Äppelkaka
Lovade ju att sätta in en bild på min äppelsockerkaka så här kommer den. Jag lagade kakan i en rektangulär lite större form och den blev faktiskt riktigt mumsig.

Varför jag gjorde denna äppelkaka var att jag hade äpplen över som jag satt in i ugn med kanel och socker. Dessa använde jag i min sockerkaka. Prova gärna det någon gång om ni har äpplen över. Smörj en form, skala och skiva äpplen och lägg i en plastpåse där ni blandat kanel och socker. Ruska om plastpåsen så allt blandas. Ner i formen och några små smörklickar på och skjuss in i ugnen 200 grader cirka 20 minuter. Gott med glass eller vaniljsås till.
Här är sockerkaksreceptet som även är smarrigt utan äpplen.
4 ägg
3 dl socker
200 gram smält avsvalnat smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Ägg och socker vispas, mjöl och bakpulver blandas och hälls i och till sist smöret.
Gräddas i 200 grader 45-50 i vanlig form, 15 min i långpanna.
Lägger du i äpplen och gräddar i en form av typ A4-storlek ta gärna 1 tsk bakpulver och gräddningen blir som i en vanlig form, alltså 45-50 minuter.
Som ni ser på bilden använder jag alltid bakplåtspapper i stället för att smörja. Mycket lättare och snabbare också. Bakplåtspapper är en toppenuppfinning tycker jag.
Smask MrsBettan

Varför jag gjorde denna äppelkaka var att jag hade äpplen över som jag satt in i ugn med kanel och socker. Dessa använde jag i min sockerkaka. Prova gärna det någon gång om ni har äpplen över. Smörj en form, skala och skiva äpplen och lägg i en plastpåse där ni blandat kanel och socker. Ruska om plastpåsen så allt blandas. Ner i formen och några små smörklickar på och skjuss in i ugnen 200 grader cirka 20 minuter. Gott med glass eller vaniljsås till.
Här är sockerkaksreceptet som även är smarrigt utan äpplen.
4 ägg
3 dl socker
200 gram smält avsvalnat smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Ägg och socker vispas, mjöl och bakpulver blandas och hälls i och till sist smöret.
Gräddas i 200 grader 45-50 i vanlig form, 15 min i långpanna.
Lägger du i äpplen och gräddar i en form av typ A4-storlek ta gärna 1 tsk bakpulver och gräddningen blir som i en vanlig form, alltså 45-50 minuter.
Som ni ser på bilden använder jag alltid bakplåtspapper i stället för att smörja. Mycket lättare och snabbare också. Bakplåtspapper är en toppenuppfinning tycker jag.
Smask MrsBettan
Kommentarer
Postat av: Nettan
Lilla bakmorsan ! Ha ha !
Där har vi allt samma intresse !
Jag måste baka något till på lördag och då vi har städdag på klubben och bjuda alla snälla människor på som hjälper till.
Får se vad jag hittar på då !
Postat av: Beate
Tänkte faktiskt på dig idag: en kollega har ställt 100tusentals-ton äpplen i vårt fikarum - som ingen äter. Underar om det är mask i dom....grrrrrrr. Ja, varför inte göra en äppelkaka av dom...
Toppen foto Mrs Bettan. Mums:-)
Trackback