Handling igen

Ja då var det dags för handling igen. Jag var själv iväg igår och handlade till festen idag, som inte blev av tyvärr, men vi hoppas på lördag i stället. Nu måste man ju planera om allt igen. Jag hade ju liksom inte köpt något gott till ikväll när det bara blev hr P och jag. Nettan skulle också ut och handla så vi gav oss iväg till Coop Forum på em. Hade sett ett recept i Året Runt om en läcker gryta som jag var så sugen på. Tänkte att vi kunde ha den i morron. Vet inte vad jag tänkte på egentligen, men det verkar Per Morberg, eftersom jag handlade så mycket till grytan. Pust, fy sjutton vad jag har jobbat i em med den. Det är liksom godare att göra den dagen innan den hinner musta på sej lite.

Grytan innehåller förutom högrev i tärningar, bacontärningar, kålrot, morot, lök, champinjoner, kalvbuljong, tomatpuré, röd vinbärsgelé, lite havregryn och rött vin. Den står och puttrar nu för fullt på spisen och det doftar så gott. Det är bara ett fel. Det är lika mycket som Per Morberg brukar göra. Beate, om du läser det här får du förbarma dej över mej och ta hem lite i morgon när du kommer. Det är bara att koka ris till eller potatis.

Jag har liksom en gryta på 6 liter + en till med 2,5 liter, då kanske ni förstår hur mycket gryta jag har.

Nu ska jag in och förbereda lite inför lördagsfesten. Ett par laxrullar med lite godis i skall göras.

Puss MrsBettan

Ungar

Inte är det lätt att ha barn. Inte barnbarn heller visar det sej. De tappar bort både det ena och det andra, senast var det busskort. Skärpning säjer jag bara utan att var för hård. Men det är ju pengar det handlar om. I morgon skulle våra gamla kompisar komma men det har blivit inställt tills på lördag. Kerstin drabbades av den fruktade influensan idag så då kan det ju inte bli av att vi täffas i morgon. Vi har som sagt flyttat hela festen tills på lördag då jag hoppas att det blir av. Annars jäklar.

Kvällen för övrigt har gått i tv-tittande. En film med Clintan. Så nu är det dags för pömsi-pömsi för gamla Bettan.

Sov gott önskar MrsBettan

Fler bilder

Ni som älskar det som poppar upp ut jorden så kommer här lite bilder.

Jag njuter och hoppas såklart att ni gör det också.

        

Kramar
MrsBettan

Vilken dag !!!

Vilket underbart väder. Jag njuter även om jag mest har varit inne idag. Idag har det blåst som sjutton så man har inte kunnat ha altanfönstren öppna, bara lite på glänt. Pratade med Nettan och sa att det blåste, hon märker ingenting, men hos oss kunde vi inte ens ha markiserna utfällda. Skit samma fint väder i alla fall. Var ute i trädgården och tog ett par bilder. Kommer ni ihåg hur vår stjärnmagnolia såg ut på den första bilden ?  Här kommer lite upprepning. Första bilden tagen 20 april., andra bilden den 25:e och tredje bilden idag. Håll till godo.

                                             

När man tittar på den första bilden kan man inte förstå att de ska komma en liten graciös blomma ur denna knopp. Underbart. Tyvärr blir det inte så många blommor i år, men de som finns är underbara.

MrsBettan

Glas med grön växt

Nu undrar ju jag hur det gick med Beate och hennes gröna växt från Veddesta. Blev det någon eller var ni inte där. Om inte - så kan du ju få en av mej  - jag har 5 st. Jag funderar på att åka dit och se om de fortfarande har utförsäljning av stora gröna växter. De var helt suveräna alltså - och skitbilliga.

Om Beate vill ha en grön växt i glaskruka av mej vore det kul om du och Rob kom förbi hemma och tittade på vårt nyas härliga kök - dessutom kan du komma med förslag vad jag ska ha i hörnan vid spisen.  Första maj har Hr P inget inbokat på kalendern vad jag kan se.

Kvällen har vi ägnast åt tvätt av badrumsmatta - vi och vi alltså - jag alltså - plus lite annan tvätt, Nu är det dags att hänga en omgång med annan tvätt.

Sov gott alla nattugglor MrsBettan

Måndag

Fy på mej, har inte varit inne och skrivit på ett tag. Kort resumé vad som hänt i helgen och idag.

Lördag var vi hos grannarna på middag. Vi hade fått ett inbjudningskort som talade om att de har bott här i 25 år och gärna ville fira det tillsammans med bl a oss. Vi hade ju ingen aning om vilka som skulle komma, men det visade sej att vi blev 19 personer. Det var grannar runt om oss samt även 2 par som flyttat härifrån. Jättekul att träffa alla. God mat fick vi också, en förrätt bestående av en brödbit som dekorerats med rökt skinka och lite gucka i, sen var det inkokt lax med kokt potatis, sallad och romsås. Smaskigt. Till detta serverades det vitt vin, till båda rätterna. Sen blev det en smarrig kaka med portvin till och sen kaffe och cognac.

Söndag var vi lite lata. Det fanns lite skrivarbete för mej så det fixade jag på em. Annars var det ganska så lugnt. Det var ju söndag och då ska man vila.

Idag - måndag har jag fortsatt att skriva och är precis klar nu. Var ute ett tag på em och hälsade på hemma hos Nettan - jag var ju bara tvungen att se den lilla nya mopsen - Falcon. Han var verkligen liten. Såg ut som en liten pygmé jämfört med Hampus och Valle. Så små ska dom vara tycker jag, de är så så himla gulliga då.
Jag glömde ju tala om att på fm var jag ju riktigt flitig. Har städat hela övervåningen så den är klar, så i morgon kan jag fortsätta med de nedre regionerna.

Nu ska jag ut och kolla vad hr P håller på med.

Kramar MrsBettan

E de sol i morgon ?

Hoppas solen är framme i morron igen - jag blir så himla glad då. Påminner mej just nu om f.d. grannens pojke när han var liten och inte riktigt kunde prata rent. Han ÄLSKADE att sjunga och sjöng med hög stämma i trädgården:

Tommar och tol, tommar och tol.......

Kramar
MrsBettan

Konstig dag

Vilken konstig dag det blev. Jag åkte över till Nettan för att slippa vara hemma när hr P hade besök. Var väl hos Nettan vid 1-tiden. Michis var inne på operation och vi trodde att vi kunde åka och hämta henne. Ingen ringde - Nettan ringde och kollade och då fick vi reda på att hon först skulle komma ifrån avdelningen vid 5-tiden. Jamen, det hade vi ju inte alls räknat med. Så vi åkte och handlade mat, så var det gjort.

Väl hemkommen fick jag reda på att Christer åkt till fel sjukhus för att hämta Michis, typiskt karlar alltså. Sen när han väl var där hade hon fortfarande inte kunnat kissa så det var bara att vänta. Stackarn.De var väl hemma vid 7-tiden.

Leon var jättesnäll hela dagen och tacka för det - han hade ju både mormor och gammelmormor som daltade med honom.

Kvällen hemma hos oss senare blev lugn. Hr P hade besök mellan 6 och 7 sen lagade jag middag. Det blev regnbåge med små goda kokta potatisar. Helsmarrigt. Hade faktiskt kunnat äta upp en fisk till men det var bara en till oss var.

Sov gott alla  MrsBettan

Börjat dagen fel

Har ju helt börjat dagen fel. Skulle ha läst kommentaren från Beate innan jag började mitt skrivarbete. Men nu jäklar har jag klarat av det som fanns att skriva ut. Toppen. Nu är det snabbt iväg ut. Hr P har redan masat sej ut och alldeles nyss kom han infarande och undrade om jag sett hans glasögon !!  Vad sjutton har jag lagt dom, undrar han. Kollade i sovrummet, sen kom han ut och sa till mej, vet du vad de fanns? Jo, han hade satt glasögonen på huvudet. Jag höll på att garva ihjäl mej. Nä, nu har jag inte tid längre - march pannkaka ut i solen.

En liten sång kanske - Ut i solen ska vi gå, ut i solen ska vi gå..    Ha, ha

MrsBettan


Skrivdag

Idag har det inte varit något roligt alls. Hr P har haft lite besök och jag har fått vara på nedervåningen. Passade på att fixa lite recept som jag inte hunnit med tidigare. Så det var ju alltid någon nytta. 

Åkte iväg en sväng till Preem och köpte tidningen annars har jag mest varit inne fast det var så fint väder.  På kvällen efter allt besök kunde jag sätta igång med att göra lite utskrifter, men det var segt. Har faktiskt inte hunnit med allt ikväll som jag hade räknat med så jag får fortsätta i morgon. Fy sjutton vad trist.

Med andra ord, en trist dag.


Men jag hoppas att det blir bättre i morgon

Kram och sov gott MrsBettan

Mina gröna små växter

Jag köpte mina små gröna växter, riktiga växter alltså som behöver jättelite vatten, med den som jag tyckte suveräna glasskålen, eller vad man nu ska kalla den. Den är liten, inte högre än ungefär 13 cm och som bredast 10 cm vid magen. Veddesta centrum, på väg in till Willys, ligger en blomsteraffär på höger sida, som har världens billigaste blommor, och vaser. Det finns inte mycket att välja på i butiken, men det de har är billigt.

Nettan och jag brukar kika in där ibland, när vi kommer ihåg. Jag var så tänd på att köpa en gullranka som de hade där, jättestor, och jättebillig, men vi hade inte fått hem den, bilen var redan full då med kassar. Synd.

De små vaserna kostade 100 kr för 4 st kan jag tala om. Billigt va. 1 för 29.

Kramar MrsBettan


Glas med grön växt

Igår var jag och inhandlade 4 st små glasvaser med gröna växter i. Egentligen var det ju för glasen jag handlade dem. De kan användas till så mycket och jag tyckte de var tuffa. Det är ju inga glas att dricka i precis, men man kan förutom att arrangera blommor använda dem till ex.vis att ha nötter, godis, löjrom, sill, rädisor ja allt vad man kan tänka sej. Jag gillade formen.

Här kommer en bild på en av dom alla.

image66

Kramar MrsBettan

Lökgömma

Beate undrar vad en lökgömma är. Det kanske inte alls heter så, jag vet inte. Men om jag försöker förklara så är den gjord av terrakotta, ser ut som en lök, man har skurit av toppen och gjort ett lock, och den finns i olika storlekar. De små förvarar man vitlök i och de stora vanliga lökar.

De har alltid funnits tidigare - men nu verkar det som ingen vill ha eftersom jag inte hittar någon.

MrsBettan

På turné med Nettan

Som alla andra dagar så kollar vi alltid med varandra Nettan och jag vad som ska göras. Jag hade inköp av färgpatron, svart förstås, den går som smör just nu kan jag tala om. Sen skulle jag till apoteket och hämta mina allergipiller och sen in på fisk och handla några regnbågar hade jag tänkt.  Eftersom OnOff alltid har mina färgpatroner så var det dit kosan först skulle gå. I stället för till Barkarby tänkte jag Vällingby.

Efter ett besök av en gammal arbetskamrat till Enar ringde Michis och undrade när jag skulle iväg eftersom då tänkte hon och Fjun haka på eftersom de skulle till Vällingby. Hade precis avslutat samtalet när Nettan ringer och undrar varför jag skulle till Vällingby. Det var ju bara för att åka någon annan stans i stället för till Barkarby.
Jamen jag måste iväg till Barkarby säger hon då. Jamen, jag kan ju handla mina färgpatroner i Barkarby det har ju liksom ingen betydelse. Men Michis ville ju till Vällinbgby. Jamen, de har ändrat sej och åker med till Barkarby och går lite och kikar där. Vilket surr va.

Sagt och gjort, vi åkte iväg till Barkarby och släppte av tjejerna och Leon vid Outlet. Sen in till OnOff. Inte f_n hade de tagit hem svart färgpatron till min skrivare. Var framme hos en säljare och gnällde lite. Han tyckte jag skulle köpa en ny skrivare i stället eftersom de hade kampanj. !!! Ta sej någonstans. Fick köpa ett storpaket igen med alla färger. OK de går ju åt, men i alla fall.

Sen in till Rusta eftersom Nettan skulle ha lite muggar ner till hundklubben. Vi kom ut med kuvert i stället. Fanns inga muggar, dessutom var det jag som fyllde på lagret med kuvert. När vi ändå var där passade jag på att kika om de hade en lökgömma på Cervera, klart de inte hade det.

Nettan,Fjun och Leon var vid bilen och Nettan var tvungen att åka till Willys och handla kaffe. Tydligen bra pris där. Veddesta nästa alltså. Jag, Leon och Fjun satt kvar i bilen så det gick lite snabbare.

Sen skulle tjejerna till Vällingby så Nettan skjutsade dom dit. Dessutom var Fjun skithungrig, hade inte ens ätit frulla. När vi ändå var i Vällingby så sa Nettan att hon måste in på ÖB och handla muggar eftersom hon inte fick tag i några på Rusta. Jag skulle in till Åkermyntan och hämta mina tabletter så dit gick färden sen. Passade också på att köpa ett par regnbågar. Nettan skjutsade hem mej och åkte sen tillbaka till Vällingby och hämtade tjejerna.

Så här kul har vi på dagarna, Nettan kände sej ungefär som en taxichaffis idag.

Kramar MrsBettan



Snurrig

Jag måste ju var snurrig. Jag skrev att Nathalies fröken var snurrig, det jag menade var att Nathalie var snurrig så att de ville vi skulle hämta henne. Det är nog f-n i mej Alzheimer light i alla fall.

Kramar MRsBettan

K:fem

Michis har varit på S:t Görans sjukhus idag och tagit lite blodprover inför operationen av gallstenen på torsdag. Jag frågade om de såg Bosse från TV4 där och det visade sej att de såg bilen i alla fall. Synd att de inte blev intervjuade, då hade jag skrattat ihjäl mej. På väg hem från S:t Göran ringde de mej eftersom vi skulle tillsammans åka till Vällingby och gå in på det nya varuhuset K.fem. Michis och jag har ju varitdär tidigare men inte Nettan. Dessutom hade jag lovat att bjuda på lunch.

Vi gick runt och kikade lite i alla de affärer som finns och Nettan köpte en kedja samt lite ringar så hon kunde fixa till ett halsband hon fått av mej med familjemedlemmarnas namn.

Sen gick vi till restaurangen som jag fortfarande inte kommer ihåg vad den heter. Jag är så jäkla dålig på att komma ihåg namn, är det Alzheimer light som knackar på axeln eller. Skit samma, de bjöd på en fläskkarré med bakad potatis med tre röror och en efterrätt, skitgott tyckte vi alla tre. Lagom portion och lagom mätta.

Sen fortsatte vi kika lite runt i Vällingby och jag letade efter en lökgömma. Dem har man ju sett hur mycket som helst, men nu när man vill ha en så finns det ingen någonstans. Hur jäkla jobbigt kan det bli.

Nathalie´s fröken ringde och talade om att hon var snurrig i knoppen så vi tog oss hem från Vällingby och plockade upp henne och fortsatte sen till Veddesta där jag inhandlade 4 st små gröna växter. Egentligen var jag inte så intresserad av växterna utan av glaset växterna stod i. Det var helt outstanding. Fick 4 st glas för 100 kr och det var ju inte illa.

Efter det var det en tur till Åkermyntan och handlade och sen hem. Ett par var hemma hos oss som Nettan och Krillan träffade i Västerås eftersom de har en mops, och så fort som jag kom innanför dörren hörde jag att mopsen var här. Tyvärr kunde jag inte gå och hälsa på honom eftersom jag hade stört dom, så jag fick nöja mej med att höra lilla gnället. Gulligt.

Nu är det dags att pömsa lite så man kan gå upp tidigt och njuta av morgondagen. Sov gott alla.
MrsBettan


Hammarby-mössa

Oh vad glad jag blev. Fick mejl från Beate att mössan passade. Hon är så jättegullig - och dessutom som jag en Hammarby-fantast.  Kolla in bilden:


image65

Vilken Hammarby-fantast va. Ni ser att hon även har en fotboll i sitt halssmycke. Beate har dessutom varit delaktig i fotboll som målvakt.  Yes.

MrsBettan

Sängdags

Även jag måste ju sova även om det inte blir så många timmar. I  morgon kan jag äntligen gå och hämta mina allergitabletter på apoteket. Jag håller nämligen på att klia ihjäl mej på nätterna. Trodde att jag inte behövde dem något mer, men så var det ju naturligtvis inte.

Ringde i torsdags till vc och i morgon är det bara att hämta. Underbart, då kan jag sova lite bättre.

I morgon förresten ska Nettan, Michis, Leon och jag åka till Vällingby och gå in i det nya centrumhuset. Michis och jag har ju redan varit där men inte Nettan. Jag har lovat att bjuda på lunch så jag hoppas att de har något gott att bjuda på. Nästa helg kommer ju Falcon, nästa mops, hem så då kan vi ju inte göra sådana här utflykter. Så denna vecka måste vi ge järnet, hinna med allt.

Nu väntar sängen. kram MrsBettan

Växt

Jag satte in ett par växter som jag fotade idag och Beate blev jätteförtjust i en av dom. Jag också faktiskt. Hade faktiskt ingen aning om vad det var. Det ser ut som en orkidé. Jag frågade hr P vad det var som han planterat och det visade sej att det var en hyacint. Hur vacker som helst. Jag håller med dej Beate, den var så vacker.

Här kommer den igen ifall någon har missat



image64



Kram MrsBettan




Trädgårdsbilder

Vilket helt underbart väder. Man blir så himla glad och lätt till sinnes. Familjen Bergh var på besök hos oss. De tog en promenad hit i det fina underbara vårvädret. Leon var såklart med. Alla utom Nathis var med eftersom hon är på väg hem från Eskilstuna. Jag kunde ju inte låta bli att ta ett par nya bilder från trädgården. Håll till godo och njut av bilderna. Fick förresten höra av grannarna att rådjuren var på besök i går morse klockan 6 på morron, men tack hr P, du hade sprutat alla våra tulpaner med blodmjöl blandat med ammoniak så alla våra tulpaner fick vara i fred. Här kommer dagens trädgårdsbilder:

           

Visst njuter man av våren. MrsBettan

Söndag

Igår hade vi det tämligen lugnt hr P och jag. Jag hade lite utskrifter att göra så jag satt vid datorn mest hela dagen för att slippa det idag, söndag.  Efter allt skrivande så gjorde jag Beates Hammarby-mössa klar. Är det så att hon är mer tjockskallig än mössan får Beate ha den som en liten souvenir någonstans. Jag tyckte själv den blev  helhäftig.

Så här ser den ut


image58

Vad kan man säga, jo, Hammarby 4 ever.

MrsBettan


Michis 18-årsdag

Mitt underbara barnbarn Michis fyllde 18 år igår faktiskt fast vi firade det i fredags eftersom de skulle iväg till Eskilstuna och titta på Nathis som spelade basketmatch. Många presenter blev det. Jag och Michis hade varit ute och köpt presenter till henne eftersom hon ville ha kläder. Och dessa måste ju provas och vara helt rätt, eller hur. Där kan ju inte jag veta vad hon vill ha.

Här kommer lite kort från festen i fredags.



                                         


Ja, ni ser ju själva vilka underbara bilder. Felet jag gjorde var att jag inte var inne och redigerade för röda ögon, men det får ni stå ut med.

MrsBettan

Sov gott

Nu börjar gammelmormor bli lite halvtrött så då är det väl dags att säga Natti Natti.

Sov gott alla mina älsklingar MrsBettan

Hjärnblödning

Jag tror att jag håller på att få hjärnblödning. Alldeles nyss hade jag en jätteefinb blogg - OCH NU ÄR DET EN ANNAN. Ta tillbaka den som var alldels nyss snälla snälla.'

MrsBettan

Blogg

Nu har min lilla dotterdotter varit inne och fixat till min blogg. Jag är så glad. DEN ÄR HELFIN. KAN JAG FÅ BEHÅLLA DEN SÅHÄR SNÄLLA.  Jag gillar den helskarpt. Hoppas Beate är av samma åsikt.

Kramar och stort TACK till Mickis
MrsBettan

Registrering

Oh. jäklar vilken dag man har haft. Efter frukost satte jag mej direkt vid datorn och hade hur mycket jobb som helst. Registrering av bokföring och blanketter till förbannelse. Jag var klar klockan tre ungefär så jag har faktiskt gjort ett riktigt arbete idag. Duktig idiot. Men fy sjutton vad trist, det måste jag ju bara tillägga.

Mickis ringde och ville å¨ka iväg till Ikea och köpa lite tyg. Självklart sa jag, är alltid öppen för att kunna åka iväg ett tag. Så när jag var klar med allt skrivande åkte vi iväg, Mickis, Leon och jag. Först till Ikea och handlade två olika tyger som hon ville ha att sy ett påslakan till plus lite smånallar så hon kunde göra en mobil, eller två till Leon.

Sen fortsatte vi vidare bort till Veddesta C där de har en tygaffär för att se om de hade något häftigt kantband. Mycket häftiga tyger hade de men inget kantband som var något roligt. Däremot hade de strykbara bokstäver så de köpte vi.

Sen iväg till Åkermyntan, hämtade Mickis tabletter mot gallstenen och postade en jäkla massa kuvert.

och sen äntligen hem igen. Då fanns det ytterligare utskrifter att göra så de tog jag reda på omgående så jag slapp dem sen. Pust och stön. Nu är det äntligen kväll så man kan gå och lägga sej.

Kram till er alla MrsBettan

Tisdagsträffar

Hallojsan. Idag har det varit ett väldigt spring med mänskor här. I morse kl 10 kom Björn och sen bjöd vi honom på en liten hopknåpad lunch. Han ville inte ha så mycket, men han fick äta så mycket han ville och sen strunta i resten, bara han smakade.

Det här bjöd jag på:




image62

Som ni er, en liten räkmacka, en majs-och chilipaj, en liten jordärtskocka med rökt skinka och ett par pizzabitar.

Björn var väl här till klockan halv tre ungefär, och under tiden han var här kom ytterligare en person och hälsade på hr P. Klockan tre var det dags igen, då kom Bengt med hustru  men då gick jag ned på nedervåningen och fixade en del recept som inte hade blivit insatta i pärmar.

Ni skulle se min receptsamling - ni skulle dö - ingen kan gå igenom alla dessa recept under en livstid. Men jag gillar att kolla vad jag ska baka eller laga när det kommer besök till oss och vill ha lite att välja bland. Snacka om ekorre.

Nu är det väl dags att ta en liten sovlur.
Kramar MrsBettan

Kväller

Ikväll har det varit lite slappt. Det som jag gjorde var att ta reda på mina jordärtskockor som jag hade köpt. Kokade dem och sen gjorde jag en vanlig bechamelsås som jag blandade i hackad skinka i. Sen hämtade jag min muffinsform och fördelade lite jordärtskockor i samt hällde över såsen och till sist lite ströbröd. Det brukar bli så himla gott.

Dessutom kommer Björn över i morgon, redan klockan 10 på fm så jag har som vanligt tagit fram lite pajer, pizzabitar och tänker återigen göra varsin god smarrig räkmacka samt en liten jordärtskocka till.

Det är precis lagom till lunch tänkte jag. Hoppas det går hem hos hr P också. Det vet man aldrig. Men det är det han får i morgon i alla fall.

God natt och sov gott  MrsBettan

Måndag och sol

Här gäller det att njuta medan solen är framme. Var ute ett tag på fm och inhandlade lite mer färgpatroner till skrivaren samt papper förstås. Har varit flitig med att använda skrivaren så igår kväll tog den svarta patronen slut. Typiskt. Fick också sällskap ut med Mickis och Leon. Det var meningen att Mickis skulle åka till Vällingby med Fjun, men hon var så trött, så det blev ingenting.

När vi ändå var ute så passade vi på att ta en tur till Kista också. På vägen dit kom det faktiskt en liten skur, varför då kan man undra, helt plötsligt bara. Gick ut och in i affärerna och shoppade lite här och där också. På Kappahl hade de dataproblem så de kunde inte ta betalt. Visst är det typiskt när vi hade hittat en skitsnygg liten tröja till Leon och ett par små brallor samt en tunika till mej. Men vi fick hänga undan kläderna och gå tillbaka senare. Affären låg ändå precis bredvid vår nedgång till garaget.

Var inne på Gina Tricot och Mickis bara skrek, där är ju en sån halsduk som jag har gått och letat efter, mormor, den måste jag bara ha. OK. Ett paket till på födelsedagen. Den var ju inte direkt dyr så den slank med.

Efter att vi gått ut och in i massa affärer gick vi tillbaka till Kappahl som nu hade datakontakt. Framför mej stod en rödhårig kärring som höll på att strula. När hon var klar talade jag om att jag hängt undan kläder och då ropade den rödhåriga, tjenare Berit. Då var det en gammal klasskompis till mej. Vi har alltså gått i skolan ihop sen vi var små. Det var ju skitkul. Hon var ihop med en mörkhyad man i 15 år men nu var det slut, hon bodde ensam. Vi kom överens om att träffas så vi kunde snacka av oss lite. Hon fick min mailadress så nu väntar jag att hon hör av sej. Alltid kul att höra hur livet är. Det är väl ungefär 10 år sedan vi träffades.

Ut i solen ni är kan MrsBettan

Bananmuffins

Jag var faktiskt lite duktig. Fortsatte att baka bananmuffins också eftersom jag ändå var i baktagen. Det skulle bli 15 stora maffiga muffins hade Nettan sagt. Jag har en plåt som bara har 12 fack så då tänkte jag, jag tar min lilla muffinsform som innehåller 24 stycken småbitar som man direkt kan stoppa i munnen. Sen tog jag resten av smeten i de 12 formarna.

Så här blev de. Jag får komma tillbaka med bilden. Får ingen kontakt just nu.
MrsBettan

Jag testar nu om jag får in bilden

                                                           

Äntligen - efter 8 försök fick jag med bilden. Fick inte rum med alla 12 stora muffins på samma bild.

Kram MrsBettan

Söndag

Tråkigt väder. Hela fm satt jag bara och slappade. Det var otroligt skönt. Men sen började det klia i kroppen, jag måste göra något. Hade ju fått recept på Nettans banankaka och eftersom jag har bananer hemma så satte jag fart och gjorde den. Äntligen färdig.  Kolla resultatet. Formen är täckt med havregryn i stället för med ströbröd, det är därför den ser liksom lite flammig ut.  Här kommer bilden.


                                                                           

Den ser fin ut va. Jag blev riktigt nöjd och hoppas naturligtvis att den är god också.

Nettan var över och hämtade sina bakverk som jag bakade igår. Skönt att bli av med dom. Hon köpte också kvällstidningarna så slapp jag åka iväg. Tack.

Till lunch idag var jag så sugen på lax. Hittade ett recept i senaste AoM som var inkokt lax med mandelpotatiscreme. Visst låter det smarrigt. Laxen skulle helst tillagas dagen innan och ligga och njuta i lagen. Och det är klart att jag fixade igår.  Den var helt suveränt jättegod. Tack AoM att ni finns. Potatisen var inte heller dum faktiskt. Det skulle vara hackad dill, lite citronsaft, olivolja och mjölk. God brytning med citronsaften i. Sen skulle man garnera med lite västerbottenost i småbitar.

Kolla här så smarrigt det ser ut.

                                                                          

Tyvärr så var inte man man så förtjust i maten. Det var väl för mycket olika grejer. Inte vet jag, men så är det i alla fall. Jag hade kul ett tag ändå, och så var det gott.

Nu har jag tagit fram smörpaketet igen, kanske ska jag baka lite bananmuffins också när ändå det finns några gamla bananer till hands. 

Vi kanske hörs igen senare om man kommer in. Igår kväll gick det överhuvudtaget inte att komma in.

Kramar från MrsBettan 

Trädgårdsbilder

Eftersom solen var framme igår så passade jag på att ta ett par härliga trädgårdsbilder.

Gör som jag, njut av bilderna

                           



Visst är det härligt när det börjar "poppa" upp små saker från jorden.

Ha en trevlig lördagskväll.
MrsBettan

Bajen-mössa

Beate tyckte Bajen-mössan till Leon var häftig. Jag kanske ska sticka en till Beate också som hon kan ha på sej på matcherna. Det vore ju häftigt. Mössan är populär både bland ungdomar och barn talade de om i garnaffären och mönster till stora skallar finns också att inhandla. Så, Beate, vill du ha en mössa, säg till så fixar jag en till dej.

Kramar
MrsBettan

Bakdag

Idag har jag haft en liten bakdag. Tyckte faktiskt synd om Nettan som bara håller på att baka och baka till hundklubben. Dessutom idag var hon där klockan 7 i morse och öppnade caféet. Det är ju fy sjutton en okristlig tid, då sover jag som allra bäst. Lilla gumman, var rädd om dej. Därför tänkte jag att jag kunde hjälpa henne idag och baka några mjuka kakor.

Åkte till affären och handlade lite mer socker och mjöl ifall det inte skulle räcka. Inne på ICA var köttdisken helt tom förutom ett par färdiga förpackningar. What. Fattade ingenting, men struntade i det eftersom jag skulle ju bara ha socker och mjöl plus tidningarna förstås.

Väl hemma så ringer en f.d. granne och frågar om jag besökt ICA idag. Javisst, var ju där alldeles nyss. Det visade sej nämligen att när ICA hade fyllt upp dagens köttdisk så exploderade rutan framför köttet. Allt gick upp i små atomer. Ingen skadades som väl var men hela köttdisken fick rensas ur och kastas eftersom allt kött var belamrat med glassplitter. Så det kan hända va.

Jag har i alla fall bakat tre mjuka kakor till Nettan. En kaka med blåbär en apelsinkaka och sen en riktigt häftig blåbärskaka där jag rörde ner blåbären i smeten. Den blev alldeles blågrön. Vet inte om hon vågar ta ner den till klubben, den ser helt suspekt ut. Kolla själv här bilderna.


                                                                      


                         Blåbärskakan                               Apelsinkakan                             Blåbärskaka med inrörda blåbär

En klick vispgrädde till den sista kakan kanske gör att den ser godare ut.

MrsBettan

Freeeeedddagg

Hej aslla fredagsälskare.  Jag som är hemma på dagarna ska ju egentligen inte tycka att fredagarn är något annorlunda än alla andra dagar - MEN DET ÄR DET. Jag älskar fredagar - det är den bästa dagen på hela veckan, lite smått och gott att äta och sen planering inför lördagsmiddag.

Idag var Kjell och Monia här  och käkade en sen lunch bestående av en stor räkmacka . tre pajer med bland annat chili- och majspaj, purjolök och bacon samt en vitlöksostpaj och sen en bit pizza.  Till det hade jag en blandsallad och såklart lite härligt mumsigt vin. Monia njöt så det var helkul att hon kom.

Nu kan jag inte stava längre så då är det nog dags att pömsa.


Sov gott önskar MrsBettan

Jordgubbskart

Eftersom Mickis blev så glad åt Leons blåbärsmössa så var jag ju bara tvungen att göra en till - ett litet jordgubbskart. Färgerna är inte helt fel heller - nu är det Hammarbyfärger, så det sa.

Visst är färgerna liksom laget och mössan fin.  Heja Hammarby.


image49

Senare idag ska vi prova hur Leon ser ut i sin nya Hammarbymössa.

MrsBettan


Blåbärsmössa

Inte har jag haft tid att skriva på bloggen heller. Har stickat en blåbärsmössa till Leon. Han blev skitsöt i den . Det var faktiskt en beställningsvara. Dräkten som jag stickade förut passade också förutom byxorna som var lite stora i midjan. Jag hade ju fått mått av Nettan, men tydligen var de för stora i alla fall. Ska fixa kanske ett litet gummiband eller något så att de inte hasar ner. Blåbärsmössan var i alla fall helt perfekt. Jag trodde att den skulle vara lite stor men det var den inte. Tröst att det passade.

Idag åkte Michis, Leon och jag till Babyland i Bromma eftersom de hade utförsäljning. Trodde att vi eventuellt kunde hitta en större säng till Leon. Hittade inte ett skit. Det var inget kul alls att finna hos dom. Så vi åkte vidare till Babyland i Barkarby och hittade en liten fin nattpyjamas i helsvart till Leon som jag inte kunde motstå. Sen hittade vi också en liten napp med ett lejon på som vi bara måste köpa. Efter det så blev det en köpte vi en avgjutningssats så hon kunde gjuta av Leons små fötter och händer. Gulligt.

Sen var det hem igen och köra lite bokföring. Det är den tiden nu. Hann med en bokföring innan jag drog iväg till frissan för klippning. Skönt att få håret lite kortare och framförallt lite färg så man slipper se de grå håren i botten. Jag gillar inte det. Frågade Michis idag om hon ville jag skulle sluta färga håret och låta det vara. Men fy sjutton mormor, då ser du ju skitgammal ut. Bra tänkte jag, då ser jag väl inte så lastgammal ut som jag egentligen är. Tack Michis, det stärkte.

I morgon är det torsdag igen, det var sjutton eller arton, vad veckorna går. Mathandling alltså som vanligt. Får se var vi hamnar i morgon. Det vet man aldrig. Inte för att vi ska ha någon fest i helgen så man behöver köpa något speciellt, men i alla fall. Det ger sej. Det beror på Nettan humör egentligen.

Nu måste ni ju se Leons lilla blåbärsmössa. Så här blev den


        image48

Visst blev den gullig? I alla fall blev Leon skitgullig i den.

Sov gott
MrsBettan                                              

Sugar snaps

Jag har fått en förfrågan från Beate vad Sugar snaps är. Förut köpte jag frysta sockerärter och sen såg jag att det fanns något, också fryst, som heter sugar snaps, vilket jag var tvungen att prova. Skillnaden mellan sockerärter och sugar snaps är att de är inte så platta, de innehåller också ärter (som jag vet Beate älskar). Jag bara skojar, hon hatar ärter. Ha,ha, men hon kanske gillar dessa eftersom de är ju inte på samma vis.

Ska bli kul att höra om Beate vågar prova. Ska vi slå vad ?

Jag tror att hon vågar, vad tror ni andra ?

MrsBettan

Kosack

Är det någon som hört att en gammelmormor har stickat ett par kosackbrallor till sin dotterdotterson?
Inte jag i alla fall. Men nu har det blivit ett par sådana till Leon. Kan de bero på att vi satt och tittade på en film i kväll som hette "I sista sekunden" med Gene Hackman, Den handlade om ryssar. Äsch, da jag bara skojade. Jäkla bra film förresten, tydligen hade vi sett den förut fast jag inte kom ihåg det.

Vad ska jag nu göra med kosackbrallorna? Äh, det är väl lika bra att bita i skinnet och låtsas som om det regnar, passar brallorna, so what. Eller hur !!!

Nu ska jag gå in för blåbärsmössa i stället, det kanske blir lite bättre eftersom då har jag en beskrivning att rätta mej efter, sjutton vet om det hjälper. Men man kan ju alltid hoppas.

Det blev en lätt middag ikväll som tur var. Inte för att det var för betungande i fm med maten men jag var fortfarande ganska så mätt och hoppades naturligtvis att min käre make också var det. Tackar, tackar. Det stämde. Vi stekte ett par brödskivor, la på lite rökt skinka och sen stekt ägg ovanpå detta. Denna är vår favorit när vi är mätta. Prova om ni inte har smakat, det är skitgott, och fort går det också.

Kramis från MrsBettan



Besök

Hejsan svejsan,
Idag fick vi besök av Karl. Han har seglat med sin båt från Sverige ner till varmare länder. Det gjorde han redan 1989 och har sedan dess haft sin båt utomlands. Han har varit till de flesta öar som finns i medelhavet och trivs med det. Lite extraarbete har han tagit ibland för att få ihop lite mer pengar, annars så jobbar han inte. F.n. har han sin båt i Tunisien men kommer under sommaren att segla till Turkiet och lägga den där. Han har en tjej som jobbar på en resebyrå och kommer att vara i Turkiet och då tar han sin båt dit så de kan träffas.

Han har de mest fantastiska berättelser att delge oss, det händer en hel del faktiskt. Allra helst när han lever ensam i sin båt och ska iväg och handla varor. Det gäller att ligga i trygga hamnar där inget händer. Men det har visat sej att även i skyddade hamnar händer det saker. Inte inbrott, men alltid något.

Vi bjöd han på lunch idag och det har väl tagit ungefär tre timmar att få i sej den. Jag köpte lite kalvfilé och hade lite klyftpotatis och kinesiska svampar till. Jag kommer inte ihåg just nu vad de heter. Skit samma. Sen hade jag lite grönsaker i ugnen, paprika, lök morötter och lite sugar snaps. Det blev faktiskt riktigt mumsigt. Till det avnjöt vi en flaska vittvin av bättre märke.

Solen lyckades titta fram ett litet tag, men är är den borta igen. Hoppas det blir bättre väder i morgon när vi inte har något besök här.

Kramar 

Lördag och söndag

Har varit lite dålig på att skriva i helgen kanske ni har märkt. Man kan ju undra vad man har gjort. Lördag morgon började förstås med korsordet från i fredagens DN. Det var ju inte så där skitroligt precis för allt handlade om ryssland och ryssar, men det gick ju bra i alla fall. Allt är löst och ska skickas in i morgon. Det konstiga är att jag aldrig vinner någonting. Men skam den som ger sej, jag fortsätter att skicka in varje vecka.

Sen tog vi det lugnt hr P och jag hela lördagen faktiskt. Underbart härligt. Jag var iväg en sväng till Blomsterlandet och kollade om de hade lite roliga växter men allt jag kom hem med var lite sättpotatis. Inte fel det heller för de tipsade i morronprogammet på tv att Timo var en bra tidig potatis och den köpte jag förstås.

Den kan man sätta i en hink eller någon större balja så har man garanterat potatis till midsommar. Förvaras inne förstås, i mitt fall i växthuset. Får se nu om det blir några tidiga.

Till middag lagade jag biff i ugn. Var så sugen på det efter Michis och min lunch i Vällingby. Helstekte den i ugnen och lagade också potatis i ugnen, hasselbackspotatis. Lite fint stekt rödlök blev det också till. Allt smakade bra för hr P utom potatisen !! Varför vet jag inte, men han var tydligen inte upplagd för hasselbackare.

Idag söndag, har jag fortsatt stickandet igen. Måste ju bli klar med Leons brallor någon gång. De ser ut att bli skitstora, men det får ju gå ändå. Har ju liksom ingen beskrivning att titta på så det blir lite konstigt. Däremot har jag varit och inhandlat en beskrivning på en blåbärsmössa som Michis ville ha till Leon. Så den ser jag fram emot att börja arbeta med.

Sen har jag som vanligt tvättat lite igen. Alltid är det något skit. Idag bytte jag lakan och kuddar så först var det tvätt av kuddar och sen resten. Det är så fräscht med rena kuddar eller hur.

Nu är det sängdags för mej i alla fall
Kramar MrsBettan


FREEDAAG

Visst är det härligt med fredag. Bästa dagen på hela veckan. Min komps Beate har t.om. lagat potatisgratängen med brieost och potatis och den blev  skitbra. Toppen!!!!  Jag själv har faktiskt också varit flitig idag - har städat hela huset. Yiieeehaaa.

Vet inte vad jag trycker på för knappar men allt jag skriver ikväll bara försvinner så nu skiter jag i att skriva nåt mer. Jag blir så tröt när det strular, jag har antagligen tryyckt på nån knapp, och så är allt borta.

Sov gott - i morron är det lördag MrsBettan

Kväll

Ja, visst är det härligt när det börjar sticka upp små saker ur jorden. T.o.m. min kompis Beate lyckas med sina kryddväxter på balkongen. Kul. Det här är ju bara början. De ser så läckra ut när de är på väg upp. Ska ta en bild senare när de har kommit längre så får ni se vad det blev av det. Ni har ju listat ut vad det ska bli av det som sticker upp i jorden, eller ?  Jag kommer med svaret när de har kommit upp en bit till.

Kvällen hos oss blev en härlig middag med röding och kokt potatis. Underbart gott. Så mycket potatis blev det inte förstås eftersom våra rödingar var ganska stora, men hu så mumsigt det var. Och dyrt också.

Till i morgon bitti har jag tagit fram ett vitt bröd som jag bakade för 1,5 vecka sedan. Det har legat i frysen. Det är ju FREDAG i morgon. Härligt. Jag som är hemma njuter fortfarande av fredagar, tycker de är helt underbara. Då är det helg och man kan unna sej lite god mat.

Mat i helgen kommer att bli, ja det vet man ju aldrig egentligen, men jag har köpt hem biff, den såg underbart mörk och härlig ut. När jag köpte den tänkte jag på Vällingby Restaurang där Mickis och jag åt lunch. Vi fick en underbar biff. Nu ska vi inte äta den med röror utan med välstekt lök men det är inte fel det heller.

Sen har jag tänkt ha färsk pasta med köttfärssås och sen inte minst för att glädja hr P, fläskkotletter. Det är hans stora passion.

Till efterrätt finns det faktiskt lite punschparfait kvar eftersom jag har gjort en ny till kommande gäster om en vecka. Jag hade grädde hemma som jag var tvungen att ta reda på så då var det bara att sätta igång och fixa.
Vi får väl se om jag fixar nåt annat i helgen. Det ger sej.

Natti-natti MrsBettan

UNDERBART VÄDER

Man njuter av solen och värmen. Gud vad underbart. Idag tog jag inte ens en jacka på mej när vi åkte och handlade. Vi skulle ju ändå inte vara ute och promenera och den lilla biten in till affären var det inte kallt. Det är ju toppen att kunna vara hemma och njuta varje sekund av all värme och allt som tittar upp ur jorden nu på våren.

Bara därför att ni också ska kunna njuta så har jag varit ute i trädgården och fotat av lite som är på väg upp.

Först ut är det förstås "blåsippan" ute i backarna står. Niger och säger att nu är det vår..........


                                                 

Visst är det väl härligt.

Här kommer lite mer häftiga bilder från trädgården.

Titta och njut och tänk på att det blir bara bättre för varje dag.

                 

MrsBettan

Leon

Nu har Leon varit hemma hos oss. Tröjan passade perfekt så han fick åka hem med den på sej.

Titta vad fin han blev vår lille gullplutt.



                                                                                 

Nu får jag fortsätta att sticka ett par vita byxor också med blå muddar. Sen fick jag också beställning av Mickis på en blåbärsmössa. Så nu har jag faktiskt redan börjat att sticka byxorna.

MrsBettan





Leons tröja

Äntligen är lilla Leons tröja klar. Hoppas den passar så den inte är för liten.

Han kommer alldeles strax till mej så då får vi prova tröjan.

Så här ser den ut.


                                                                           

Är det så att den passar så ska jag sticka ett par vita byxor till samt en liten häftig mössa.

MrsBettan

Sol-dis

Åh vad skönt det har varit nu ett par dagar. Varmt och härligt, och jag hoppas det så förblir nu. Det är så fint i vår trädgård nu när alla krokusar har kommit upp. Ska gå ut och ta en bild så ni får se.

Jag är strax tillbaka.

Nu har jag tagit ett par bilder utanför vår trappa, kolla vad härligt när våren är här.


                                              
 
Kortet i mitten föreställer en mörkrosa julros. Den har faktiskt blommat hela vintern.

Kramar MrsBettan

Kväll i timmerkojan

Det var sjutton vad klockan pinnar iväg, man hinner ju ingenting. Vem har uppfunnit det där med att man behöver sömn. Den skulle jag vilja prata med. Man har ju inte tid att sova. Det får ju alla göra förr eller senare, eller hur. Och hur länge som helst då.

Usch vad jag pratar, men jag tycker att timmarna går så fruktansvärt fort. Jag vill hinna med så mycket här i livet. Jag tycker inte att jag hinner med allt som jag vill göra egentligen. Gör ni alla det ?

Livet är fyllt med överraskningar och tur är väl det. Nu får jag väl gå och knyta ihop mej i timmerkojan och sova ett par timmar.

Kvällen har jag ägnat åt stickning. Lilla Leons tröja har nu fått två ärmar och sen ska det bara bli en liten halskrage så är den klar. Pust - äntligen. På samma tid som jag har stickat hans lilla tröja hade jag kunnat sticka säkert 8 halsdukar - bara en liten ledtråd hur lång tid det tar att sticka till ett litet pyre. Men det är han värd lilla Leon.

Sov gott nu alla MrsBettan

Bloggen öppen igen

Det har varit väldigt lugnt måste jag säga eftersom man inte har kunnat logga in och skriva av sej lite. Men jag tar väl hela helgen på en gång.

Lördag var grannarna här på middag. Inte alla våra grannar precis utan tre st. Vi tyckte att det räckte.
Jag bjöd på en ny drink jag inte testat tidigare. Hittade receptet på nätet. Den heter Razzini och består av 3 delar Bacardi Razz och en del Martini Extra Dry. Serverades med ett par färska hallon i glaset samt is. Kan rekommenderas, den var smarrig. Har tyvärr ingen bild att ge er.

Till förrätt blev det sen fyra smårätter hämtade från AoM bok om färdiga menyer. Smaskens. Det var räkor på spett med thaisås, rosa ägg med böckling och sockerärter, laxtartar och en sked med löjrom, creme fraiche och hackad rödlök. Kolla bilden.

                                                                       

Sen till varmrätt bjöd jag på fläskfile fylld med bacon och persilja. Till det serverades en potatiskaka gjord av varvad potatis och brieost. Ingen grädde utan bara osten samt smaksatt med salt och peppar. Sen hade jag också satt in en form med rostade grönsaker, paprika, morötter, steklök, rödbetor, sugar snaps och sen en underbar portvinssås till.

Till efterrätt blev det chokladmoussetårta, också från samma bok AoM. Lite färska bär till såsom blåbär, hallon och jordgubbar och sen lite florsocker som siktades över. Så här såg den ut.

                                                                         

Bilden blev inte så skarp, men gott var det ändå.

På söndag tog vi det ganska lugnt hr P och jag eftersom gästerna gick hem vid 2-tiden. Jag diskade undan allt och plockade in i skåpen och var klar kvart i fyra på morgon. Sov faktiskt till halv 10 på söndagsmorgon.

På em satte jag igång med att installera ett nytt bokföringsprogram som jag köpt. Det var inte alls likt vårt tidigare så det tog ett tag att liksom komma igång. Sen körde jag lite bokföring på sena em för att komma igång. Jag var faktiskt tvungen så det var inget att be för.

Detta medförde att min planerade dag inte alls blev som jag hade tänkt mej förstås. Jag hade tänkt att koka kalvkött till dillkött och det tar ju lite tid. Samt så hade jag skurit veckans rester av kött och kyckling i bitar som jag skulle göra pyttipanna av och allt detta blev då väldigt sent. Köttet var ju färdigskuret till pytten men sen skulle ju potatis tillsättas och det fanns ingen färdigkokt och naturligtvis hackad brynt lök också.

Satte fart med hela skiten och det konstaterades att det blev pyttipanna till middag även om det blev lite sent. Dillköttet skulle vi äta på måndag.

På måndag åkte Michis, Leon och jag iväg till först BVC och vägde och mätte Leon. Vi var lite sena men de var snälla och tog hand om Leon.

Efter det åkte vi iväg till Vällingby C för att kika på det nya stora modehuset K:fem. De öppnade ju i torsdags förra veckan och då var det ju ingen idé att gå in där precis bland så mycket mänskor. Det var otroligt vad mycket affärer det fanns där inne. Det var ett helt centrum för sej faktiskt. Inte bara mode med kläder utan allt fanns.

Vi blev lite sugna också efter allt gående så vi tog och käkade på en restaurang en trappa upp som hade en underbar ryggbiff med en skiva bakpotatis samt att man fick ta 2 röror, 1 sallad och en efterrätt till samt dricka och kaffe för 90 kr. Det var otroligt smarrigt. Vi njöt faktiskt och ringde Nettan och talade om att vi hade ätit och hon blev skitsur. Tacka för det, hon höll på att städa och vi njöt ju livet.

Nästa gång ska jag bjuda henne där det tror jag hon uppskattar. Vi shoppade föstås både det ena och det andra, lite födelsedagskläder till Michis (hon fyller ju den 19:e) och sen lite till Leon också. Som tröst till Nettan köpte jag en skitsnygg halvklänning (som är så moderna nu) som jag hoppas att hon gillar. Det var hennes färger.

Nä, nu har jag inte tid längre, kockduellen börjar.

Återkommer nog ikväll senare.

Kramar från MrsBettan

RSS 2.0