Lakrits- och chokladtryffel (AoM)
Här kommer det efterfrågade receptet:
Till ca 25 tryfflar.
200 g vit choklad
75 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1/2 msk lakritsgranulat eller 1 msk finstött turkisk peppar
10 g glykos eller honung
Garnering:
200 g mörk choklad
Lakritssocker:
1 dl strösocker
1 msk lakritsgranulat eller 1 msk finstött turkisk peppar
Gör så här:
1. Tryffel: Hacka choklad och lägg den i en bunke. Koka upp grädde, lakritsgranulat och glykos. Häll den varma blandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 12 timmar.
2. Rulla 25 runda bollar av smeten. Ställ dem i frysen ca 10 min. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro.
3. Blanda socker och lakritsgranulat. Doppa tryfflarna i smält choklad och rulla sedan direkt i lakritssockret. Ställ dem i kylen tills de ska serveras. Låt rumstempereras 10 min före servering.
Smaskens alltså.
Kram MrsBettan
tack, vad snällt!!!! :)