Nyårsafton

Nyårsafton firade vi hos goda vänner i Backlura. Vi var totalt åtta stycken, alla boende i området förutom vi som flyttat från Backlura för över 25 år sedan.

Som vanligt blev vi hämtade med bil. Vilken service det är att bli hämtad tycker jag. Slippa ringa efter en taxi och stå och vänta på den om den nu kommer. Det brukar alltid vara svårt att hitta till oss konstigt nog.

Kvällen började med en drink gjord på campari. Mums, och vilken härlig julröd färg också. Passade utmärkt till denna sista dag på året.

Till förrätt blev det gratinerad hummer i cognacssås kan jag tänka mej. Det var så mumsigt så man nästan beredd att lyfta skalet och slicka det sista av såsen.

Titta och njut och försök att känna doften



Vilken fin färgkombination va. Som en bild. Gott mumsigt vin till.

Här kom sen varmrätten med tillbehör. Köttet var så mört och underbart gott. Hade också legat i marinad. Det receptet vill jag gärna ha, eller har värdinnan fixat det själv. Skulle inte förvåna mej. Till det kokta grönsaker i ett litet knyte samt mandelpotatis i formen med karl johan och västerbottenost. Även denna sås gick till historen som en av de godaste.



Sen blev det efterrätt också. En bakad chokladkaka toppad med en moccabit. Kommer inte på vad det heter. Ni får kolla bilden som blev lite suddig, men det började ju vi också bli av allt gott vin.



Till tolvslaget skålade vi i champagne och sen bjöds det på lite vickning i form av stor ostbricka med druvor och vin.

     

Sen en taxi hem och var hemma vid tre-tiden på morron.

Tack för en underbart trevlig kväll med god mat med dryck.

Kram MrsBettan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oohhhhh, vad det såg gott ut. Och presentationen av huvudrätten kunde ju komma från Café Opera!!!

Hummern såg ungefär ut som våran (ha, ha). Om "vem som vinner kampen mot ostron" får du läsa på min blogg sedan... om jag vågar att lägga upp det, ha, ha.

//Beate

2009-01-01 @ 13:11:44
Postat av: Dina

GOTT NYTT ÅR! :)

2009-01-01 @ 14:26:07
URL: http://dinaluu.blogg.se/
Postat av: Nettan

Middag hemma hos värden och värdinnan är alltid god. Alltid lika spännande att se vad som det ska bjudas på ! Även denna gång !



kram

2009-01-01 @ 21:57:34
URL: http://hasselby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0