Fredag

Javisst är det den härliga fredagen igen som vi längtat efter sen i måndags.

Det som hänt i veckan är att i onsdags kom en gammal arbetskamrat hem på lunch till oss. Han är numera återförsäljare till GB sen massor av år tillbaka så du brukar han ta med en hög med glass till oss. Vi hade beställt Top Hat som vi älskar, men han nöjde sej inte med det utan kom med både daimstrutar och Tip Top samt Magnum after dinner. Och ni ska veta att det är inte bara en kartong av varje han kommer med utan en hel detaljistförpackning. För Top Hat´s del innehåller den 7 kartonger.


Och vi som har ett helt fack fullt med fisk också. Men jag är en jäkel på att packa, så allt gick in. Pust, hade det varit en kartong till hade det inte gått.


Lunchen hade jag förberett dgen innan. Helstekt en hel benfri fläskkotlett samt gjort sås, lagt in gurka och gjort egen äppelmos. Så det var lätt på onsdag att bara skala potatis, skiva köttet och värma såsen och lägga upp.


Igår torsdag var det handlingsdag. Michis, Emelie och Leon kom till Vinsta och vi handlade ihop. Nettan handlar idag tillsammans med sin gubbe.


Efter handlingen hämtade vi Nettan och sen skjutsade vi tjejerna hem till Emelie i Hammarbyhöjden. Det var jättetrevligt att se hennes nya lägenhet. Välplanerad faktiskt.


Och idag har man varit ute en sväng också. Först till Barkarby och Cervera eftersom hr P ville ha en äppelskalare. Ok. Sen iväg och handlade lite vin och öl.


Lunch blev det också. Idag en skinkomelett. Mums.


Om det är någon som vill gör en smarrig omelett, gör som jag. Ta 3 ägg och två dryga matskedar med creme fraiche samt salt och vispa ihop. Sen ner i en telfonpanna. Putta in lite runt kanterna så att smeten rinner ner. Strö över hackad skinka och gärna lite riven ost när den nästan är klar. Mums.

Kramar MrsBettan 

 


Kommentarer
Postat av: Nettan

Mumsfillibabba är det där !



kramiz

2009-09-11 @ 15:18:46
URL: http://hasselby.blogg.se/
Postat av: Beate

Ja på din blogg lär man sig då alltid något nytt. Att använda crème fraiche i en omelett, vilken bra idé, det ska jag prova. Suverän idé.

Glassladdningen lär väl räcka 10 år framöver antar jag ;-), eller kanske inte, Leon äter väl glass också.

2009-09-11 @ 18:38:27
URL: http://bp-computerart.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0