Lakrits- och chokladtryffel (AoM)

Här kommer det efterfrågade receptet:

Till ca 25 tryfflar.

200 g vit choklad
75 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1/2 msk lakritsgranulat eller 1 msk finstött turkisk peppar
10 g glykos eller honung

Garnering:
200 g mörk choklad

Lakritssocker:
1 dl strösocker
1 msk lakritsgranulat eller 1 msk finstött turkisk peppar

Gör så här:
1. Tryffel: Hacka choklad och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, lakritsgranulat och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 12 timmar.
2. Rulla 25 runda bollar av smeten. Ställ dem i frysen ca 10 min. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro.
3. Blanda socker och lakritsgranulat. Doppa tryfflarna i smält choklad och rulla sedan direkt i lakritssockret. Ställ dem i kylen tills de ska serveras. Låt rumstempereras 10 min före servering.

Smaskens alltså.

Kram MrsBettan


Kommentarer
Postat av: lisa

tack, vad snällt!!!! :)

2008-10-16 @ 17:44:32
URL: http://endastlisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0