter fisk. Varsin regnbåge blev det och den var jättegod.

Sen har vi suttit ute på altan och njutit av den vackra kvällen. Härligt, inga mygg, bara varmt och skönt.

Nu dags för sängen.

Sov gott  MrsBettan

Över 26 grader

Vilken värme. Helt otroligt, det kom så snabbt. Men underbart när äntligen sommaren är här. I morse började jag med att plantera lite blommor som jag åkte och handlade igår. Det här var en av dom, som jag satte i en större kruka så jag kan njuta hela sommaren av den.





Sen planterade jag också en stor kruka med bl a Verbena, två olika sorter samt en blomma som doftar choklad faktiskt. Får ta en bild på den i morron.

Lunchen idag var smarrig. Jag kokade späda morötter, svensk blomkål och till det stekte jag lite bacon. Fy sjutton vad det är gott med svenska grönsaker. Jag bara älskar dom.

Sen tyckte jag det var dags att baka något eftersom det inte finns något kaffebröd hemma. Smorde två formar och bröade dom och satte precis på kastrullen med smöret som skulle smälta, då ringde Nettan och skulle åka till Ikea. Klart som korvspad att jag följde med, då kunde jag köpa resten av mina gardinstänger. Jag köpte ju bara en på prov. Snabbt in med formarna i kylen, stängde av plattan och sen iväg och handlade. Var duktig för en gångs skull och handlade inget onödigt. Jo, kanske en sak, men inte onödig, en liten plåt till ugnen.

Väl hemma var det bara att sätta igång med mina kakor, det blev två kakor, en citronkaka och en apelsinkaka.


Ni känner igen dom va. Det går ju lika fort att göra en som två.

Ikväll blir det grillning. Fläskkarré med kokt potatis.
Hoppas ni också njuter i solen, det gör vi.

Kramar MrsBettan

Latmåndag

Usch så lat jag varit idag. Jätteskönt. Började med en lång dusch efter frullan och sen tog jag och gick igenom vad som fanns i kylskåpet efter midsommar. Ganska mycket sill kvar faktiskt. Sen hade jag jordgubbar också som jag tog reda på genom att koka lite sylt av dom. Efterrätten idag skulle bli hallon, så då kunde ju inte jordgubbarna stå där och bli dåliga.

På kvällen har vi grillat fläskkarré, eller rättare sagt hr P har grillat och det smakade jättebra. Kunde ha legat på en stund till tyckte jag faktiskt.

I morron ska jag göra laxlåda av den rökta laxen jag har kvar. Hittade ett recept i en veckotidning med färsk potatis och rökt lax som jag tyckte lät enkelt och bra.

Får se vad morrondagen har att erbjuda för något. Kanske en tur till Ikea för att köpa resten av gardinstängerna.

Kramis och sov gott - MrsBettan

Midsommarbuffé

Här kommer äntligen lite bilder


Bordet färdigdukat på altanen.



Sillåda på tomatsill, tärnad färsk kokt potatis, kokta ägg, purjolök, tomater och en sås av majonnäs utrörd med grädde. Smarrig.



Inlagd sill. Sen fanns det förstås matjessill med gräddfil och gräslök.

Och självklart kokta ägg.


Och så klart fanns det god färskpotatis till med dill. Likaså fanns med köttfärspiroger och två sorters småpajer samt rökt lax med gravlaxsås,

Här är dessertostarna. Det fanns också fast ost - hälsingeost, cheddar och prästost.

Och såklart midsommarblomster som hr P brorsa tagit med sej från trädgården.

Efterrätt bestod av svenska jordgubbar med vispad grädde.

Kram MrsBettan

Midsommarafton

Hr P´s bror och fru kommer på midsommarbuffé hos oss. Jättetrevligt. Allt var nästan fixat igår kväll faktiskt och det var inte mycket kvar till idag. Men hur den än är så tar allt sin tid och det var jätteskönt att kunna arbeta i lugn och ro. Hoppas nu vädret håller i sej också.

GLAD MIDSOMMAR till er alla bloggare.

Kommer tillbaka i morron med bilder.

Kram MrsBettan

Mat

Som vanligt har det varit mathandling idag. Fick åka lite runt för att få tag på färskpotatis som var normalstora. Alla var ju brontostora överallt, och vem vill ha dessa bamsar till sillen kan man ju undra. Men vi hittade till slut vår sillpotatis så nu är allt frid och fröjd. Sen hem med alla kassar och gjorde det mesta av förberedelserna inför morrondagen. Sillen skivad, matjessillen skivad, sillådan gjord. Vill ni ha recept på den smarriga lådan kan jag tala om att den innehåller sill i tomatsås, kokt potatis som delats i tärningar, strimlad purjolök, kokt ägg, tomater och en sås av majonnäs utblandad med vispgrädde. Sätter gärna in recept om någon vill ha. Sen har jag skivat färskrökt lax och tagit fram mina pajer, en med västerbottenost och en med purjolök och bacon, och sen blir det piroger med köttfärsröra samt grillade musslor med bacon. Känner mej faktiskt ganska nöjd med dagen.

Kramis MrsBettan

Tv4 Fakta

Pratade med Nettan ikväll och hon tittade på sitt favoritprogram Tv4 fakta. Jag slog om och tittade vad det var för något. Oh, fy sjutton, hur kan hon titta på sånt. När jag slog om visade de en man som skadat sin fot så det bara dallrade om allt kött där inne. Näe, sånt gillar inte jag. Ganska kul att hon tittar på sånt som är livrädd för sprutor, men inte jag. Hur sjutton ska man tolka det.??

Jag ska i alla fall gå till sängs nu hade jag tänkt. Tagit fram lite pajer och piroger från frysen som jag tänkt att ha tillsammans med sillen på midsommarbuffén.

Nu ska jag gå och pömsa  så sov gott alla bloggare - MrsBettan

Bakning

Så har man då varit lite duktig på em och bakat bröd till midsommarafton. Både mörkt och ljust. Det var lika bra att göra allt på en gång.

Det mörka filmjölksbrödet går snabbt att kladda ihop eftersom det inte ska jäsas. Så under tiden dessa 2 bröd var i ugnen satte jag degen till det ljusa flätbrödet.

För er som gillar att baka så kommer här receptet på båda två bröden.

Vaxholmslimpa ( 2 bröd)

1 liter filmjölk
3,5 - 4 dl mörk sirap
22 dl ( 1,2 kg) rågsikt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 msk anis
2 tsk fänkål
2 msk malda pomeransskal

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 2 st 1,5 liters avlånga formar.
Blanda filmjölk och sirap i degbunken.
Blanda rågsikt, bikarbonat, anis, fänkål och pomerans väl.
Rör ner mjölblandningen lite i taget i degbunken. Rör tills allt är väl blandat och det blivit en kladdig deg.
Lägg degen i formarna och försök att jämna till ytan lite.
Grädda ca 1 timme. Pröva om bröden känns färdiga genom att sticka med en provnål mitt i.
Är nålen torr är brödet också färdigt.
Brödet ska skäras i tunna skivor.

2 vita flätbröd

Bakas i 200 grader nedre delen ca.25-30 minuter.

50 g jäst
7 dl vatten
1 dl olja
1 msk salt
1 1/2 msk socker
2 ägg
20 dl vetemjöl (special bäst)

1 ägg
blå vallmofrön

Smula jästen. Värm vatten och olja fingervarm och höll över jästen.
Tillsätt salt, socker, 2 ägg och blanda.
Rör ner lite mjöl i taget. Jag själv använder mer än 18 dl ungefär.
Låt jäsa 30 minuter.
Dela degen i två bitar. Ta den ena biten och dela i tre bitar och rulla ut. Fläta ihop och lägg på ett bakplåtspapper i långpannan. Gör nästa fläta och lägg också på ett nytt bakplåtspapper. Det är för att inte bröden skall jäsa ihop. Båda två får rum i en långpanna. Låt jäsa i 40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

Här kommer bilder på bröden.

Lycka till med baket.





Det är synd att ni inte kan känna dofterna som sprider sej just nu hemma hos mej.

Kramis MrsBettan

SOL

Vilken härlig dag idag. Sol hela dagen. Var inne i stan och träffade Elisabeth idag. Hon shoppade loss lite på NK, köpte lite tröjor för lite drygt 3.000 kronor. Så var hennes dag lyckad. Jag själv kom hem med tom kasse. Behövde inget f.n. i alla fall, men var smakråd i stället. Det blev ju billigare för mej också. Sen satte vi oss i Kungsträdgården på en uterestaurang och njör i solen av pasta och ett glass vitt vin. Härligt. Mycket folk ute också faktiskt. Alla ville sitta i solen och njuta.

Väl hemma satte jag igång och tog ut alla mina pelargoner som har fått stå i växthuset och bara längat ut. De blev jätteglada, jag riktigt såg det på blommorna som fick extra fin färg.

När jag sen kom upp på övervåningen var det världens största geting inne, drygt 3 cm lång när vi sträckte ut rumpan på den.

Kortet blev inte så bra, men getingen var skitstor.


Här har den fått rumpan under, men sträckte man ut den var den längre. Den värsta jag och hr P sett faktiskt.

Kramis MrsBettan

Lördagskvällens middag

Usch vilka dåliga kort det blev, kan det bero på vädret. Ha. ha. Klart det inte gjorde, men jag fattar inte att de blev sååå dåliga. I alla fall blev det ett gott glas med rosemousserande vin med hallon i.


Till detta hade jag hembakade parmesankakor.

Sen blev det en förrätt bestående av en sked med löjrom creme fraiche och lök, en laxtartar gjord av rökt lax blandad med skånsk senap och hackad dill på en skånsk kavring bredd med pepparrotsost, och sen lite avocado räkor och lite citrondressing,



Sen blev det helstekt kalvfilé med legymer av olika slag samt kokt färskpotatis och en underbar sås.





Till efterrätt blev det äppel och björnbärspaj med citronmarcarponecreme. Skitdåligt kort, men den var god.


Sen var vi hos Nettan idag och firade både Christer och hennes födelsedag. Present till dom blev hängblommor på altanen som jag glömde ta kort på så jag hoppas att Nettan sätter in dem. Nettan hade bakat en suverän smörgåstårta som var hur mumsig som helst. Skåda skapelsen. Inte dålig va.


Kramis MrsBettan

Städning och matlagning

Har faktiskt varit lat och inte skrivit något på två dagar nu. Har faktiskt städat hela huset ordentligt och det känns jätteskönt. Eftersom vi sover med öppet fönster så ligger allt pollen som ett täcke över allt. Och det har jag nu fått bort och det känns jätteskönt. Gårdagskvällen började jag förberedelse inför lördagsfesten då ett par kompisar var här.

Gjorde i ordning efterrätten som var en maffig kaka med massor av gott i.

Idag har jag faktiskt hela dagen ståttt vid spisen och gjort alla förberedelser så allt var praktiskt taget klart när de kom.

Nu är all disk undanröjd och jag ska faktiskt gå och lägga mej.'

Bilder kommer i morron på allt godis som serverades.

Sov gott och kram - MrsBettan

Leon och Mickis

Igår hämtade jag Leon från dagis. Det var en ny upplevelse.  Det var första gången jag skulle försöka packa ihop vagnen alldeles själv och det var ju inte lätt precis.  Nettan hade gett mej lite instruktion hur den funkade och jag försökte efter bästa förmåga.  Det var bara det att den blev alldeles för hög men det lösta jag med att ta bort min hatthylla i bilen. Nu gick vagnen in, tackar tackar.

Leon tyckte det var kul att vara hemma hos oss gamligar, han är alltid glad och sen vid 19.15 dök lilla morsan upp. Sen blev det natti natti för Leon och vi käkade middag bestående av entrecote och kokt potatis med bearnaissås. Mums.

Idag har Nettan och jag varit och handlat (som vanligt). Det blev lite struligt i morse eftersom Nettan åkte iväg och handlade skor till Nathis,. Jag var klar kl halv elva och väntade på Nettan som inte kom förrän närmare halv ett. Åkte idag till Viksjö och handlade mat, och vad händer, strul i kassan. När en fjärdedel av varorna var inslagna började det strula för tjejen, det kom en expert och försökte lösa problemet, och sen funkade det ett litet tag till, för att sen strula igen.. Till slut fick hon byta kassa och naturligtvis vi också. så Nettan fick ta bort allt från bandet och flytta till nästa kassa.

Sen kom nästa problem, de ville inte godkänna mitt bankkort. Jag hade med allt strul fått dra det tre gånger och det berodde tydligen på det. Tjejen i kassan visste inte hur hon skulle bete sej. Ringde chefen, och sen blev det helt Ok.

Vilken dag va. Strul från början till slut.

Kramis MrsBettan

Trädgård

Glömde ju att sätta in bilder när hr P´s brorsas små hundar var med här igår när han hjälpte till att få ut 13,5 ton jord till rabatterna. Här kommer dom


De var riktiga duktiga de små damerna och höll sej inom tomtgränsen.



Sen lovade jag Nettan att ladda upp ett foto på mitt stora martiniglas som jag har gjort iordning med nya växter. Dekorerade det också med lite krimskrans. Kolla, jag tyckte det blev riktigt bra



Jag bara älskar mitt stora martiniglas. Jag fick det av min man när jag fyllde 60. Hade ju bara denna enda önskan och den blev uppfylld. Tack.

Så här ser det nu ut i trädgården när alla rabatter har fått ett jordlager. Nu återstår det att plantera alla 300 växter igen.





Ni ser på den översta bilden att det kommit två växter i alla ner i jorden.

Kramis MrsBettan

Underbara mazarinbitar

Här kommer receptet. ( Receptet fanns i Allas nr 24 2009 )

400 g mandel
600 g rumsvarmt smör
8 dl socker
6 ägg
5 dl mjölk
ev. 7-8 droppar bittermandelolja
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Glasyr:
4-6 msk vinbärs- eller hallonsylt
6 dl florsocker

Dekoration:
Ev. kanderade blommor

1. Koka upp 1 liter vatten och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka 1 minut. Häll upp mandeln i ett durkslag, skölj med kallt vatten och tryck sedan ut mandlarna ur skalet. Låt mandeln torka.

2. Mal eller kör mandeln i matberedare med kniv tills den är riktigt finfördelad. Det är viktigt för att kakan ska bli luftig.

3. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och ev. bittermandeloljan.

4. Blanda den malda mandeln med mjöl och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.

5. Smörj en långpanna. Täck med bakplåtspapper och smörj igen ovanpå pappret. Häll i kaksmeten och grädda i 175 grader cirka 45 minuter. Låt svalna.

6. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnande mazarinkakan. Skär i rutor och servera. Dekorera eventuellt med kanderade blommor.

Jag gjorde min kaka i en stor långpanna som mäter 43 x 35 och den var helt perfekt. Kakan jäste upp precis till kanten. Däremot fick jag byta bunke till en större när jag tillsatt äggen i min matberedare. Det blir en jättestor smet. Och jag har inte skrivit fel, det ska vara en matsked bakpulver.

Lycka till.

Kramis MrsBettan

Jord m.m.

Har varit lite dålig med bloggen. En kort sammanfattning då.

I lördags - vår nationaldag - kom hr P´s brorsa hit och hjälpte till att lägga en överliggare på vår nya plankmur. Det blev riktigt bra faktiskt.



Sen på em satte jag igång och gjorde en stor mazarinkaka i långpannan. Den blev hyfsat bra.



På söndag var det ganska lugnt på fm. Det vanliga arbetet med vattning av blommor inne och i växthuset. Planterade också lite krasse som jag sått till Nettan och mej. På em sen åkte jag och hämtade Nettan som varit i Norrköping med vovvarna på utställning eftersom hennes gubbe inte kunde. Han den typen var och såg Bruce Springsteen.

Idag vaknade vi faktiskt av telefonen som ringde 07.15. Det var jordleverantören som stod utanför med en stor lastbil full med  jord,13,5 ton.



Jätteskönt att han backade ner på grannens tomt, det blir ju mycket lättare då att kärra ut den. Och sen kom hr P´s brorsa, så just nu är det full fart att kärra ut all jord. Härligt att gubben fick lite hjälp. Brorsan har sina små hundar med också, men de är snälla och springer inte från tomten.

Kramis MrsBettan


Ikea m.m.

Vi var som sagt en sväng till Ikea idag Nettan och jag. Köpte svarta,vita och lila servetter som jag bara älskar. De andra färgerna är inte alls så roliga. Jag använder servetter varje dag och tycker om att variera. Sen köpte jag också en orkidé, kunde inte låta blii, samt 2 andra krukväxter som bara kostade 35 kr med kruka. Jag tänkte sätta allt tillsammans i mitt enormt stora martiniglas som jag har. Sen blev den en gardinstång som test, får se vad hr P säger om den. Tycker han den är bra är det bara att åka tillbaka och handla mer. Sen blev det två små skålar. Jag brukar titta på tv4 på morron och då har de så tuffa skålar att göra en liten dressing i, likadana köpte jag idag förstås. Bara måste ha. Sen var det utförsäljning av diverse tyg för 19 kr/m, det är ju skitbilligt. Hittade ett tyg jag ville ha, men det var långa köer för att få det tillklippt. Man fick nämligen bara köpa 5 m/kund. Hittade en lagom remsa som vi gick direkt och vägde, den var på 4.20, tackar tackar. Slapp stå och vänta.

Sen var vi inne på Rusta också och kikade. Köpte lite luktagottmedel, eller rättare sagt rengöringsmedel med doft av liljekonvalj. Jag bara älskar den. Vad köpte jag mer, jo, lite tandcreme. Nettan handlade bajspåsar till hundarna och lite hundgodis.

Sen hem igen. Hr P har kört bort allt jord som han skottkärrat upp på p-platsen idag. Han började kl halv tio i morse och var klar klockan 4. Så då åt vi lunch som först. Så middagen blev en liten macka med skinka och stekt ägg nu på kvällskvisten.

Passade på att baka en drömrulle också på em. En vanlig drömtårtrulle som jag fyllde med marscarponeost blandad med florsocker och lite Amarettolikör. Har ingen aning om den smakar bra eller inte, det ger sej i morgon. Och förresten hade jag jätteproblem med att vända själva långpannan med kakan. Klart att den gled av eftersom jag hade bakplåtspapper och la sej dubbel. Hur kul var det tror ni. Snabbt fram med händerna och fick rätta till det hela. Hur gör ni? Har ni samma problem som jag. Men den ser rätt OK ut eller hur


Ska bli spännande att smaka den i morron.

Nu är det sovdags - sov gott alla - MrsBettan

Frrreeeddaaagg

Ja äntligen Fredag. Fast veckan har gått riktigt fort. Nu ska Nettan och jag snart åka iväg till Ikea och kolla på gardinstänger. Har tänkt att ha gardinstängerna i taket i vardagsrummet. Passar också på att inhandla en hög med servetter. Får se var vi mer hamnar.

Kramar MrsBettan

Torsdagsinköp

Så var det dags för handling igen. Nettan och jag åkte iväg tidigt idag och handlade. Först en sväng in på Lidl och sen till ICA.. Sen hem igen och lagade lunch till hr P som var hungrig.

Sen var det dags för städning. Fram med dammtrasan och dammsugaren och sen moppen och torkade alla golv. Sen fick tvättmaskinen också sättas igång med alla handdukar m.m. Härligt nu är övervåningen städat i alla fall. Sen upptäckte jag att jag glömt att köpa både the och dill så ut igen och handla lite till. Åkte denna gång ner till Hässelby Strands affär, en Hemköpsbutik. Där fanns billiga hallon, tackar, tackar, 14:90  per ask i stället för 29:90 på ICA som inte ens var  fina så de gick att köpa.

Sen hem igen och gjorde pannacotta med hemgjord jordgubbscreme. Kokade jordgubbar med socker och lite lite vatten som sen passerats. Kolla bilden, det blev 8 st små glas



Sen har vår lila rhododendron börjat blomma också, den är alltid sist av alla.



Jag har kanske inte satt in bilden på de andra rhododendron, men här kommer de



För att inte tala om de hortensior som jag köpt och har inne på altanen

Vilken härlig färg va? Sen har jag köpt en rosa också


Visst är det underbart med blommor i vackra färger.

Sov gott nu - kramar från MrsBettan

Onsdag

Igår kväll trodde jag faktiskt att det var måndag. Knäppt va. Det är nämligen så att båtklubben hos oss har varje vecka tisdagsseglingar och jag undrade varför de seglade på en måndag ??? Då förstod jag att jag tappat måndagen, är det ett tecken på ren glömska eller börjar man bli sjuk. Hoppas inte det för det är det många andra som är. Idag har vi varit på sjukhusbeök. Åkte redan klockan ett hemifrån och var inte hemma förrän halv sex, satt i lite köer också på hemvägen.

Kvällen har ägnats åt tv och helstekning av en benfri fläskkotlett som passade som handsken till hr P.
Nu dags för bingen.

Sov gott alla

Kramis MrsBettan

Tidig leverans

Idag fick vi gå upp tidigt, redan klockan 06.00, och det är ju inte vi vana vid precis. Det skulle komma en leverans med bräder vid halv sju. Och faktiskt, den kom i tid. Kolla här



Idag regnar det inte, än så länge, får man väl säga. Hr P ska till Danderyds idag så då följer jag med och hälsar på en bekant som hamnat där. Det blir på em, vad fm har att bjuda på får vi se.

Kramis MrsBettan

NETTANs dag idag

Så jag bjuder på lite fler kort. Håll till godo.

Det första kortet är från 1980 och sen är det två kort från 1981. Efter det är det ett kort för varje år. Det sista är nog från 90-talet.



Kul va. Hon kommer bli skogstokig när hon ser dessa bilder, men lite kul måste man ju ha på sin dotters födelsedag. Vi ska fira hennes dag samt hennes gubbe också senare när vädret har  blivit bättre.

Kramis MrsBettan

NETTAN 43 år idag

GRATTIS GRATTIS min dotter. Eftersom Nettan själv har satt in två kort så bjuder jag på några fler.







Hon var med i Hässelbygymnasterna också. Kolla här




Hon står i mitten i ljusa dräkten.

Killar har hon ALLTID gillat. Började tidigt. Här på vår segelbåt



Kramis MrsBettan

Hälsena

Tro det eller ej - gubben ringde till vårdcentralen!!! Det trodde jag aldrig faktiskt. Hälsenan var delvis av så det blir tabletter och salva nu och ingen körning med skottkärra i backen. Gamla gubbar ska inte hålla på med sånt.

Jag har varit iväg en snabbis till vår tygaffär de de hade satt upp en snygg gardin. Frågade om jag kunde få köpa en bit för att testa hemma, men ägarinnan tog ner hela gardinen och lät mej låna hem den. Det går ju inte att komma med en liten pluttbit sa hon. Då ser du ju inte alls hur det ser ut. Tack snälla. Och gardinen tyckte hr P också var snygg. Kanske ska gå in och ta ett kort på den. Jag är snart tillbaka igen.

Så här ser gardinen ut.



Bilden blev väl inte så där jättebra,  men så här ser de ut i alla fall.

Kramis MrsBettan

RSS 2.0