Äppelkaka med marängtopp

Här kommer receptet om någon vill baka denna smarriga kaka till helgen. Receptet är hämtat från Hemmets Veckotidning nr 4 i år. Den är dösmarrig.

Ingredienser:
200 g mjukt smör eller margarin
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil

4 äpplen
1 msj malen kanel
4 äggvitor
3 dl strösocker
50 g mandelspån

Ung: 200 + 225 grader

Gör så  här:
1. Rör smör och socker mjukt och poröst, eller gör som jag ta matberedaren. Tillsätt äggen ett i sänder och rör så att smeten blandar sig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.

2
. Tillsätt vetemjölsblandningen och gräddfil i äggsmeten, blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.

3.
Skala och kärna ur äpplena, skiva dem tunt. Strö kanel över äppelbitarna coh stick ner dem i smeten. Lättast tyckte jag var att ta en plastpåse och strö lite kanel i och lägga ner äppelbitarna och skaka påsen.

4
. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca. 25 minuter.

5
. Under tiden kakan gräddas vispas äggvitorna till ett fast skum, tillsätt socker och vispa smeten styv.

6.
Ta ut kakan när den är färdig och höj temperaturen till 225 grader. När ugnen har nått 225 grader bred marängen över kakan. Strö över mandelspån och grädda kakan tills marängen fått lite färg., ca. 10 minuter.

Och så klart kommer bilden igen ifall någon har missat.



Lycka till med det smarriga baket.

Kramar MrsBettan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0